Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Mladenoviča kļūšanu par WTA dubultspēļu ranga līderi atzīmē ar otro "French Open" titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mladenoviča kļūšanu par WTA dubultspēļu ranga līderi atzīmē ar otro "French Open" titulu
Timeja Baboša un Kristina Mladenoviča. Foto: AFP/Scanpix

Francijas tenisiste Kristina Mladenoviča otro reizi trīs gados kļuva par "French Open" dubultspēļu turnīra čempioni, šoreiz triumfējot kopā ar ungārieti Timeju Babošu. Mladenoviča pirmdien pirmoreiz kļūs par WTA dubultspēļu ranga līderi. Savukārt vīriešu dubultspēļu turnīrā negaidīti uzvarēja vācieši Kevins Kravecs un Andreass Mīss.

Mladenovičai otrais "French Open" tituls un pacelšanās uz ranga virsotni

Pagājušā gada čempiones un šogad ar pirmo numuru izliktās čehietes Barbora Krejčikova un Kateržina Sinjakova titula aizstāvēšanu pabeidza jau pirmajā raundā, kur ar 2:6, 4:6 zaudēja Nadjai Kičenokai un Abigeilai Spīrsai. Sinjakova spēlēja dažas stundas pēc ļoti ilgas vienspēles, kurā 3:10 stundas ilgā cīņā uzvarēja Mariju Sakari.

Sinjakovas agrais zaudējums nozīmēja pēc "French Open" atstāt WTA ranga 1. vietu, kur viņa pavadījusi 33 nedēļas. Uz čehietes atbrīvoto vietu bija vairākas pretendentes, nepieciešamo punktu summu savāca Kristina Mladenoviča, kura debiju virsotnē garantēja ar tikšanu finālā. Šobrīd 4. vietā esošās Mladenovičas pašreizējais rekords ir 2. vieta.

Mladenovičas un Timejas Babošas duets bija izsēts ar otro numuru un finālā ar 6:2, 6:3 pieveica līdz titula mačam pārsteidzoši tikušās neizsētās ķīnietes Jinjinu Duanu un Saisaju Dženu, kuras pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" finālā.

Mladenovičai un Babošai otrais tituls vienā komandā, abas uzvarēja arī 2018. gadā "Australian Open". Kamēr Babošai ir divi "Grand Slam" tituli, abus iegūstot ar Mladenoviču, Francijas tenisistei ir trīs. Mladenoviča "French Open" triumfēja otro reizi trīs gados, viņa 2016. gadā uzvarēja kopā ar Karolīnu Garsiju.

Gan Mladenoviča, gan Baboša kopumā septiņas reizes spēlējušas "Grand Slam" finālos, abām ir identiska 3-4 bilance. Viņas trīs no četriem zaudējumiem piedzīvojušas ar pašreizējo pārinieci, bet vienu ar citu – Mladenoviča vienreiz zaudējusi kopā ar Garsiju, bet Baboša ar Jaroslavu Švedovu.

Neizsēto vāciešu Kraveca un Mīsa sensacionālais triumfs

Pagājušā gada čempioni Pjērs-Igs Erbērs un Nikolā Maū izvēlējās titulu neaizstāvēt. Erbērs piedalījās tikai vienspēļu turnīrā, bet Maū dubultspēlēs startēja ar austrieti Jirgenu Melceru. Ar 13. numuru izsētā komanda 2. kārtā ar 4:6, 4:6 zaudēja nākamajiem čempioniem.

Kravecs un Mīss ceļā uz titulu pieveica vēl vienu izsēto pāri – 3. kārtā ar 5:7, 6:3, 7:5 apspēlēta ar ceturto numuru izsētā Olivera Maraka un Mates Paviča komanda (pagājušā gada finālisti), bet finālā divu neizsētu duetu duelī ar 6:2, 7:6(3) sarūgtināti Francijas tenisisti Žeremī Šardī un Fabriss Martāns.

Francijas tenisisti finālu sasniedza iespaidīgāk, uzvarot četras izsētās komandas, ieskaitot divas Top 3 komandas. Viņi ceturtdaļfinālā ar 5:7, 6:2, 6:3 sakāva ar pirmo numuru izliktos Lukašu Kubotu un Marselu Melu, bet pusfinālā ar 7:5, 6:4 apspēlēja ar trešo numuru izsētos Huanu-Sebastjanu Kabalu un Robertu Farahu.

Kravecs/Mīss ir tikai trešā Vācijas spēlētāju komanda, kas sasniegusi "Grand Slam" finālu un pirmā, kas tajā uzvarējusi. Abiem ir tikai viens ATP tituls, februārī kopā uzvarot ATP 250 turnīrā Ņujorkā. Viņi iepriekš "Grand Slam" turnīros nebija tikuši tālāk par 3. kārtu – spēlējot gan kopā, gan ar citiem pāriniekiem. Vācieši "French Open" titulu sensacionāli ieguva, pirmoreiz spēlējot Parīzē.

Kravecs un Mīss kļuva par trešo un ceturto Vācijas spēlētāju ar "Grand Slam" dubultspēļu titulu. Mihaels Štihs 1992. gadā kopā ar Džonu Makinroju uzvarēja Vimbldonā, bet Filips Petšners ar Melceru izcīnīja divus titulus, 2010. gadā uzvarot Vimbldonā un 2011. gadā triumfējot "US Open".

Latiša Čana un Dodigs aizstāv jaukto dubultspēļu titulu

Latiša Čana un Ivans Dodigs otro gadu pēc kārtas triumfēja "French Open" jauktajās dubultspēlēs, turklāt abas reizes finālā pieveikta Gabrielas Dabrovski un Mates Paviča komanda. Taivānas un Horvātijas pāris 2018. gada finālā uzvarēja ar 6:1, 6:7(5), 10:0, bet šogad Kanādas un Horvātijas duetu pieveica ar 6:1, 7:6(5).

Čana un Dodigs kļuva par pirmo komandu, kas aizstāvējusi "French Open" jaukto dubultspēļu titulu. Abiem tagad ir trīs "Grand Slam" dubultspēļu tituli – divi "French Open" mikstā un viens dubultspēlēs. Čana 2017. gadā kopā ar Martinu Hingisu uzvarēja "US Open", bet Dodigs 2015. gadā ar Marselu Melu uzvarēja "French Open".

     [+] [-]

, 2019-06-09 14:50, pirms 5 gadiem
Mladenovičai otrais FO tituls un pirmdien viņa kļūs par dubultspēļu ranga līderi. Te vēl ir varianti

Nu cik klases, Bērziņa kungs, esi pabeidzis ? Kā var šitā sarežģīt vienkāršas lietas. Vispirms bija jāiegūst tituls, lai varētu būt Top1. Gribēji būt asprātīgs, bet kārtējās auzas