Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

"US Open" astotdaļfinālā Ostapenko un Kičenoka zaudē Garsijai/Mladenovičai

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"US Open" astotdaļfinālā Ostapenko un Kičenoka zaudē Garsijai/Mladenovičai
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / wtatennis.com

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā turpinās gada pēdējais "Grand Slam" jeb "US Open". Sieviešu dubultspēļu astotdaļfinālā Latvijas-Ukrainas tenisa duets Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šovakar piekāpās Francijas pārstāvēm Garsijai/Mladenovičai - 4:6, 2:6.

Kā jau ziņots, sieviešu dubultspēļu otrajā kārtā mūsējās pamodās un triumfēja taibreikā - 0:6, 6:2, 7:6(3).

"US Open" dubultspēlēs ar ceturto numuru izliktais Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka astotdaļfinālā sacentās ar Karolīnu Garsiju un Kristīnu Mladenoviču, kurām tika zaudēts "French Open" pusfinālā - 6:2, 4:6, 2:6.

Atstodaļfinālā otrajā geimā Ostapenko ar otro servi izpildīja eisu (30-15) un pārliecinoši noformēja 1:1, savukārt Mladenoviča pieļāva dubultkļūdu (breikbumba) un noturēja servi - 1:2. Francijas duets uzvarēja visās epizodēs pie Kičenokas serves (1:3), Garsija salīdzinoši viegli panāca 1:4, Ostapenko bez problēmām sarūpēja 2:4, bet Mladenoviča aizservēja līdz 2:5. Kičenoka parūpējās par 3:5, bet tad Latvijas-Ukrainas tandēms salauza Garsijas servi - 4:5. Ostapenko serves geimā mūsējās nonāca iedzinējos ar 0-40 un uzvarēja nākamajās trijās epizodēs, tomēr galu galā pretinieces guva virsroku - 4:6.

→ → Nākamā seta otrajā geimā Ostapenko ieservēja Kičeonokai pa muguru [video] un nenoturēja servi - 0:2. Mladenoviča pieļāva dubultkļūdu (uzreiz divas breikbumbas) un beigās netrāpīja laukumā - 1:2. Kičenokas serves geimā francūzietes tika atstātas uz nulles - 2:2. Francijas duets triumfēja pie Ostapenko serves (2:4), savukārt, servējot Mladenovičai, mūsējās uzvarēja trijās epizodēs pēc kārtas (40-40), vēlreiz izlīdzināja, taču beigās francūziete izcēlās ar neatvairāmu sitienu - 2:5. Kičenokas serves geimā oponentes triumfēja iespaidīgā izspēlē (15-40), bet otrais sets noslēdzās ar 2:6.

Sieviešu dubultspēļu astotdaļfināla zaudētājas nopelnīja 56 400 ASV dolāru naudas balvu, bet ceturtdaļfinālā iekļuvušās tiek pie 97 500.

Ar ceturto numuru izliktās Ostapenko un Kičenoka bija zara nominālās galvenās pretendentes uz tikšanu "US Open" finālā.

Ostapenko/Kičenoka šosezon spēlējušas divos "Grand Slam" pusfinālos - "French Open" un Vimbldonas čempionātā.

Kā jau ziņots, augusta otrajā pusē Sinisināti "WTA 1000" dubultspēlēs Latvijas-Ukrainas tandēms izcīnīja pirmo vietu. Šis panākums ļāva pakāpties attiecīgi uz devīto un desmito pozīciju dubultspēļu rangā, turklāt sezonas rangā Ostapenko un Kičenoka tagad ir pat otrajā vietā.

6. septembrī plkst. 19.30 "US Open" bija ieplānots jaukto dubultspēļu ceturtdaļfināls "Grandstand" stadionā, kur spēkosies Latvijas-Spānijas tandēms Aļona Ostapenko/Dāvids Vega un ASV pāris Ketija Maknellija/Viljams Blumbergs. Tomēr visu dienu lija lietus, tāpēc tika lēsts, ka mačs notiks labākajā gadījumā 7. septembra vakarā. Lietu sola arī nākamajā dienā, taču spēle tika pārcelta uz "Louis Armstrong" stadionu ar uzvelkamo jumtu - tādējādi varētu sākties 8. septembrī plkst. 1.00.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

     [+] [-]

