Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Zaudējums arī pret Zviedriju

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Zaudējums arī pret Zviedriju
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas dāmu tenisa izlase šodien cietusi otro neveiksmi Federācijas kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 1. grupas turnīrā. Šoreiz ar 1-2 tika zaudēts grupas favorītēm zviedrietēm, bet vienīgā uzvara Anastasijas Sevastovas kontā. Rīt grupu turnīra izšķirošajā mačā mūsu komanda spēkosies pret Dāniju, kas arī zaudējusi abas pirmās cīņas.

Federācijas kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 1. grupas ietvaros šodien tika aizvadītas grupu turnīra otrās spēles. Pēc zaudējuma trešdien Ungārijai (1-2) Latvijas komanda šodien tikās ar grupas favorītēm zviedrietēm, kuras vakar izcīnīja uzvaru pret Dāniju (2-1). Lai gan uz papīra zviedrietes bija favorītes (rangā 22. pret 42. vietu), tomēr mūsu komanda sīksti turējās pretī.

Pirmajā vienspēlē tikās komandu otrie numuri - 17 gadus vecā Diāna Marcinkeviča (WTA 520.) un 21 gadu vecā Johanna Larsone, kura rangā tikusi līdz 149. vietai. Spēles favorīte viennozīmīgi bija zviedriete, ko apliecināja pirmajā setā – 6:0. Arī otrajā setā Larsone praktiski visu laiku bija vadībā, taču Marcinkeviča vairakkārt prata atspēlēties pat no breika deficīta. Lai tiktu līdz taibreikam gan nedaudz pietrūka – zaudējums setā ar 5:7 un arī mačā. Taču pēc otrās vienspēles rezultāts kļuva neizšķirts, turklāt mūsu komandas līdere Anastasija Sevastova burtiski izrēķinājās ar Zviedrijas pirmo numuru Sofiju Arvidsoni – 6:1, 6:0. Jāpiezīmē, ka WTA rangā abas sportistes šķir tikai 25 vietas (80. pret 105.).

Tādējādi jau otro dienu pēc kārtas viss izšķīrās dubultspēlē, kurā Latvijas komanda startēja ne spēcīgākajā sastāvā. Uz maču neizgāja mūsu dubultspēļu ranga līdere Līga Dekmeijere (WTA 62.), bet viņas vietu blakus Sevastovai ieņēma Marcinkeviča. Abas zviedrietes dubultspēļu rangā ieņem labākas pozīcijas (133. un 134.), turklāt vakar atstāja sausā abos setos Karolīnu Vozņacki un viņas pārinieci. Šodien tik viegli zviedrietēm negāja, tomēr pirmajā setā viņas atkal ātri ieguva vadību, ko pārvērta uzvarētā setā ar 6:2. Otrā seta sākumā Latvijas duets pabija vadībā ar 1:0 un 2:1, taču sīvu pretestību tomēr neizrādīja, piedzīvojot vēl vienu zaudējumu dubultspēlē un cīņā kopumā.

Līdz ar to mūsu komanda rīt sacentīsies ar Dāniju par trešo vietu grupā. Dānietes šodien bez variantiem zaudēja Ungārijas komandai, tomēr jāpiezīmē, ka nespēlēja viņu līdere Karolīna Vozņacki (problēmas ar kuņģi). Rītdienas mača uzvarētājas būs saglabājušas vietu Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā, bet zaudētājām būs vēl viena iespēja aizstāvēt savu vietu – sestdien jāspēlē vēl viens mačs pret citas grupas pēdējās vietas ieņēmēju.

Federācijas kausa izcīņa, Eiropas Āfrikas zonas 1. grupa

Latvija – Zviedrija 1-2
Diāna Marcinkeviča – Johanna Larsone 0:6, 5:7
Anastasija Sevastova – Sofija Arvidsone 6:1, 6:0
Sevastova/Marcinkeviča – Larsone/Arvidsone 2:6, 2:6

Izmantotie resursi:
fedcup.com

  +1 [+] [-]

, 2010-02-05 00:24, pirms 14 gadiem
Ja butu otra Sevastova tad Latvija butu grupas favorites!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-05 00:43, pirms 14 gadiem
....bet mums ir tikai viena!

     [+] [-]

, 2010-02-05 01:01, pirms 14 gadiem
Danietes is uzvaramas. Nu Vozniacki vienspeles nevinneet, bet vinas tautietes ir vel lielakas nulles kaa musu otrais un tresais numurs.

  -1 [+] [-]

, 2010-02-05 01:15, pirms 14 gadiem
kapēc Dekmeijere nespēlēja?
Kas ir viņām pieteikts dubultspēlēs?
Sevastova nevarētu arī Vozņacki novinnēt?

šie ir mani jautājumi.. gaidīšu rītdienu!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-05 05:42, pirms 14 gadiem
Nav jau tik traki, cerams, ka Diāna drīz pabeigs skolu un tad būs otra, cerams, ka Dāniju varēs uzvarēt un palikt grupā, lai veicas

     [+] [-]

, 2010-02-05 05:49, pirms 14 gadiem
pūce rakstīja: kapēc Dekmeijere nespēlēja?
Kas ir viņām pieteikts dubultspēlēs?
Sevastova nevarētu arī Vozņacki novinnēt?

šie ir mani jautājumi.. gaidīšu rītdienu!
Domāju, ka Anastasija varētu šobrīd vinnēt Vozņacki tikai veiksmīgu sakritību gadījumā, tomēr nav tā psiholoģiskā noturība vēl, trūkst pieredzes, lai varētu teikt ka viņām abām ir līdzvērtīgas iespējas uzvarēt, diemžēl

     [+] [-]

, 2010-02-05 12:45, pirms 14 gadiem
Sevastova uzvarēs bet tas arī būs viss. Pārejās meitenes ir pavājas.