Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis Ilmārs Solims

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mūžībā aizgājis Ilmārs Solims
Ilmārs Solims (centrā)
Foto: LTS

Latvijas tenisa savienība (LTS) ar skumjām paziņo, ka no mums šķīries ilggadējs sporta entuziasts, tenisa treneris, Latvijas tenisa reitinga aprēķina izstrādātājs Ilmārs Solims.

Ilmārs ar sportu bija saistīts jau kopš jaunības, pagājuša gadsimta otrajā pusē sācis darbību tenisa jomā, Rumbulas tenisa laukumos, kur pulcēja ap sevi aktīvus bērnus un jauniešus, kuri nodarbojās ar tenisu, badmintonu un galda tenisu, viņš arī izaudzinājis daudzus tenisistus, no kuriem zināmākie ir Irina Kuzmina, Arturs Kazijevs un Marta Rubīna.

Ņemot vērā Ilmāra enerģijas pārpilnību, viņš pastāvīgi arī mēģinājis attīstīt Latvijas tenisu – gan izveidojot unikālo Latvijas tenisa reitinga aprēķinu, gan aktīvi darbojoties treneru padomē un sacensību komisijā ar savām idejām par tenisa sistēmas uzlabošanu.

Solims atstājis neizdzēšamas pēdas Latvijas tenisā, par to 2009. gadā viņam tika piešķirta balva par mūža ieguldījumu tenisa attīstībā Latvijā.

Atvadīšanās no Ilmāra Solima notiks 11. februārī plkst. 11:00 Rīgā, no Meža kapu 1. kapličas.