Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis kvalificējas Savannas "Challenger" turnīram

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis kvalificējas Savannas "Challenger" turnīram
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Miķelim Lībietim Savannā (Džordžija) būs sezonas pirmais "Challenger" sērijas pamatturnīrs vienspēlēs, jo viņš spēja gūt divas uzvaras kvalifikācijā.

Ranga 424. vietā esošais Lībietis no 1. kārtas bija brīvs, bet 2. kārtas mačā mocījās pret rangā vēl nebijušo Īrijas tenisistu Džulianu Bredliju. Savukārt 3. kārtā jeb kvalifikācijas finālā Lībietim itin viegla uzvara pret reitingā trīs pozīcijas zemāk esošo Argentīnas tenisistu Tomasu Lipovseku Pučesu – 6:3, 6:2. Neskatoties uz to, ka Lībietis ar servi zaudēja 20 punktus, pretiniekam nebija nevienas breikbumbas.

Lībietis šosezon trešo reizi spēlēja "Challenger" kvalifikācijā. Martā Dramondvilā (Kvebeka) viņš tika līdz 3. kārtai jeb finālam, bet pagājušajā nedēļā Talahasī (Florida) zaudēja jau pirmajā cīņā.

Iekļūšana Savannas pamatturnīrā dod trīs reitinga punktus un 780 dolārus. Lībietis šogad vienspēlēs nopelnījis tikai četrus punktus – bez Savannā iegūtajiem trim viņam viens punkts vēl arī ir no Antaljas "Futures" turnīra martā, kad viņš Turcijā pārvarēja vienu kārtu.

Savannā notiek "Challenger" turnīrs ar 75 000 dolāru balvu fondu, tenisisti sacenšas uz zaļā māla seguma. Lībietis piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur viņš startēs kopā ar ASV tenisistu Maksu Šnuru. Viņi izlikti ar otro numuru.

3. kārtas spēles statistika

RādītājsLībietisPučess
Eisi21
Dubultkļūdas23
1. serves precizitāte56%56%
Iegūtie punkti ar 1. servi27/3521/33
Iegūtie punkti ar 2. servi15/2712/26
Breikpunktu realizācija3/5-
Visi iegūtie punkti6853