Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

Štrombahs: ''Ģērbtuvē svinējām 1. uzvaru par to, ka komandā ir LTS prezidents''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Štrombahs: ''Ģērbtuvē svinējām 1. uzvaru par to, ka komandā ir LTS prezidents''
Latvijas izlase Deivisa kausā. Foto: Raimonds Volonts

LETA. Latvijas tenisisti jau pirms pirmās Deivisa kausa spēles svinēja Ernesta Gulbja ievēlēšanu Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidenta amatā kā uzvaru, preses konferencē pēc panākuma Deivisa kausa mačā teica Latvijas tenisists Roberts Štrombahs.

Štrombahs, kurš rangā ieņem 561.pozīciju, ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja Pīteru Bertrānu (ATP 552.) un duelī līdz trīs uzvarētiem mačiem nodrošināja Latvijai vadību ar 1-0.

"Esmu priecīgs, ka varēju uzvarēt pirmo maču, ceru, ka Kārlis Ozoliņš nospēlēs tāpat kā es. Biju gatavs šim mačam," teica tenisists. "Uz šī laukuma biju spēlējis arī pret Ēģipti 2020.gadā un zināju, kam man jābūt gatavam, tas man arī izdevās. Daudz servēju, piespiedu pretinieku kļūdīties ar saviem ātrajiem sitieniem. Domāju, ka pretiniekam tieši bija grūti pieņemt šos sitienus, kas bija ļoti ātri. Viņš sāka kļūdīties un otrajā setā pasīvi sāka atsists, tāpēc es varēju turpināt "spiest" uz viņu."

Latvijas tenisistam pirmajā setā pēc ilgas izspēles sestajā geimā izdevās izvirzīties vadībā ar 4-2, un Štrombahs atzina, ka viņam bija svarīgi gūt panākumu.

"Paņēmu pirmo breiku un man pašam pēc tam samazinājās nervozitāte. Bija visu laiku šurpu turpu rezultāts. Īstenībā es nospēlēju visu pareizi tajā geimā, un, ja nepaņemtu, būtu ļoti žēl," stāstīja tenisists. "Tāpēc es ļoti cīnījos. Arī septīto geimu man bija svarīgi paņemt, lai būtu priekšā 5-2."

Piektdien par LTS prezidentu tika ievēlēts Gulbis, kurš sestdien plāno doties laukumā, kopā ar Miķeli Lībieti (dubultspēļu ATP 1388.) spēkojoties dubultspēlē.

"Mēs viņu par to jau apsveicām. Ģērbtuvē svinējām pirmo uzvaru, ka komandā ir Latvijas Tenisa savienības prezidents. Es tagad dabūju otro uzvaru, cerams, ka šodien uzvarēsim trīs no trijām spēlēm," piebilda Štrombahs.

Latvijas tenisists atklāja, ka Gulbis, neskatoties uz to, ka gatavojās LTS prezidenta vēlēšanām, arī apmeklēja visus komandas treniņus.

"Domāju, ka arī Ernests spēlēs, jo viņš katru dienu trenējās ar mums 90 minūtes. Mēģinājām nedarīt pārāk daudz, lai nebūtu noguruši uz spēlēm, bet visus treniņus izpildījām uz 100%. Mēs visi esam ļoti labā formā. Pēdējos turnīrus individuāli visus esam nospēlējuši labi. Esam šeit ar labu mentalitāti, lai vinnētu."

Turpretī Latvijas tenisista pretinieks Bertrāns izcēla, ka Štrombaha uzvara ir labs sākums Latvijas komandai.

"Viņš labi jutās uz laukuma, ļoti labi spēlēja. Tas ir labs sākums Latvijas komandai, bet tā bija tikai pirmā spēle," stāstīja dominikānis. "Centos parādīt savu labāko sniegumu kortā, taču neesmu priecīgs ar rezultātu. Grūts sākums. Šis nav tāds pats, kā jebkurš turnīrs, tāpēc ir svarīgi tas, kā spēlējam arī viesu lomā."

Viņš neslēpa, ka Štrombaham otrajā setā padevās ļoti pārliecinoša spēle, un, lai arī pirmajā setā izdevās izrādīt pretestību, otrajā iniciatīvu pilnībā pārņēma Latvijas tenisists.

Izmantotie resursi:
LETA