Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča līdz pusfinālam netiek

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča līdz pusfinālam netiek
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas tenisistei Diānai Marcinkevičai nav izdevies pirmo reizi karjerā iekļūt ITF 50 000 sērijas turnīra pusfinālā. Marcinkeviča sacensībās Mestrē (Itālija) ceturtdaļfinālā ar 3:6, 2:6 piekāpās Francijas tenisistei Klērai Foerstainai.

Diāna Marcinkeviča pirmo reizi spēlēja pret Foerstainu, kurai pašreiz reitingā 147. vieta, bet rekords ar 116. vietu tika sasniegts pagājušā gada jūlijā.

Mačs pret šad tad WTA tūrē un "Grand Slam" pie spēlēšanas tiekošo Foerstainu Marcinkevičai izvērtās par ļaunu murgu. Nekvalitatīvi spēlēja ne tikai francūziete, bet arī Latvijas pirmā rakete, kura pretinieces kļūdas izmantot spēja tikai periodiski.

Diāna pirmo setu zaudēja ar 3:6, lai gan mierīgi varēja būt sagrāve ar 1:6. Diāna pie 1:5 atspēlēja divas setbumbas, pēc tam vienu breiku atguva, atspēlēja vēl divas setbumbas. Tomēr izglābties nebija lemts. 2. setā Diāna divreiz bija priekšā ar breiku, taču no 2:1 zaudēja piecus geimus pēc kārtas un līdz ar to arī visu maču – 3:6, 2:6.

Marcinkeviča ceturtdaļfinālu Itālijā sasniedza arī dubultspēlēs, kurās piedalījās kopā ar vācieti Annu Šāferi. Abos turnīros nopelnīti 18 punkti.