Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko "US Open" pirmā pretiniece vēlas pārvarēt astotdaļfinālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko "US Open" pirmā pretiniece vēlas pārvarēt astotdaļfinālu
Aļona Ostapenko treniņā. Foto: Michael Renz / @mrenzaero

Ņujorkā sāksies gada pēdējais "Grand Slam" jeb "US Open". 30. augustā plkst. 18.00 vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko cīnīsies pret 19 gadīgo ķīnieti Cjiņveņu Dženu, kura kotējas kā uzlecošā zvaigzne. Ķīnas otrā rakete CGTN kanālā nekautrējās atzīt, ka sapņo par "US Open" čempiones titula izcīnīšanu.

Cjiņveņa Džena šogad debitēja "Grand Slam" līmenī un ikreiz pārvarēja pirmo kārtu ("Australian Open", "French Open" un Vimbldonas čempionātā), bet pirmdien sasniedza rekordaugsto 39. pozīciju pasaules ragā.

Šogad spēlējusi pret daudzām "top" tenisistēm. "Tā man ir bijusi vērtīga pieredze. Tam es gatavojos visu mūžu," informē 19 gadīgā ķīniete. "Pagājušajā gadā ilgi biju Ķīnā un nespēlēju. Tajā laikā vēroju savu vienaudžu panākumus "Grand Slam" turnīros un arī noticēju sev. Tad domāju par to, kad es varētu doties un spēlēt tādos turnīros."

Tu tik ļoti to vēlējies, vai ne? "Jā, tas bija mans dzinulis. Noticēju, ka es to varētu darīt. Un tagad to daru," atzīst jaunā talante. "Ceru, ka "US Open" varēšu veikt kādas izlaušanās."

Kāds ir tavs mērķis "US Open" turnīrā? "Līdz šim "Grand Slam" līmenī mans labākais rezultāts ir "French Open" astotdaļfināls. Ceru, ka varēšu paveikt vairāk un spert soli tālāk," saka Cjiņveņa Džena.

Februāra intervijā teici, ka savu pirmo "Grand Slam" titulu vēlies izcīnīt piecu gadu laikā. Ja to jautātu tagad, kādu mērķi tu izvirzītu? "Vai drīkstu teikt, ka vēlos titulu šajā US Open"? jaunā tenisiste sasmīdina intervētāju. "Lai gan tas varētu šķist augsts uzstādījums, bet es tiešām par to domāju. Ja reālāk, tad ceru nākamajā gadā. Protams, tas nav vienīgais, par ko domāju. Vēlos spert soli uz priekšu."

Aļona Ostapenko ar šo ambiciozo ķīnieti nav sacentusies, taču pret pasaules ranga "top 100" esošajām piecām ķīnietēm viņas bilance ir 2-0, 0-0, 1-0, 1-0 un 1-0. Gatavojoties gaidāmajam startam, mūsu tenisiste vakar trenējās ar kazahieti Jeļenu Ribakinu un rumānieti Soranu Kirstju, bet šodien plānā ir čehiete Karolīna Pliškova.

Izmantotie resursi:

  +2 [+] [-]

, 2022-08-29 16:13, pirms 2 gadiem
Ostapenko vēlas sasniegt pusfinālu!

  +1 [+] [-]

, 2022-08-29 16:14, pirms 2 gadiem
Ķīniete ir draudīga pretiniece, bet joprojām viss ir atkarīgs no tā, vai Ostapenko varēs trāpīt savus sitienus. Ja spēle ies no rokas, būs 2-0. Ja īsti nevarēs trāpīt, būs 0-2 vai 1-2.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-29 16:15, pirms 2 gadiem
Tas bārda ir viņas jaunais treneris?!

  +2 [+] [-]

, 2022-08-29 16:21, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Tas bārda ir viņas jaunais treneris?!
Jā, tas ir ukrainis Stass Hmarskis, bijušais Aleksandra Dolgopolova treneris.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-29 19:28, pirms 2 gadiem
Paldies Druvietim, ka iepazīstina ar pretinieci!

     [+] [-]

, 2022-08-30 01:32, pirms 2 gadiem
ta saliks to ķīnieti