Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis atgriezīsies ar Sanremo kvalifikāciju, Ostapenko atsauc dalību Čārlstonā

Agris Suveizda

Gulbis atgriezīsies ar Sanremo kvalifikāciju, Ostapenko atsauc dalību Čārlstonā
Ernests Gulbis. Foto: Oeiras Open

Pirmo spēli gandrīz mēneša laikā aizvadīs Latvijas vadošais vīriešu tenisists Ernests Gulbis, kurš ATP vienspēļu rangā atkritis uz 325. vietu. Šodien Gulbi gaida Sanremo "Challenger" jeb Izaicinājuma turnīra kvalifikācijas pirmā kārta.

Kvalifikācijā starp 24 tenisistiem Ernests Gulbis ir izsēts ar pirmo numuru un, lai kvalificētos pamatturnīram, nepieciešamas divas uzvaras. Pirmajā kārtā latvietim pretī sasies 21 gadu vecais mājinieks Frančesko Pasāro (#419), ar kuru Gulbis tiksies pirmoreiz. Uzvarētājs izšķirošo kvalifikācijas maču aizvadīs pret 19 gadus vecā itālieša Lukas Kastanjolas (#2141) un 29 gadus vecā francūža Matjē Peršiko (#435) pāra veiksminieku.

Pasāro marta beigās Opatijas ITF M25 turnīrā Horvātijā sasniedza ceturtdaļfinālu jeb otro kārtu, bet pirms tam 2022. gadā aizvadīja piecus ITF turnīrus Tunisijas pilsētā Monastirā – četrus M15 un vienu M25 turnīru. Trijos no tiem viņš iekļuva pusfinālā, vienreiz izstājās ceturtdaļfinālā, bet vēl vienu reizi – jau pirmajā kārtā.

Gulbis iepriekšējās spēles aizvadīja marta sākumā, būdams Latvijas izlases kapteinis un palīdzot Deivisa kausā pārspēt Taizemi. Gulbis uzvarēja abās vienspēlēs, bet kopā ar Robertu Štrombahu neizservēja dubultspēli. Februāra beigās Gulbis pārvarēja Po Izaicinājuma turnīra kvalifikāciju un izstājās pamatturnīra astotdaļfinālā jeb otrajā kārtā.

Kvalifikācijas spēles sāksies plkst. 11:00 pēc Latvijas laika, un Gulbim paredzēta trešā spēle Centrālajā kortā. Sanremo pamatturnīrā ar pirmo numuru izsēts dānis Holgers Rūne (#88), bet aiz viņa – mājinieks Džanluka Māgers (#99) un moldāvs Radu Albots (#117).

Rīt sāksies Čārlstonas "WTA 500" tenisa pamatturnīrs sievietēm, kā dalībnieču sarakstā sākotnēji bija arī Aļona Ostapenko, taču viņa atsauca savu dalību - līdzīgi kā virkne citu tenisistu ar nupat Maiami "Masters" uzvarētāju un jauno ranga pirmo numuru Igu Švjonteku priekšgalā.