Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai trešais pusfināls pēc kārtas, uzvar arī Ostapenko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai trešais pusfināls pēc kārtas, uzvar arī Ostapenko
Aļona Ostapenko
Foto: Nīls Trusdeils

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Diāna Marcinkeviča šodien sasniedza trešo ITF 25 000 pusfinālu pēc kārtas, labāko četriniekā iekļūstot Punē (Indija). Tikmēr Aļona Ostapenko bez zaudējumiem turpina Floridā notiekošo "Eddie Herr International Junior Championships" turnīru.

Marcinkevičai trešais pusfināls pēc kārtas

Diāna Marcinkeviča ceturtdien Indijā pirmo reizi sacentās ar 24 gadus veco Taizemes tenisisti Nungnadu Vanasuku (WTA 441.). Cīņas sākums bija amizants, jo pirmajos sešos geimos bija tikai breiki, līdz 7. geimā Marcinkeviča kļuva par pirmo, kurai izdevās noturēt servi. Diāna no 2:3 uzvarēja sešos geimos pēc kārtas, iegūstot seta un breika pārsvaru.

Marcinkeviča 2. setā breiku nosargāt nespēja divas reizes. Otro reizi tas notika, kad viņa pie 5:4 servēja par uzvaru mačā. Neizmantojusi divas mačbumbas, Diāna vēlāk nespēja novērst pretinieces atspēlēšanos – 5:5. Tūlīt sekoja vēl viens breiks un ar otro mēģinājumu maču izservēt Latvijas tenisistei izdevās – 6:3, 7:5.

Tikšana līdz pusfinālam Marcinkevičai devusi 24 reitinga punktus. Ar to nopelnīšanu vajadzētu pietikt, lai labotu savu ranga rekordu. Diāna karjeras labāko vietu sasniedza septembrī, kad tika līdz 224. pozīcijai. Šo nedēļu Latvijas pirmā rakete sāka 229. vietā. Marcinkeviča pusfinālā iekļuvusi trešajā turnīrā pēc kārtas, iepriekš labāko četriniekā novembrī tiekot tādas pašas nozīmes sacensībās Francijā un Polijā. Tāda sērija – trīs ITF 25 000 pusfināli pēc kārtas – viņai padevusies pirmo reizi.

Ar 3. numuru izliktās Marcinkevičas pretiniece pusfinālā būs sacensību pirmā rakete, poliete Magda Linete (WTA 152.). Diāna uzvarējusi abus iepriekšējos mačus pret Lineti – 2006. gadā junioru turnīrā "Riga Open" ar rezultātu 6:3, 7:6(3), bet pērn ITF 50 000 sacensībās Francijā ar ļoti līdzīgu 6:3, 7:6(2).

Ieva Irbe pirmo turnīru kopš 2009. gada noslēgusi ar zaudējumu Šarmelšeihas ITF 10 000 sacensību 2. kārtā. Irbe ar 0:6, 4:6 piekāpās britu tenisistei Keitijai Dannai (WTA 706.) un turnīru noslēdza ar viena ranga punkta iegūšanu. Tāpat kā šonedēļ, arī nākamnedēļ Irbe spēlēs Šarmelšeihā, kur atkal jāsāk no kvalifikācijas.

Ostapenko jau četras uzvaras Floridā

Floridā ar 10. numuru izliktā Aļona Ostapenko trešdien guva otro uzvaru divos setos, ar 6:1, 7:6(5) uzveicot brazīliešu vienaudzi Luisu Stefani, kura WTA rangā atrodas 1056. vietā, bet junioru ieskaitē ieņem 259. vietu. Ostapenko attiecīgi 691. un 50. vieta. Latvijas tenisistes trešā pretiniece būs no Meksikas – 16 gadus vecā Renata Sarasua (WTA 881., ITF 53.). Abām tā būs pirmā tikšanās.

Ostapenko divas uzvaras guvusi arī dubultspēļu turnīrā. Pāru sacensībās Aļona startē kopā ar krievieti Anastasiju Komardinu un ir izliktas ar 2. numuru. 1. kārtā Latvijas un Krievijas duets ar 6:1, 6:1 sagrāva amerikāņu "wild card" ieguvējas Aleksandru Bēru un Teilori Ledermani. 2. kārtā daudz grūtākā cīņā ar 4:6, 6:4, 10:6 apspēlēts Dienvidamerikas duets Kamila Džangreko Kamisa (Paragvaja) un Daniela Pedrasa Novaka (Kolumbija).

Lai kļūtu par prestižā turnīra vienspēļu čempioni, jāuzvar sešos mačos, bet dubultspēlēs standarta piecas kārtas – Aļona tādējādi jau ir ceturtdaļfinālā, kamēr vienspēlēs pagaidām tikai 3. kārta. Dubultspēlēs jau 1. kārtā fiasko cieta ar pirmo numuru izliktais ASV un Ungārijas duets Tornado Eliša Bleka un Fannija Stollara. "Eddie Herr" turnīrs U-18 grupā, kurā startē arī Ostapenko, notiek uz zaļā māla seguma.

Ostapenko ir vienīgā turnīrā palikusī Latvijas tenisiste. Meiteņu dubultspēļu turnīra 1. kārtā U-12 grupā Stefānija Poliščuka pārī ar polieti Stefāniju Rogozinsku-Dziku ar 3:6, 2:6 atzina Vācijas tenisistes Luizas Mejeres auf der Haides un bulgārietes Rozalīnas Jusevas pārākumu. Tikmēr U-14 kategorijā Alīna Ņikušina un Elīza Buka spēja uzvarēt tikai vienā geimā pret baltkrievieti Uļjanu Gribu un bulgārieti Zinoviju Vanevu – 1:6, 0:6. Visas trīs Latvijas tenisistes vienspēlēs nespēja iziet kvalifikāciju.

     [+] [-]

, 2013-12-05 10:59, pirms 11 gadiem
Mazliet tā kā par ātru Ostapenko ievietot WTA ranga 50.vietā

     [+] [-]

, 2013-12-05 11:27, pirms 11 gadiem
Janusex44 rakstīja: Mazliet tā kā par ātru Ostapenko ievietot WTA ranga 50.vietā
junioru