Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Makheila sakauj favorītes un iekļūst 3. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Makheila sakauj favorītes un iekļūst 3. kārtā
Aļona Ostapenko un Kristīna Makheila
Foto: Christopher Levy

Aļona Ostapenko kopā ar amerikānieti Kristīnu Makheilu svētdien Vimbldonā ar 6:1, 6:4 pieveica turnīra 13. duetu Vanja Kinga/Alla Kudrjavceva un sasniedza sacensību 3. kārtu.

Kamēr Ostapenko un Makheilai šis ir pirmais turnīrs kopā, Kinga un Kudrjavceva šogad pastāvīgi startē kopā (devītais turnīrs), bet pirmoreiz vienā komandā bija 2007. gadā. Kinga 2010. gadā Vimbldonā triumfēja kopā ar Kazahstānas tenisisti Jaroslavu Švedovu. Abas par čempionēm togad kļuva arī "US Open".

Kingas un Kudrjavcevas labāka sapratne un lielāka pieredze, biežāk spēlējot kopā, šodien nebija uzvaru nesoša formula. Ostapenko ar amerikāņu pārinieci varēja uzvarēt pat ar vēl lielāku rezultāta starpību, ja vien izmantotu visas iespējas un vienreiz nezaudētu servi.

Ostapenko un Makheila 1. setā ar servi zaudēja tikai septiņus punktus un pretiniecēm breika iespējas nedeva, bet pašas izcēlās ar diviem breikiem, abos gadījumos tos iegūstot, kad servēja Kudrjavceva. Pirmais breiks nopelnīts jau otrajā geimā, kad trīs reizes pie tīkla izdevās apspēlēt Kingu, bet otrais breiks bija sestajā geimā. Krievijas tenisistei problēmas ar pirmo servi, breiku noformēja Makheila. Viņa ar kļūdu pie tīkla izniekoja pirmo breika iespēju, bet otro izmantoja, izceļoties ar "smešu".

Latvijas un ASV komanda 2. setā pirmo breiku ieguva trešajā geimā, kad izdevās izmantot ceturto iespēju. Makheila veiksmīgi trāpīja korta vidū, pretiniecēm nespējot noreaģēt. Kinga piektajā geimā servi nosargāja no 0:40, nepieļaujot savai komandai jau dubultbreika deficītu. Ostapenko un Makheila vienīgo reizi mačā servi zaudēja astotajā geimā – 4:4. Abas uzreiz saņēmās un nokārtoja ātru breiku, pēc tam ar grūtībām izservējot maču. Pēdējā geimā nācās atspēlēt trīs breikbumbas. Pirmās divas ar Aļonas pirmo servi, bet trešo ar Makheilas precīzu spēli pie tīkla. Punkts pielikts ar otro mačbumbu, kad Kudrjavcevas "backhand" sitiens pa līniju bija neprecīzs.

Iekļūšana 3. kārtā dod 240 reitinga punktus un 11 625 mārciņu prēmiju. Ostapenko un Makheilas nākamās pretinieces būs pagājušā gada čempiones un ranga līderes Martina Hingisa un Sanja Mirza.

Ostapenko šodien beidzot sāka jaukto dubultspēļu turnīru, kurā piedalās kopā ar Austrijas tenisistu Oliveru Maraku. Ostapenko tā ir debija "mikstā" pieaugušo turnīros. Viņas pārinieks, 35 gadus vecais Marahs, ir dubultspēļu speciālists, šobrīd startējot tikai pāru sacensībās. Ostapenko un Marahs 1. kārtā ar 6:3, 6:2 viegli uzveica Dastinu Braunu un Medisonu Brengli (Vācija/ASV).

Atraktīvais Brauns bija vājais posms pretinieku komandā, regulāri kļūdoties spēlē pie tīkla. Jāatzīmē, ka viņam bieži neizdevās laukumā atsist Ostapenko serves. Brauns vienā epizodē gandrīz trāpīja Latvijas tenisistei, bet 2. setā to izdarīja savai komandas biedrenei, no neliela attāluma Brenglei trāpot ar bumbiņu pa pakausi. Cīņa uz dažām minūtēm tika pārtraukta, Brengle varēja nospēlēt līdz galam.

Ostapenko un Maraks 2. kārtā tiksies ar Nīderlandes komandu Kiki Bertensa/Žans-Žiljēns Rožē. Viņi izlikti ar astoto numuru un no 1. kārtas bija brīvi. Ostapenko Bertensai zaudēja vienspēļu sacensību 1. kārtā. Vienas uzvaras gūšana jaukto dubultspēļu turnīrā dod 1500 mārciņas.