, 2022-09-05 23:45, pirms 2 gadiem
Priekšpēdēja izspēle bija odziņa. Pārējais, kā parasti.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-05 23:50, pirms 2 gadiem
Pēc ilgiem laikiem noskatījos spēli. Īsumā - Ostapenko sīvi spēkojās ar Mladenovic par sliktākās servētājas titulu. Beigās mūsējā uzvarēja. Bet par izspēlēm neko sliktu par pončiku nevaru teikt. Bet Kičenoka nospēlēja ļoti vāji - bieži radās iespaids ka vispār neredz kur laukumā atrodas pretinieces. Vienkāršas kļūdas gan pie tīkla, gan smešos ... nu neviens elements nebija labs.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-06 00:29, pirms 2 gadiem
Ludmilai šodien neierasti daudz kļūdu. Šī nebija viņas diena, un Aļona vēl sāpīgi ieservēja pa muguru.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-06 07:02, pirms 2 gadiem
Kur var Hawkeye būt tik stulbs?!!!!! Jeļena Ostapenko un Kičenoka vairākkārt trāpīja izspēles dubultspēļu zonā, bet Hawkeye būdams totāls idiots tos ieskaitīja par autiem un punktus par to deva Garsijai un Mladenovičai, kaut gan pēc oficiālajiem tenisa noteikumiem dubultspēlēs tas skaitās, kā iekšā un punkti pienākas Ostapenko un Kičenokai. Ļoti negodprātīgi un neprecīzi tiesāts mačs.

  -2 [+] [-]

, 2022-09-06 07:23, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Ludmilai šodien neierasti daudz kļūdu. Šī nebija viņas diena, un Aļona vēl sāpīgi ieservēja pa muguru.
Nevis Ludmilai, Bet Hawkeye.

  -2 [+] [-]

, 2022-09-06 07:26, pirms 2 gadiem
Nokia5030 rakstīja: Pēc ilgiem laikiem noskatījos spēli. Īsumā - Ostapenko sīvi spēkojās ar Mladenovic par sliktākās servētājas titulu. Beigās mūsējā uzvarēja. Bet par izspēlēm neko sliktu par pončiku nevaru teikt. Bet Kičenoka nospēlēja ļoti vāji - bieži radās iespaids ka vispār neredz kur laukumā atrodas pretinieces. Vienkāršas kļūdas gan pie tīkla, gan smešos ... nu neviens elements nebija labs.
Ja Tu kau cik sajēgtu Tenisa noteikumus, tad būtu sapratis, ka Hawkeye pieļāva ļoti daudz muļķīgu kļūdu līniju nosaukšanā.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-06 10:37, pirms 2 gadiem
Noskatījos līdz galam jo pirmajā setā no 2:5 panāca jau 4:5 un Aļonas serve deva cerības, bet kā parasti svarīgos brīžos nav eisu - zaudējums. Otrais sets bija murgs. Cerības bija uz Aļonas servi arī tā bija pazudusi. Galīgās nulles bija Kičenoka un Mladenoviča pretiniecēm. Žēl ka kotējas augstu bet spēlē vāji, nav optimisma. Šovakar jāuzvar amerikāņi!...

     [+] [-]

, 2022-09-06 11:30, pirms 2 gadiem
uldis2014 rakstīja: Noskatījos līdz galam jo pirmajā setā no 2:5 panāca jau 4:5 un Aļonas serve deva cerības, bet kā parasti svarīgos brīžos nav eisu - zaudējums. Otrais sets bija murgs. Cerības bija uz Aļonas servi arī tā bija pazudusi. Galīgās nulles bija Kičenoka un Mladenoviča pretiniecēm. Žēl ka kotējas augstu bet spēlē vāji, nav optimisma. Šovakar jāuzvar amerikāņi!...
Ne jau Ostapenko un Kičenoka bija vainīgas pie šī zaudējuma, bet gan Hawkeye. Hawkeye ne tikai neprecīzi nosauca Ostapenko un Kičenokas serves arī Ostapenko un Kičenokas eisus nozaga, bet arī tīras uzvarētās izspēles neprecīzi nosauca.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-06 18:30, pirms 2 gadiem
Grandstand ūdenī, Aļonas spēle atkal kavēsies.

     [+] [-]

, 2022-09-06 22:16, pirms 2 gadiem
Jauktā dubultspēle atcelta.