Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Kičenoka izrauj pirmo uzvaru WTA finālturnīrā un pietuvojas pusfinālam

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka izrauj pirmo uzvaru WTA finālturnīrā un pietuvojas pusfinālam
Anna Daņiļina, Ludmila Kičenoka, Beatrise Hadada-Maija, Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Teksasas pilsētā Fortvērtā turpinās WTA finālturnīrs. Savā pēdējā spēlē grupā ar piekto numuru izsētais Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka pārspēja ar septīto numuru izlikto Beatrisi Hadadu-Maiju un Annu Daņiļinu (6:7, 6:4, 10-8), pietuvojoties pusfinālam. Lai tiktu tālāk, šonakt ir vajadzīga Mertensas/Kudermetovas uzvara.

Aļona Ostapenko (#16) un Ludmila Kičenoka (#10) spēkojās ar brazīlieti Beatrisi Hadadu-Maiju (#13) un kazahieti Annu Daņiļinu (#12), kuras šajā mačā tika uzskatītas par minimālām favorītēm.

Abi dueti nevarēja atļauties zaudēt. Uzvaras gadījumā Hadada-Maija/Daņiļina iekļūtu pusfinālā. Savukārt mūsējo panākuma gadījumā šonakt vēl vajadzētu Elīzas Mertensas un Veronikas Kudermetovas uzvaru pār Gabrielu Dabrovski/Džulianu Olmosu (šis mačs sāksies pēc plkst. 3.30), lai ar bilanci 1-2 grupā finišētu kārotajā otrajā vietā.

Spēles sākumā televīzijas tiešraides komentētājs paziņoja, ka Ostapenko nav "master of emotions". Latvijas tenisiste aizservēja līdz 1:0, un Ukrainas pārstāve parūpējās par 2:1. Pirmajos deviņos nogriežņos nebija nevienas breika iespējas (5:4), turklāt šajā laikā divos kazahietes serves geimos mūsējās palika uz nulles. Brazīliete pieļāva dubultkļūdu (30-30), Ostapenko panāca 40-40 (pirmā breika iespēja šajā mačā, setbumba), bet tad Latvijas tenisiste izsita autā (5:5). Kičenoka aizservēja līdz 40-0, pretinieces uzvarēja nākamajās trijās epizodēs (breikbumba), taču izšķirošajā brīdī brazīliete iesita tīklā (6:5). Taibreikā mūsējās pārņēma vadību (3-2), pretinieces atbildēja ar trijiem punktiem (3-5), brazīliete netrāpīja laukumā (4-5) un spēcīgi ieservēja (4-6, divas setbumbas), viņa vēlreiz izsita autā (5-6), pie tīkla Ostapenko efektīgi noformēja 6-6 un triumfēja vēlreiz (7-6, setbumba), kazahiete aizservēja līdz 7-8 (setbumba), bet pēdējo punktu pielika brazīliete. Pirmajā setā 6(7):7.

Latvijas-Ukrainas tandēms aizvadītajā vasarā sasniedza ļoti iespaidīgu bilanci taibreikos (13-1), bet rudens taibreikos tobrīd jau bija 3-6, tostarp pieci (!) zaudējumi pēc kārtas.

→ → Nākamā seta otrajā geimā, servējot Ostapenko, oponentes izrādījās krietni pārākas - 0:2. Kazahiete iesita tīklā (uzreiz divas breika iespējas), bet izšķirošajā epizodē Ostapenko uzsita virsū oponentei, kura netika galā - 1:2. Kičenoka aizservēja līdz 2:2. Ostapenko turpināja saimniekot pie tīkla. "Viņas rokas ir tik labas," sajūsmā bija televīzijas tiešraides komentētāja. Brazīlietes serves geimā Latvijas-Ukrainas duets uzvarēja visās epizodēs (3:2). Ostapenko serves geima (40-40) pēdējā epizodē brazīliete sita pāri laukumam (4:2). Kazahiete pieļāva dubultkļūdu (uzreiz trīs breika iespējas) un iesita tīklā - 5:2. Kičenoka nenoturēja servi (5:3), rezultāts kļuva 5:4, bet Ostapenko serves geima izšķirošajā epizodē brazīliete sita pāri laukumam - 6:4.

