Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tenisistēm šodien mačs pret zviedrietēm

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Tenisistēm šodien mačs pret zviedrietēm
Latvijas tenisistes
Foto: Ieva Matroze

Federācijas kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 1. grupa turnīrā šodien turpināsies apakšgrupu cīņas. Latvijas komandas pretinieces šodien būs zviedrietes, kuras vakar ar 2-1 apspēlēja Dānijas komandu. Atgādināsim, ka latvietes turnīru vakar iesāka ar zaudējumu ungārietēm.

C apakšgrupas turnīru Latvijas tenisistes vakar iesāka ar neveiksmi pret Ungāriju (1-2), kaut arī rezultāts pavisam noteikti varēja būt arī citādāks. Vienīgo uzvaru mūsu komandai deva Anastasija Sevastova, kura savai pretiniecei zaudēja tikai trīs geimus, tomēr arī Diāna Marcinkeviča un dubultspēļu duets Dekmeijere/Sevastova varēja gūt uzvaru. Šoreiz nav laika prātot, kā būtu, ja būtu – jācīnās tālāk jau šodien pret Zviedrijas izlasi. To uzsver arī komandas kapteine Daiga Juška: „Protams, esam nedaudz sadrūmušas, tomēr ar šo neveiksmi jau nekas nebeidzas. Vakar labi nospēlēja gan Diāna, gan Anastasija vienspēlēs. Diānai pietrūka pieredzes un pārliecības, izšķirošajos brīžos, bet Anastasijai tikai pašā sākumā vajadzēja iespēlēties. Arī pretinieces šajās spēlēs spēlēja labi, atsitot lielāko daļu uzbrukumu. Dubultspēli gan iznāca vāja. Jau no paša sākuma bija redzams, ka spēle neiet, kaut arī rezultāts bija labvēlīgs (5:3). Vairākās epizodēs nepaveicās, kaut ko nokavējām un beigās zaudējums”, vakardienas cīņu pret Ungāriju raksturoja komandas kapteine.

Šodien pretiniekos zviedrietes. „Šī komanda ir patiešām spēcīga. Tieši kā komanda, lai gan uzvara 6:0, 6:0 pret dānietēm ir pārsteidzoša”, pretinieces raksturoja Juška. No visām C apakšgrupas komandām Zviedrija ir visaugstāk Federācijas kausa rangā – 22. vietā. Interesanti, ka, kopš debijas 1964. gadā, zviedrietes nav spēlējušas zemāk par šo 1. grupu, turklāt šī grupa kļuvusi par Skandināvijas valsts „mājvietu” pēdējos 15 gadus – pirms tam zviedrietes spēlējušas Pasaules grupā. Komandā šobrīd nav izteiktas līderes – 25 gadus vecā Sofija Arvidsone šobrīd ir 105. vietā vienspēļu rangā (augstākā pozīcija 29.), bet 21 gadus vecā Johanna Larsone šobrīd sasniegusi augstāko vietu rangā – 149. Tieši šīs abas sportistes guva arī pirmo uzvaru savai komandai, vakar ar 2:1 uzveicot Dāniju. Vispirms Larsone viegli pieveica dānieti Maiju Garagi (6:3, 6:1), pēc tam Arvidsone bez variantiem zaudēja WTA ranga trešās vietas īpašniecei Karolīnai Vozņacki (3:6, 1:6), bet dubultspēlē abas zviedrietes sagrāva pretinieces ar 6:0, 6:0. Pret Zviedrijas komandu Latvijas komanda jau reizi ir spēlējusi un zaudējusi (0-3). Tas noticis tālajā 1996. gadā, kad mūsu komandu pārstāvēja Larisa Savčenko Neilande un Anna Bariniova, bet arī toreiz komandas kapteine bija Daiga Juška.

Visticamāk, komandu sastāvos izmaiņu nebūs – vismaz Latvijas komandā noteikti. Ja tā, tad pirmajā spēlē tiksies abu izlašu otrie numuri – Diāna Marcinkeviča un Johanna Larsone. Līdz šim abas tenisistes savā starpā nav tikušās, bet favorītes statuss jāatvēl zviedrietei, kura krietni vairāk spēlējusi augstākā līmenī. Otrajā mačā Anastasijai Sevastovai pretī stāsies Sofija Arvidsone un arī viņām tā būs pirmā savstarpējā cīņa. Maz ticams, ka arī dubultspēļu duetos notiks kādas izmaiņas. Tomēr tos komandu kapteiņi var mainīt pusstundu pirms cīņas sākuma.

Federācijas kausa izcīņa, Eiropas Āfrikas zonas 1. grupa

Latvija – Zviedrija
1.spēle Diāna Marcinkeviča (WTA viensp. 520.) – Johanna Larsone (WTA viensp. 149.)
2.spēle Anastasija Sevastova (WTA viensp. 80.) – Sofija Arvidsone (WTA viensp. 105.)
3.spēle Anastasija Sevastova un Līga Dekmeijere (WTA dubultsp. 241. un 62.) – Johanna Larsone un Sofija Arvidsone (WTA dubultsp. 134. un 133.)

Federācijas kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 1.grupa. Pirmās dienas rezultāti

Austrija - Baltkrievija 3:0
Lielbritānija - Bosnija un Hercegovina 3:0
Zviedrija - Dānija 2:1
Ungārija - Latvija 2:1
Slovēnija - Izraēla 2:1
Nīderlande - Bulgārija 2:1
Horvātija - Portugāle 2:1
Šveice - Rumānija 2:1

Izmantotie resursi:
fedcup.com

Kā noslēgsies Latvijas un Zviedrijas mačs?

  • 20

  • 115

  • 48


  +1 [+] [-]

, 2010-02-04 15:00, pirms 14 gadiem
Vēlu veiksmi!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-02-04 16:35, pirms 14 gadiem
Par uzvaru

  +1 [+] [-]

, 2010-02-04 19:50, pirms 14 gadiem
atkal visu izskjirs dubultspele, tachu soreiz veiksies labak...un uzvaresim!