Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko kvalificējusies Parīzes olimpiskajām spēlēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko kvalificējusies Parīzes olimpiskajām spēlēm
Aļona Ostapenko. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko ir kvalificējusies Parīzes spēlēm, trešdien apstiprināja Latvijas Olimpiskā komiteja.

Olimpiskā kvalifikācija pēc ranga noslēdzās 10. jūnijā. Turpinājumā līdz 19. datumam bija jāsniedz atbilde, vai attiecīgās tenisistes izmantos šo iespēju. Spēlētāju saraksts tiks paziņots 4. jūlijā, kad būs pilnīga skaidrība. Parīzes vienspēļu turnīrā sacentīsies 64 tenisistes.

19. jūnijā Latvijas Olimpiskā komiteja apstiprināja, ka Aļona Ostapenko ir kvalificējusies Parīzes spēlēm. Olimpiskās atlases rangā mūsu tenisa līdere finišēja 13. vietā. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja ierindojās 116. pozīcijā un, domājams, nekvalificējās (šobrīd izskatās, ka vajadzēja vismaz 81. vietu). Iespējams, vēl pastāv cerība uz Latvijas dubultspēļu duetu, tomēr pēc kombinētā ranga (13+116) sanāk 129, kas varētu būt nepietiekami.

Tenisā olimpiskās spēles nav tik svarīgs notikums, salīdzinot ar daudziem citiem sporta veidiem, kur komercmačos ir krietni mazākas naudas balvas. Tenisā svarīgāki ir "Grand Slam" turnīri, kur iespēja cīnīties par ļoti lielām naudas balvām un daudz ranga punktiem.

Olimpisko spēļu tenisa turnīrā nav ranga punktu (pēdējoreiz bija 2012. gadā) un nav naudas balvu (ja neskaita valsts naudas balvas par augstām vietām). Vairākas augsta ranga tenisistes jau atteikušies piedalīties Parīzes spēlēs, tostarp tunisiete Onsa Žabēra, Darja Kasatkina, Ludmila Samsonova un Arina Sabaļenka. Sevišķi zems motivācijas līmenis ir tā saucamajām neitrālajām tenisistēm, jo Parīzē viņām būs jāspēlē arī bez karoga un himnas.

Olimpiskais tenisa turnīrs no 27. jūlija līdz 4. augustam risināsies "Roland Garros" māla laukumos, kur 2017. gadā Latvijas tenisiste kļuva par "French Open" čempioni.

Izmantotie resursi:

     [+] [-]

, 2024-06-20 07:30, pirms nedēļas
Ja nemaldos, tad dubultspēlēs summē nevis vienspēļu ranga vietas, bet gan dubultspēļu rangu, kuram jāsanāk 140. Dašai un Aļonai tas nesanāk, secīgi jācer uz WC.

     [+] [-]

, 2024-06-20 08:36, pirms nedēļas
sm72 rakstīja: Ja nemaldos, tad dubultspēlēs summē nevis vienspēļu ranga vietas, bet gan dubultspēļu rangu, kuram jāsanāk 140. Dašai un Aļonai tas nesanāk, secīgi jācer uz WC.
Summē to vai to (augstāko). Tokijas ciklā sasummēja Ostapenko dubultspēļu rangu (20.) un Sevastovas vienspēļu rangu (57.).