Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko sāk teicami, zaudē astoņus geimus pēc kārtas un piekāpjas Kontaveitai

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ostapenko sāk teicami, zaudē astoņus geimus pēc kārtas un piekāpjas Kontaveitai
Aļona Ostapenko. Foto: Reuters/Scanpix

Sanktpēterburgas ''WTA 500'' sērijas pusfinālā labāko Baltijas tenisa spēlētāju duelī Aļona Ostapenko (#26) divos setos piekāpās igaunietei Anetei Kontaveitai (#9) - 3:6, 4:6.

• Ostapenko Sanktpēterburgas turnīra pusfinālu uzsāka lieliski, paņemot savu servi uz nulles. Latvijas labākā tenisiste ar pirmo mēģinājumu lauza Kontaveitas servi un iegūto breiku arī nostiprināja, tomēr turpinājums tikpat sekmīgs neizdevās. Igauniete atguvās un triumfēja sešos geimos pēc kārtas, pirmo setu noslēdzot savā labā - 3:6.

• Arī otrajā setā Kontaveita turpināja iesākto un lauza Ostapenko servi. Latvietei gan uzreiz izdevās breiku atspēlēt, pēc kā arī tika pieprasīts medicīniskais pārtraukums. Fizioterapeite noteipoja latvietes labo potīti, bet, mačam atsākoties, Anete Kontaveita tika pie vēl viena breika. Arī šoreiz Aļona to uzreiz atspēlēja. Desmitajā geimā Ostapenko neizdevās noturēt savu servi, Kontaveitai iekļūstot finālā - 4:6.

• Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko izdevās nopelnīt 39 tūkstošus ASV dolāru un 185 reitinga punktus. Dzīvajā rangā Latvijas labākā tenisiste ieņem 21. vietu. Tik augstu Ostapenko nav bijusi kopš 2019. gada februāra.

• Ostapenko zaudējusi četros no pieciem savstarpējiem dueļiem pret Aneti Kontaveitu.

• Jau nākamnedēļ Aļona Ostapenko piedalīsies Dubajas ''WTA 500'' turnīrā, kurā šodien kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas ceturtā rakete Diāna Marcinkeviča.

• Dubajas sacensību pirmajā kārtā Ostapnenko pretī stāsies 2020. gada ''Australian Open'' čempione Sofija Kenina (#95).

• Turnīra pirmā rakete Marija Sakari (#7) trīs stundu ilgā spēlē pieveica Irinu Begu (#56) no Rumānijas - 6:4, 6:7 (4), 6:4. Izšķirošajā setā grieķiete tikai divreiz noturēja savu servi, bet ar to bija gana lai iekļūtu sezonas pirmajā finālā. Pagājušajā sezonā Sakari astoņas reizes tika līdz finālmačam.

Sanktpēterburgas ''Ladies Trophy 2022'' pusfināls

PārisRezultāts
Marija Sakari [1] - Irina Begu6:4; 6:7 (4); 6:4
Aļona Otapenko [7] - Anete Kontaveita [2]3:6; 4:6
Slēpts komentārs: picis

  -2 [+] [-]

, 2022-02-12 17:57, pirms 2 gadiem
Sākums ļoti daudzsološs, turpinājums gandrīz piespieda izslēgt ārā, bet beigās sanāca salīdzinoši normāls mačs. Trūkst Aļonai šobrīd stabilitātes, lai konkurētu ar Kontaveitu, it īpaši, kad viņa lieliski spēlē. Tas, ka mača sākumā pēc, šķiet, 3 geimiem Kontaveitai bija 5 nepiespiestās, bet pēc kādiem 6-7 geimiem joprojām 5, vien jau liecina par viņas augsto līmeni, tā kā nekāda katastrofa nav notikusi. Kopumā labs turnīrs, un cerams, ka pavisam drīz jau redzēsim Aļonu atpakaļ labāko divdesmitniekā.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-12 18:03, pirms 2 gadiem
Aļona pēdējo reizi 21. vietā bija 2018. gada 29. oktobra rangā. Pēc tam ilgstoši bija 22. vieta.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-12 18:04, pirms 2 gadiem
picis rakstīja: Spēli neredzēju, bet Aļonai vajadzēja uzvarēt! Ir aizdomas, ka šī bija nopirkta un negodīga spēle.
Pēterburgas roka- Tallinas pirksts vai otrādīgi !

  -1 [+] [-]

, 2022-02-12 18:29, pirms 2 gadiem
Kārtējais apd.. pret Kontaveitu pilnīgi jau ZB

  -2 [+] [-]

, 2022-02-12 19:28, pirms 2 gadiem
Prieks par Annetes uzvaru!
Jełenai nepalîdzéja arî medicîniskais pãrtraukums.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-12 19:49, pirms 2 gadiem
Nu, grūti spēlēt, kad pilns vēders ar belašiem piebāzts, grūti!...

  +1 [+] [-]

, 2022-02-12 20:01, pirms 2 gadiem
Goda Vārds rakstīja: Nu, grūti spēlēt, kad pilns vēders ar belašiem piebāzts, grūti!...
Tak nē šodien pusdienās bija haizivs spuru zupa,belašus šāda līmeņa spēlētājas neēd(un vispār sportistes).

