Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē sāksies 91. Latvijas čempionāts tenisā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nedēļas nogalē sāksies 91. Latvijas čempionāts tenisā
Foto: Latvijas Tenisa savienība

Latvijas Tenisa savienība informē, ka no svētdienas 3. jūlija tenisa centrā ''Lielupe'' sāksies 91. Latvijas čempionāts. Tajā par čempionu godu cīnīsies sievietes un vīrieši vienspēlēs un dubultspēlēs.

Latvijas Tenisa federācija informē, ka no 3. līdz 9. jūlijam tenisa centrā ''Lielupe'' notiks Latvijas čempionāts tenisā, kurā tiks sadalīts sešus tūkstošus liels balvu fonds. Tas kļūs par 91. čempionātu vēsturē, un uzvarētājiem tiks pasniegts arī ceļojošais kauss.

Dalību čempionātā apstiprinājuši tādi zināmi Latvijas tenisisti kā Edgars Manušis, Roberts Štrombahs, Kārlis Ozoliņš, Arvis Bērziņš, Miķelis Lībietis un Darja Semenistaja. Svētdien 3. jūlijā turnīrs sāksies ar kvalifikācijas sacensībām. Dienu vēlāk paredzēts sākt pamatturnīru. Pusfināli plānoti 8. jūlijā, bet fināli 9. jūlijā. Čempions tiks noskaidrots ne tikai vienspēlēs, bet arī dubultspēlēs.

Pirms gada par čempioni sieviešu konkurencē kļuva Daniela Vismane, kura finālā ar 6-2, 6-1 pārspēja Alisi Vindagu. Tikmēr vīriešiem čempiona godu izcīnīja Edgars Manušis, kurš finālā ar 6-1, 6-1 pārspēja Arvi Bērziņu.

Pirmais Latvijas čempionāts tenisā tika organizēts tālajā 1923. gadā. Kopš tā laika tikai 1941. gadā tas nav noticis. Līdzjutējiem ieeja turnīrā būs bezmaksas, bet spēļu tiešraides tiks piedāvātas Latvijas Tenisa savienības ''Youtube'' kontā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Tenisa federācija