Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Brāļi Podži uzvar "Futures" dubultspēļu turnīrā Zviedrijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Brāļi Podži uzvar "Futures" dubultspēļu turnīrā Zviedrijā
Brāļi Podži. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Mārtiņš un Jānis Podži piektdienas vakarā kļuva par Fālunas "Futures 25 000" dubultspēļu sacensību čempioniem, izcīnot trešo titulu vienas komandas sastāvā.

Brāļi nebija starp izliktajiem duetiem un finālā ar 6:1, 6:2 sagrāva ar otro numuru izsēto Šveices/Vācijas komandu Antuāns Beljē/Johannes Hērtaiss. Mārtiņš šai komandai pagājušajā nedēļā zaudēja Stokholmas turnīra pusfinālā (4:6, 4:6), toreiz spēlējot kopā ar Beļģijas tenisistu Kristoferu Heimanu. Par uzvaru "Futures 25 000" turnīros pienākas 25 punkti. Fālunas turnīrs notika uz "hard" seguma telpu apstākļos.

Mārtiņš ieguva ceturto "Futures" dubultspēļu titulu, bet Jānim trešais. Viņš visus trīs izcīnījis vienā komandā kopā ar brāli, abiem kopā iepriekš triumfējot 2014. gadā Antaljā un 2015. gadā Šarmelšeihā. Tikmēr Mārtiņam ir viens tituls kopā ar citu pārinieku, šogad maijā kopā ar ASV tenisistu Patriku Dacieku uzvarot Vislas turnīrā.

Sestdien ITF finālos spēlēs divas Latvijas tenisistes. Diāna Marcinkeviča ITF 25 000 turnīrā Obidušā spēlē kopā ar ungārieti Pannu Udvardiju. Ar ceturto numuru izsētā komanda piektdien pusfināla mačā ar 6:4, 6:7(3), 10:6 uzvarēja neizsēto Vācijas un Horvātijas pāri Anna Klasena/Ana Vrļiča.

Tikšana līdz paklāja seguma turnīra finālam dod 30 reitinga punktus. Finālā būs mačs pret otro izlikto pāri Natālija Kostiča/Akiko Omae (Serbija/Japāna).

Alise Čerņecka otro nedēļu pēc kārtas ar 17 gadus veco somu vienaudzi Onu Orpanu sasniedza finālu ITF 15 000 turnīrā Antaljā uz "hard" seguma. Šodien pusfināla mačs nebija jāspēlē, jo pretinieces no tā atteicās. Savukārt finālā gaidāma divu neizsēto komandu cīņa, kad pretī stāsies zviedrietes Aleksandra Viktoroviča un Lisa Zāra.

Čerņecka pagājušajā nedēļā ar Orpanu zaudēja savā pirmajā ITF finālā, bet sestdien būs vēl viena iespēja iegūt titulu. Tiekot līdz finālam, nopelnīti septiņi reitinga punkti.