Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Latvijai divi zaudējumi piecos setos, rīt vajadzīgs brīnums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijai divi zaudējumi piecos setos, rīt vajadzīgs brīnums
Andis Juška un Deniss Pavlovs
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

Latvijas tenisa izlase nokļuvusi iedzinējos Deivisa kausa Eiropas Āfrikas zonas 2. grupas mačā izbraukumā pret Dāniju. Šodien mūsējiem zaudējumi piecos setos gan otrajā vienspēlē, gan arī dubultspēlē. Rīt jācer uz brīnumu.

Podžus pakutina nervus dāņu līderim

Vakar lietus dēļ paspēja izspēlēt tikai pirmo no paredzētajām divām vienspēlēm. Andis Juška četros setos ar 6:2, 7:6(3), 2:6, 6:2 pārspēja Martinu Pedersenu, izvirzot Latviju vadībā. Piektdien bija jāspēlē arī Mārtiņam Podžus un Dānijas tenisa līderim Fredrikam Nīlsenam. Viņi kortā devās tika šorīt un aizvadīja negaidīti ilgu piecu setu cīņu.

Ranga 196. numuram Nīlsenam „uz papīra” bija jāizcīna viegla uzvara, taču notika pretējais. Podžus, kuram jūnija beigās palika 17 gadu, cīņu sāka sensacionāli, pirmajos divos setos zaudējot tikai vienu (!!!) geimu – 6:0, 6:1. Trešajā setā Nīlsens uzvarēja ļoti sīvā cīņā ar 7:5, panākot spēles lūzumu. Nākamajos divos setos dānis zaudēja tikai trīs geimus un mačā svinēja grūtu uzvaru ar 0:6, 1:6, 7:5, 6:3, 6:0.

Arī dubultspēlē neveiksme piecos setos

Sekojot pirmajām divām vienspēlēm, notika ierastā sestdienas dubultspēle. Abas komandas pārstāvēja tie paši dueti, kuri tika pieteikti sākotnēji. Maču labāk sāka dāņi, ar 6:1 viegli uzvarot pirmajā setā. Juška ar Pavlovu uzreiz panāca izlīdzinājumu pa setiem ar 6:3. Arī trešais sets pagāja Latvijas zīmē, Andim ar Denisu uzvarot ar 6:4. Tāds pats rezultāts, tikai uz otru pusi, tika fiksēts ceturtajā setā. Līdz ar to viss izšķīrās piektajā setā. Tajā mājiniekiem uzreiz izdevās iegūt pārsvaru, ko Nīlsens ar Tomasu Kromannu spēja noturēt, izcīnot uzvaru ar 6:1, 3:6, 4:6, 6:4, 6:2.

Lai uzvarētu mačā, mūsējiem rīt jāuzvar abas vienspēles. Plkst. 13:00 kortā dosies Nīlsens un Juška, bet pēc tam notiks Pedersena un Podžus spēle. Piebilstams, ka sastāvos iespējamas izmaiņas.

     [+] [-]

, 2011-07-09 15:17, pirms 13 gadiem
Vau, negaidīti labi! Malacis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-09 16:14, pirms 13 gadiem
Tieši šādas prognozes izteicu kapteinim, ka Mārtiņš nodos uguņus! Protams, ļoti žēl, ka neguva uzvaru, būta ieguvis milzu pārliecību, taču otru maču viņš noteikti vinnēs. Tagad ļoti svarīga dupele un Pavlova iegldījums.

     [+] [-]

, 2011-07-09 16:23, pirms 13 gadiem
Par to gribetos piekrist, kurs uzvares dubutspeles uzvares ari summa, ta ka ceram uz so saspelejuso duetu Denis un Andis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-09 20:18, pirms 13 gadiem
Diemzel..