Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietim nozīmīgs dubultspēļu tituls

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lībietim nozīmīgs dubultspēļu tituls
MIķelis Lībietis un Hanters Rīse

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis duetā ar amerikāni Hanteru Rīsi kļuvis par nozīmīgā 2013 ITA All-American Champions dubultspēļu turnīra čempionu. Finālspēlē viņi uzvarēja trijos setos, kaut izšķirošajā setā atradās iedzinējos ar 2:5.

„2013 ITA All-American Champions” turnīrs ir pirmais nozīmīgākais ASV koledžu turnīrs rudenī. Šogad turnīra cīņas notika Tulsā un uz to bija devies arī Tenesī Universitātē studējošais Miķelis Lībietis. Cēsnieks joprojām ieņem pirmo vietu gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs ASV studentu rangā, tāpēc bija labas cerības uz labiem rezultātiem.

Vienspēlēs Miķelim pārāk labi neizdevās nostartēt – 1.kārta tika pārvarēta, bet pēc tam zaudēts Džordžam Goldhofam – 3:6, 7:6(4), 3:6. Vienspēļu pamatturnīrā startēja arī cits Latvijas tenisists, Miķeļa vienaudzis Artūrs Kazijevs, tomēr viņam zaudējums jau 1.kārtā.

Tikmēr dubultspēlēs Lībietis duetā ar amerikāni Hanteru Rīsi nostartēja krietni labāk. Lai tiktu līdz finālam Latvijas un ASV duetam vajadzēja uzvarēt četras spēles (viens sets līdz astoņiem geimiem), bet titula spēle pret Markosu Žironu un Makenziju Makdonaldu tika spēlēts pilns trīs setu mačs.

Pirmo setu Lībietis un Rīse zaudēja ar 2:6, bet otrajā pārliecinoši revanšējās – 6:1. Izšķirošajā setā pretinieki tika priekšā ar 5:2, tomēr Tenesī universitātes studenti nepadevās, panāca taibreiku un tajā uzvarēja pārliecinoši – 7:6(2). Lībietis un Rīse kļuvuši tikai par trešo Tenesī universitātes duetu, kas spējis uzvarēt šajā turnīrā.

„Šis tituls man ir ļoti nozīmīgs”, pēc mača sacīja Lībietis. „Mums šāda līmeņa turnīros nekad nebija izdevies labi nospēlēt - zaudējām pirmajā vai otrajā kārtā. Kad aizkļuvām līdz pusfinālam, sacīju Hanteram, ka nedrīkstam apstāties. Ar pirmo numuru izliktie dueti ļoti reti ir uzvarējuši, laikam lielā spiediena dēļ. Esmu ļoti priecīgs, ka mums tas beidzot izdevās”.

Nākamais nozīmīgais turnīrs Lībietim un Tenesī komandai gaidāms novembrī - USTA/ITA Nat. Indoor Intercollegiate Championships. Ļoti iespējams gan, ka Miķelis tajā laikā varēs piedalīties Challenger turnīrā Noksvilā.

Izmantotie resursi:
UTSPORTS.COM - University of Tennessee Athletics