Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ģirts Dzelde labāko astotniekā pasaules čempionātā tenisā veterāniem

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ģirts Dzelde labāko astotniekā pasaules čempionātā tenisā veterāniem
Ģirts Dzelde
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šajā nedēļā Spānijas salā Maljorkā norisinās pasaules čempionāts tenisā veterāniem. Latviju tajā pārstāvēja Ģirts Dzelde un Egils Valeinis, un labākos panākumus guva tieši Dzelde, vecuma grupā 45+ sasniedzot ceturtdaļfinālu vienspēlēs un pusfinālu dubultspēlēs.

Savulaik Ģirts Dzelde bija sekmīgākais Latvijas tenisists, kurš ATP rangā bija sasniedzis 273. vietu vienspēlēs, kā arī 108. vietu dubultspēlēs. Šobrīd Ģirts strādā par treneri Vācijā, kā arī ir mūsu Deivisa kausa izlases kapteinis. Šajā nedēļā Maljorkā norisinās pasaules čempionāts tenisā veterāniem, un pārstāvēt Latviju bija devies ne vien Ģirts, bet arī Egils Valeinis.

Labākie panākumi gan iznāca Dzeldem, kurš startēja gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīrā vecuma grupā 45+. Vienspēļu turnīrā Ģirts bija izlikts ar 4. numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu. Nākamās trīs spēles Dzelde uzvarēja ļoti pārliecinoši, bet ceturtdaļfinālā ar 6:0, 6:7(2), 5:7 piekāpās spānim Alberto Tousam, kurš tunīrā bija izlikts ar 5. numuru.

Nedaudz labāk veicās dubultspēlēs, kur Dzeldes pārinieks bija krievs Valērijs Andrejevs. Viņu duets bija izlikts ar 3. numuru un aizkļuva līdz pusfinālam, kur nācās zaudēt ar 2. numuru izliktajiem austrāliešiem Simonam Ermsam un Brūsam Fergusonam – 3:6, 4:6.

Tikmēr Egils Valeinis spēlēja vecuma grupā 40+. Vienspēlēs Egils pirmajā spēlē piekāpās francūzim Rudolfam Žilbēram, bet vēlāk sasniedza ceturtdaļfinālu gandarījuma turnīrā. Dubultspēlēs kopā ar turku Selami Bildiriči tika izcīnīta viena uzvara, bet otrajā kārtā zaudēts galvenajiem favorītiem itāliešiem.

Izmantotie resursi:
92computing.com.au

  -1 [+] [-]

, 2009-05-09 22:04, pirms 15 gadiem
iet Gulbja peedaas