Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča trīs ITF turnīru sēriju Argentīnā pabeidz bez uzvarām

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča trīs ITF turnīru sēriju Argentīnā pabeidz bez uzvarām
Diāna Marcinkeviča. Foto: Tobias Froehlich

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 274.) trīs ITF W25 turnīru posmu Argentīnā uz māla seguma izspēlēja maksimāli neveiksmīgi, jau pirmajā kārtā zaudējot visos trīs turnīros.

Diāna Marcinkeviča pirmajā nedēļā Buenosairesā uzvarēja tikai vienā geimā, otrajā nedēļā Viljamarijā zaudēja ar seta un breika pārsvaru, bet šonedēļ Kordovā ar 4:6, 3:6 piekāpās ar sesto numuru izsētajai spānietei Irēnai Buriljo Eskoriuelai (WTA 259.).

Diāna šogad ITF pamatturnīros guvusi tikai divas uzvaras (2-7), abas izcīnot zemākā līmeņa jeb W15 sacensībās Manakorā. Marcinkeviča nākamajā nedēļā būs Latvijas izlases sastāvā Billijas Džīnas Kingas kausa "play off" mačā pret Indiju, kas notiks Jūrmalā.

Latviju šonedēļ ITF turnīros pārstāvēja vēl tikai 19 gadus vecā Margarita Ignatjeva (WTA 993.), kura izmantoja fantastisku izlozi Šimkentas W15 turnīrā uz māla seguma. Ignatjeva vispirms spēlēja kvalifikācijā, kur bija izlikta ar pirmo numuru un tādā statusā aizvadīja tikai vienu maču, 62 minūtēs ar 6:2, 6:1 sagraujot 16 gadus veco Adeli Malgonusovu, kurai tas bija tikai otrais profesionālais mačs. Viņa saservēja 10 dubultkļūdas un zaudēja visos septiņos serves geimos.

Ignatjevai arī pamatturnīra 1. kārtā tika mačs pret 16 gadus vecu Kazahstānas spēlētāju, kura vēl nav bijusi WTA rangā. Margarita stundā un 15 minūtēs ar 6:1, 6:1 sagrāva Žanelu Rustemovu, kura uzvarēja tikai 9/36 izspēlēs ar servi (1/14 ar otro servi) un zaudēja visos septiņos serves geimos. Rustemova ar "wild card" palīdzību spēlēja ceturto maču ITF pamatturnīros (1-3). Visi bijuši pēdējo trīs gadu laikā Šimkentā.

Ignatjevai Kazahstānā uz māla seguma bija sezonas pirmais ITF pamatturnīrs, šogad ar ceturto mēģinājumu pārvarot kvalifikācijas barjeru. Izmantojot lielisko izlozi, viņa pārtrauca četru zaudējumu sēriju pamatsacensībās.

Tiesa, tālāk par 2. kārtu tikt neizdevās, jo pēc divu rangā nebijušo jauno spēlētāju sagraušanas pati cieta pamatīgu sakāvi, stundā un 13 minūtēs ar 2:6, 0:6 zaudējot Krievijas tenisistei Jekaterinai Makarovai (WTA 538.), kura izsēta ar piekto numuru. Ignatjeva tika nobreikota sešas reizes, bet pati izmantoja tikai vienu no astoņām iespējām.