Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Šis bija mans labākais janvāris karjerā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko: "Šis bija mans labākais janvāris karjerā"
Aļona Ostapenko. Foto: WTA Linz

Latvijas tenisa līdere (WTA 11.) nākamnedēļ kļūs pasaules devīto numuru. Aļona Ostapenko atklāj, ka nebija gaidījusi tik labu sezonas sākumu. Par to tika vēstīts Polijas "Canal+ Sport".

Nezinu, vai var teikt, ka šosezon esi labākajā sportiskajā formā. Bet noteikti esi aktīvākā tenisiste - 25 spēles kopš gada sākuma. Vienspēlēs zaudēji tikai vienai tenisistei. Kā tas ir iespējams? Vai esi pārsteigta par sevi?
- Zināju, ka varu spēlēt labi, taču nebiju gaidījusi, ka varētu būt tik lieliski, it īpaši sezonas sākumā. Pirms sezonas smagi strādāju. Kad mans stils darbojas, konkrēti jūtu, ka esmu bīstama tenisiste. Domāju, ka šis bija mans labākais janvāris karjerā.

Pirms sešiem gadiem WTA rangā biji piektajā vietā. Tolaik uzvarēji arī "Roland Garros". Vai šosezon esi vēl labāka nekā pirms sešiem gadiem?
- Man liekas, ka esmu ļoti tuvu tai situācijai, bet tagad esmu vairāk nobriedusi. Tā ir laba un slikta lieta vienlaikus. Jaunībā ne no kā nebaidies un, ejot laukumā, ne par ko nedomā. Nobriestot, spēles laikā rodas arvien vairāk domu. Cenšos tikt no tām vaļā. Kad dodos laukumā, ne par ko nedomāju. Sezonas sākumā man veicas labi.

Pēc kāda mača teici, ka daudz runāji ar savu treneri Staņislavu Hmarski un nolēmi, ka jāspēlē agresīvāk. Tas mani pārsteidza. Vēl agresīvāk?
- Protams, tas izklausās mazliet jocīgi, bet atsevišķos izšķirošos brīžos mēģināju sagaidīt īsto bumbu, nevis izdarīt spiedienu uz pretinieci. Kad spēlēju agresīvāk, man ir vieglāk.

Esmu šokā, jo, ja kāds man lūgtu nosaukt tūres agresīvāko tenisisti, kura uzbrūk katrai bumbiņai, es izvēlētos tevi.
- Dažreiz jā, bet citreiz daudz kas ir atkarīgs no tā, kad trāpīt īsto bumbu. Kad esmu vadībā, man liekas, ka vajadzētu vēl vairāk uzspiest pretiniecei.

Kā sākās sadarbība ar Ukrainas treneri Staņislavu Hmarski?
- Sākās ar to, ka spēlējām dubultspēles, un Ludmila Kičenoka man teica, ka Staņislavs ir pieejams un var man palīdzēt. Mums bija izmēģinājuma periods, izdevās lieliski un sākām pastāvīgu sadarbību.

Polijas tenisa līderei Igai Švjontekai (WTA 1.) savstarpējās četrās spēlēs ir četri zaudējumi pret tevi. Kā tu to dari?
- Viņa ir lieliska tenisiste. Kad spēlēju pret Igu, esmu pilnībā koncentrējusies mačam. Uz to, kas man jādara. Tad esmu pilnībā gatava cīņai.

Vai tava fiziskā sagatavotība tagad ir labākā karjerā?
- Jā, esmu labā sportiskajā formā, labi kustos. Esmu aizvadījusi daudz spēļu, bet domāju, ka tā ir mana priekšrocība. Reizēm tu trenējies daudz, taču nespēlē daudz. Bet mači liek kustēties savādāk un trenēt muskuļus. Daudz maču ir mana stiprā puse šajā sezonā.

Pēc "Australian Open" uzreiz lidoji uz Austriju un uzvarēji Lincas turnīrā, bet pēc tam devies uz austrumiem. Cik grūti ir šādi ceļot?
- Tas ir ļoti grūti. Lēmums spēlēt Lincā tika pieņemts ļoti vēlu, tomēr tas turnīrs bija lielisks un man ļoti patika. Un trofeja ir jaukākā, kādu jebkad esmu izcīnījusi. Pirmais mačs sanāca ļoti grūts, jo man bija lielas aklimatizācijas problēmas. Biju ļoti nogurusi un daudzus mačus aizvadīju bez atpūtas. Devos laukumā un cīnījos līdz pašām beigām. Gribēju parādīt raksturu un cīņassparu.

Redzēju tavu seju, kad vēroji, kā spīguļo trofeja. Ļoti jauks brīdis.
- Trofeja ir krāšņa, man tā patīk un lieliski iederas manā dzīvojamā istabā.

Izmantotie resursi:

Slēpts komentārs: sinogli

  +2 [+] [-]

, 2024-02-17 10:56, pirms 2 mēnešiem
Lai būtu labākais februāris, jāvinnē Dubaija!

  +1 [+] [-]

, 2024-02-17 11:54, pirms 2 mēnešiem
2014.gada reitingā Ostapenko ir 4.vietā. Labākais janvāris un pirmā februāra puse. https://live-tennis.eu/en/wta-race

  +1 [+] [-]

, 2024-02-17 12:39, pirms 2 mēnešiem
Šis Janvāris ir Ostapenko labākais un trakākais mēnesis viņas karjerā. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     [+] [-]

, 2024-02-17 12:41, pirms 2 mēnešiem
Viņai nevajag spēlēt vēl agresīvāk. Viņai vajag spēlēt krietni apdomīgāk, kā to dara Švjonteka, Ribakina un Sabaļenka.

     [+] [-]

, 2024-02-17 13:57, pirms 2 mēnešiem
Zaļknābis23 rakstīja: Viņai nevajag spēlēt vēl agresīvāk. Viņai vajag spēlēt krietni apdomīgāk, kā to dara Švjonteka, Ribakina un Sabaļenka.
Sabaļenka ir tikpat traka! Katrai savs stils! Aļona nevar uzvarēt arī Sevastovu!!!

     [+] [-]

, 2024-02-17 17:53, pirms 2 mēnešiem
Aļonai vēl tikai ar nerviem jātiek galā, tad arī būs mazāk nepiespiesto kļūdu

     [+] [-]

, 2024-02-17 20:53, pirms 2 mēnešiem
ej dillēs rakstīja: Aļonai vēl tikai ar nerviem jātiek galā, tad arī būs mazāk nepiespiesto kļūdu
Tur es Tev pilnīgi piekrītu. Ja viņa sāks mierīgāk spēlēt, kā to dara Ribakina un Švjonteka tad arī viņai būs daudz vairāk panākumu un uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-02-18 10:39, pirms 2 mēnešiem
februārī neliela atpūta un Marts atkal būs TOP!