Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jānis Krastiņš - LTAL 2015 čempions amatieru tenisā

Sportacentrs

Jānis Krastiņš - LTAL 2015 čempions amatieru tenisā
LTAL A līgas finālčetrinieks un līgas organizators Jānis Muktupāvels

Aizvadītajā nedēļas nogalē t/k ENRI norisinājās Lielā Tenisa amatieru līgas (LTAL) 2015 Fināla spēles. Pārliecinošāko sniegumu trīs dienās nodemonstrēja Jānis Krastiņš, kurš finālā ar 6:2, 6:2 pieveica Ģirtu Bērziņu un ieguva ne vien čempiona titulu, bet arī 500 eiro naudas balvu, kā arī veicināšanas balvu 100 eiro vērtībā no Babolat.

LTAL tika dibināta 2013. gadā ar mērķi veicināt tenisa attīstību amatieru vidū un popularizēt tenisu kopumā. 2013. un 2014. gadā čempionu godā tika Andrejs Misulovins un Leonīds Jermolajevs. Trīs gadu laikā pastāvīgi audzis dalībnieku skaits - šogad spēles aizvadīja 98 dalībnieki. No janvāra līdz oktobrim dalībnieki aizvadīja septiņus posmus, bet oktobrī un novembrī notika finālsacensības, kas nedaudz atšķīrās no ierastās LTAL izspēles kārtības. 48 sekmīgākie sezonas spēlētāji (pēc reitinga) tika sadalīti divās līgās (A un B), katrā pa 24. Bet katrā līgā vēl četras apakšgrupas. Dalībnieki izspēlēja grupu turnīra mačus, noskaidrojot divus labākos no katras grupas, kuri iekļuva ceturtdaļfinālā.

Grupu turnīros lielu pārsteigumu nebija - labāko astoņu vidū tika regulārās sezonas reitinga līderi - Andrejs Skroderis, Mārtiņš Spridzāns un Jānis Krastiņš. Sezonas kopvērtējuma uzvarētājs Skroderis gan nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, divos setos atzīstot Ģirta Bērziņa pārākumu - 2:6, 6(2):7. Tikmēr Spridzāna un Krastiņa ceļi krustojās tieši ceturtdaļfinālā. Krietni pārāks izrādījās Jānis (6:2, 6:3), liedzot Mārtiņam pacīnīties par pirmo balvu šogad (Spridzāna bilance posmu finālos ļoti bēdīga 0-4).

Bērziņa un Krastiņa pretinieki pusfinālos bija attiecīgi Artūrs Vasiļevskis un Andrejs Straume, kuri savos pusfinālos bija pieveikuši attiecīgi Māri Sīlīti (6:1, 6:2) un Oskaru Sprinci (4:6, 6:3, 6:3). Abās pusfināla spēlēs uzvarētāji zaudēja vien četrus geimus - Bērziņam 6:3, 6:1 panākums pār Vasiļevski, bet Krastiņš ar 6:2, 6:2 pārspēja Straumi, tādējādi revanšējoties par zaudējumu grupu turnīra ietvaros.

Ceturtdaļfināli tenisa klubā Enri tika spēlēti piektdien, pusfināli sestdien, bet medaļu spēlēm spēki bija jāatrod jau svētdien. Gan Krastiņam, gan Bērziņam gan šīs nebija vienīgās spēles nedēļas nogalē - abi piedalījās arī finālturnīrā Ādažos. Tomēr tas neliedza būt uz strīpas titula spēlē. Šosezon LTAL ietvaros bija iznācis viens savstarpējais duelis, kurā divos taibreikos uzvarēja Krastiņš. Arī šoreiz uzvara viņam, bet ar gana pārliecinošāku rezultātu - 6:2, 6:2. Spēlē par 3. vietu Artūrs Vasiļevskis ar 6:4, 7:6(5) pieveica Andreju Straumi. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma naudas balvas 500, 250 un 150 eiro apmērā, kā arī dāvanu kartes no tenisa inventāra eksperta Babolat (katram 100 eiro apmērā).

B līgā par uzvarētāju kļuva Igors Sorotkins, kuram finālā viegla uzvara pār Ati Vintuku (6:1, 6:1). Tikmēr trešā vieta Tomašam Beinarovičam (6:2, 6:3 pret Aivaru Purmali). B līgas laureāti saņēma Babolat dāvanu kartes (200, 150 un 100 eiro apmērā).

Finālposma fotogaleriju iespējams apskatīt šeit

Ja arī Tev ir vēlme izmēģināt spēkus lielākajā tenisa amatieru līgā, piesakies nākamā gada pirmajam posmam, kas startēs jau janvārī. Bet decembrī izmantot LTAL piedāvāto sparinga opciju - uzaicini kādu no datubāzē reģistrētajiem spēlētājiem uz maču! Jāpiemin, ka LTAL līgā cīņas aizvada arī sievietes - aizvadītajā sezonā mačus aizvadījušas 25 daiļā dzimuma pārstāves.

Vairāk informācijas meklē oficiālajā līga interneta vietnē - Lielā Tenisa Amatieru līga

  +1 [+] [-]

, 2015-12-01 09:39, pirms 9 gadiem
Malacis Jāni, labs progress vērojams Tavā spēlē!
Pirms turnīra gan naudu liktu uz Sīlīti, bet laikam trauma darīja savu! Nekas, nākamsezon Māri