→ → → Izšķirošajā taibreikā Ostapenko aizservēja līdz 2-1, Kičenoka triumfēja pie tīkla (3-1), neprecīzu sitienu dēļ pretinieces nopelnīja četrus punktus pēc kārtas (4-6), kazahiete zaudēja tuvcīņā pret ukrainieti un iesita tīklā (6-6), kazahiete izsita autā (7-6), Kičenoka spēcīgi ieservēja pa līniju (8-6) un iesita tīklā (8-7), ukrainiete triumfēja pie tīkla (9-7, divas mačbumbas) un iesita tīklā (9-8, mačbumba). Pēdējā epizodē Ostapenko izglāba aizsardzībā un pārtvēra iniciatīvu, bet mačs noslēdzās ar brazīlietes neveiksmīgu mēģinājumu atbildēt uz Kičenokas sitienu (10-8).


Brazīliete un kazahiete finālturnīram kvalificējās pēdējā brīdī. Gvadalaharas "WTA 1000" pusfinālā viņām bija ārkārtīgi sarežģīts uzdevums (obligāti vajadzēja apspēlēt pasaules ranga līderes Barboru Krejčīkovu un Kateržinu Siņakovu), ko varonīgi izdevās paveikt (6:2, 5:7, 10-7).

Kā jau ziņots, WTA dubultspēļu finālturnīra izlozē astoņi dueti tika izvietoti pa divām grupām. "Pam Shriver" grupā sacenšas Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#5), Kanādas-Meksikas pārstāves Gabriela Dabrovski/Džuliana Olmosa (#2), Kazahstānas-Brazīlijas spēlētājas Anna Daņiļina/Beatrise Hadada-Maija (#7), kā arī ar ceturto numuru izliktās Elīza Mertensa (Beļģija) un Veronika Kudermetova (neitrālā).

WTA finālturnīra grupas pirmajos mačos Latvijas-Ukrainas duets piekāpās beļģietei/neitrālajai (6:3, 1:6, 6-10) un zaudēja kanādietei/meksikānietei (6:7, 6:2, 10-12).

Grupā bija jāaizvada pa trijām spēlēm. Lai iekļūtu pusfinālā, grupā vajadzēja izcīnīt vismaz otro vietu.

14 000 skatītāju ietilpīgajā "Dickies" arēnā WTA finālturnīrs risināsies līdz 7. datumam.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  +2 [+] [-]

, 2022-11-05 23:00, pirms gada
Lieliska uzvara. Tas bija aizraujošs teniss. Man jau šķita, ka pretinieces ir labāk noskaņojušās un vairāk grib uzvarēt, bet nekā - mūsējās spēlēja mierīgi, pieļāva daudz kļūdu, bet tomēr uzvarēja.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-05 23:00, pirms gada
Labā ziņa, ka KudMert negribēs pusfinālā tikties ar Sinkra!

     [+] [-]

, 2022-11-05 23:37, pirms gada
Aļona spēlēja labi-Ludmila pēdējās 2 spēles nospēlēja ar daudzām kļūdām.Nervi beigti skatoties.

     [+] [-]

, 2022-11-06 12:43, pirms gada
maaris57 rakstīja: Aļona spēlēja labi-Ludmila pēdējās 2 spēles nospēlēja ar daudzām kļūdām.Nervi beigti skatoties.
Iepriekšējā mača taibreikā tieši Aļonai bija vairākas tizlas kļūdas. No labas pozīcijas iesita tīklā smešu, kas būtu devis uzvaru mačā.