Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas U16 tenisistes – Eiropas vicečempiones

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas U16 tenisistes – Eiropas vicečempiones
Latvijas U16 tenisa meiteņu komanda

Latvijas U16 meiteņu tenisa komanda šodien Šveicē izcīnījušas otro vietu Eiropas čempionātā tenisā komandu ieskaitē. Finālā ar 1:2 tika atzīts Krievijas komandas pārākums. Rudenī mūsu komandai, kuras sastāvā spēlē Aļona Ostapenko, Dārta Elizabete Emuliņa un Annija Veinšteina, jāpiedalās pasaules čempionātā.

Dalību Eiropas čempionātā komandām mūsu izlase iesāka jau pagājušajā nedēļā, kad norisinājās zonālie turnīri. Latvietes spēlēja Krievijā, kopā mājiniecēm, turcietēm, ungārietēm, spānietēm, igaunietēm un Izraēlas sportistēm. Izloze pirmajā kārtā mūsu komandu saveda pret Turciju, kas turnīrā bija izlikta ar 2.numuru, tomēr tas neliedza tikt pie panākuma – 2:1. Pēc tam pusfinālā ar šādu pašu rezultātu tika uzveikta Spānija, bet finālā 0:3 pret Krieviju. Finālturnīram kvalificējās divas komandas no katra kvalifikācijas turnīra.

Šonedēļ Šveicē līdzās Latvijai un Krievijai spēlēja Rumānijas, Vācijas, Baltkrievijas, Polijas, Itālijas un Čehijas izlases. Pirmajā spēlē Latvijai atkal pretī tika ar 2.numuru izliktā komanda – šoreiz Čehija, taču tas mūsējās nenobiedēja – uzvara ar 2:1, kas garantēja dalību Pasaules čempionātā (septembrī Spānijā). Ar to mūsu izlase gan neapstājās – pusfinālā jau ierastais 2:1 pret Itāliju. Finālā atkal pretī bija krievietes, taču revanšs neizdevās (uzvarēta vien pēdējā dubultspēle) – 1:2.

Galvenā Latvijas panākuma kaldinātāja bija Aļona Ostapenko, kurai uzvarēja lielāko daļu vienspēļu un dubultspēļu, tomēr svarīga loma komandā bija arī Dārtai Elizabetei Emuliņai (uzvarēja vienspēli pret Spānijas sportisti) un Annijai Veinšteinai. Mūsu komandas kapteine cīņās bija Jeļena Jakovļeva. Jācer, ka arī pasaules čempionātā izdosies nostartēt gana sekmīgi.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-08 20:33, pirms 12 gadiem
aug laba jaunaa mainja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-08 21:39, pirms 12 gadiem
Malacites

  +1 [+] [-]

, 2012-08-09 00:39, pirms 12 gadiem
Malaces! Tā turpināt!!