  -2 [+] [-]

, 2022-02-12 20:18, pirms 2 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Prieks par Annetes uzvaru!
Jełenai nepalîdzéja arî medicîniskais pãrtraukums.
Nejūtu patriotismu.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-12 20:39, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Nejūtu patriotismu.
Patriotismu jutīs, kad Aļona atteiksies pārstāvēt Latvijas komandu. Tie, kuri tagad apsaukā un lamā Aļonu, būs pirmie, kuri metīsies viņai virsū.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-12 23:30, pirms 2 gadiem
Šausmīgi tiesāts mačs. Lai gan atbalstu gan Ostapenko, gan Kontaveitu un priecājos par Kontaveitas uzvaru, esmu ļoti vīlusies tiesnesēs. Rezultātu izsaukšana bija nepareiza, arī līnijas zvani bija daudzkārt nepareizi. Arī krēslu tiesneši ir pilnībā jānoņem un pilnīgi visos WTA, ITF, ATP, Challenger un Junior līmeņa turnīros, nevis krēslu tiesneši, uzraugi un līnijtiesneši (tie visi ir bezjēdzīgi) ir jāizmanto tikai Hawkeye vai jebkura cita elektroniska ierīce. ierēdņi, jo tikai tad precizitāte būs tāda, kādai tai jābūt. Šis krēsla tiesnesis daudzas reizes pieņēma ļoti neprecīzus lēmumus. Un tas Ostapenko maksāja vietu šī turnīra finālā. Patiesībā Ostapenko vajadzēja uzvarēt šajā mačā, jo viņa bija daudz svaigāka. Un esmu ievērojis, ka lielākā daļa spēļu tiek tiesātas pēc tenisistes reitinga, izņemot Kvitova pret Begu maču, kurā uzvarēja Begu. Tiesneši krāpjas. Īpaši pret Ostapenko. Faktiski Ostapenko vienmēr uzvar pret zema ranga pretiniecēm, taču pēdējā laikā kaut kā nevar uzvarēt pret 10 labākajām pretiniecēm. Tas liecina par neobjektivitāti pret Ostapenko. Tiesneši pieņem lēmumus, kas ir nelabvēlīgi Ostapenko, kad viņa spēlē pret 10 labākajām pretiniecēm.

     [+] [-]

, 2022-02-13 00:16, pirms 2 gadiem
einars17 rakstīja: Šausmīgi tiesāts mačs. Lai gan atbalstu gan Ostapenko, gan Kontaveitu un priecājos par Kontaveitas uzvaru, esmu ļoti vīlusies tiesnesēs. Rezultātu izsaukšana bija nepareiza, arī līnijas zvani bija daudzkārt nepareizi. Arī krēslu tiesneši ir pilnībā jānoņem un pilnīgi visos WTA, ITF, ATP, Challenger un Junior līmeņa turnīros, nevis krēslu tiesneši, uzraugi un līnijtiesneši (tie visi ir bezjēdzīgi) ir jāizmanto tikai Hawkeye vai jebkura cita elektroniska ierīce. ierēdņi, jo tikai tad precizitāte būs tāda, kādai tai jābūt. Šis krēsla tiesnesis daudzas reizes pieņēma ļoti neprecīzus lēmumus. Un tas Ostapenko maksāja vietu šī turnīra finālā. Patiesībā Ostapenko vajadzēja uzvarēt šajā mačā, jo viņa bija daudz svaigāka. Un esmu ievērojis, ka lielākā daļa spēļu tiek tiesātas pēc tenisistes reitinga, izņemot Kvitova pret Begu maču, kurā uzvarēja Begu. Tiesneši krāpjas. Īpaši pret Ostapenko. Faktiski Ostapenko vienmēr uzvar pret zema ranga pretiniecēm, taču pēdējā laikā kaut kā nevar uzvarēt pret 10 labākajām pretiniecēm. Tas liecina par neobjektivitāti pret Ostapenko. Tiesneši pieņem lēmumus, kas ir nelabvēlīgi Ostapenko, kad viņa spēlē pret 10 labākajām pretiniecēm.
Kur tik mierīgs komentārs? Agrāk bija niknāki.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-13 01:32, pirms 2 gadiem
M.Jordan rakstīja: Tak nē šodien pusdienās bija haizivs spuru zupa,belašus šāda līmeņa spēlētājas neēd(un vispār sportistes).
Tak paskaties uz to pārmērīgo celulītu un sapratīsi, ka no haizivīm tur i smakas nav!... belaši tikai un vienīgi belaši!

     [+] [-]

, 2022-02-13 09:48, pirms 2 gadiem
Aļonas spēle laba, traucēja viņas graujošais sākums un tālāk jau paviršības un necerēti zaudē 6 geimus pēc kārtas. Otro setu varēja uzvarēt bet negribējās pūlēties. Redzēsim kā igaunietei veiksies finālā. Mūsējās starts šinī turnīrā jāvērtē kā labs. Ne jau celulīts traucē Aļonai bet nervi.