Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Semeņistaja finālā iekļūst otro nedēļu pēc kārtas un sesto reizi sezonā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Semeņistaja finālā iekļūst otro nedēļu pēc kārtas un sesto reizi sezonā
Darja Semeņistaja. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja otro svētdienu pēc kārtas spēlēs ITF W15 finālā Kankunā, kur šodien sasniedza sezonas sesto finālu. Savukārt Līga Dekmeijere un Denīza Marcinkeviča zaudēja Hiltonhedas (Dienvidkarolīna) W15 ceturtdaļfinālos.

Darja Semeņistaja (WTA 661.) pusfināla mačā ar 6:2, 6:1 sagrāva Kanādas spēlētāju Steisiju Fangu (WTA 869.), uzvaru nokārtojot stundā un 13 minūtēs.

Semeņistaja cietā seguma turnīrā izsēta ar pirmo numuru un rīt finālā tiksies ar otrā numura īpašnieci, Meksikas spēlētāju Mariju Hosē Portiljo Ramiresu (WTA 716.). Interesanti, ka abas finālā Kankunā sacentās arī pagājušajā nedēļā, un Darja toreiz uzvarēja ar 6:3, 7:5.

Viņa sestdien sasniedza gada sesto W15 finālu. Darja uzvarēja visos piecos iepriekšējos finālos. Par uzvaru ITF zemākā līmeņa turnīros pienākas 10 reitinga punkti, bet fināla sasniegšana garantē sešus.

Māla seguma turnīrā Hiltonhedā, kur lietus dēļ tika zaudēta visa piektdienas programma, ceturtdaļfinālos iekļuva divas Latvijas tenisistes, taču nevienai neizdevās pārvarēt šo barjeru, turnīru pabeidzot ar divu reitinga punktu iegūšanu.

Līgai Dekmeijerei (WTA 1400.) šodien bija jāspēlē divi mači. Viņa 2. kārtā ar 7:6(7), 6:3 uzvarēja Ekvadoras tenisisti Kamilu Romero (WTA 1255.), bet ceturtdaļfinālā ar 6:7(0), 1:6 zaudēja rangā neesošajai amerikānietei Elizabetei Skotijai. Dekmeijere bija vadībā ar 5:3, taču nākamajā geimā neizservēja 1. setu.

Dekmeijerei Hiltonhedā bija pirmais ceturtdaļfināls kopš 2019. gada decembra, kad viņa tik tālu tika W15 turnīrā Normanā (Oklahoma), kur viņa spēlēs nākamajā nedēļā.

WTA rangā nebijusī Denīza Marcinkeviča pirmoreiz tika ITF ceturtdaļfinālā, tam notiekot pēc 2. kārtas pretinieces izstāšanās. Denīzai šodien bija tikai viens mačs, tajā ar 4:6, 1:6 zaudējot ar otro numuru izliktajai amerikānietei Katerinai Stjuartei (WTA 342.), kurai tas bija dienas otrais iznāciens.

     [+] [-]

, 2021-10-10 14:13, pirms 3 gadiem
Oho, Denīze arī vēl kautko bakstās