Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Bārtija un Vondrušova ar atspēlēšanos sasniedz "French Open" finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bārtija un Vondrušova ar atspēlēšanos sasniedz "French Open" finālu
Ešlija Bārtija. Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien plānotajā "French Open" sieviešu vienspēļu turnīra finālā gaidāma Ešlijas Bārtijas (WTA 8.) un Marketas Vondrušovas (WTA 38.) cīņa. Abas tenisistes piektdien atspēlējās pusfinālos. Bārtija ar 6:7(4), 6:3, 6:3 pieveica Amandu Aņisimovu (WTA 51.), kura bija vadībā ar setu un 3:0, kā arī breiku nenosargāja izšķirošajā setā, bet Vondrušova ar 7:5, 7:6(2) apspēlēja Johannu Kontu (WTA 26.), kura nemācēja izservēt abus setus un pirmajā arī neizmantoja trīs setbumbas.

Ešlija Bārtija mača sākumā izmantoja 17 gadus vecās Amandas Aņisimovas acīmredzamo uztraukumu, uzvarot pirmajos piecos geimos (Aņisimovai bezcerīgā posmā tikai trīs punkti), un bija ļoti tuvu "sausajam" setam – Bārtijai sestajā geimā uzņemšanā bija divas setbumbas – 5:0, 15:40. Austrālijas tenisiste divreiz pēc kārtas izsita autā ar "backhand", un Aņisimova tobrīd sāka varenu atspēlēšanos, uzvarot sešos geimos pēc kārtas. Kad Bārtija divreiz nesekmīgi servēja par uzvaru setā, viņai ne reizi nebija setbumbas.

Vēlāk setu izservēt nespēja arī Aņisimova, kura bija vadībā ar 6:5, 30:15. Diagonālā "backhand" kļūda un "dropšota" trāpījums tīklā lika atspēlēt breikbumbu. Aņisimova trāpīja labu pirmo servi, pēc tam atspēlēja vēl divas breikbumbas, bet ar ceturto galā netika, iesitot tīklā no kreisās puses. Aņisimovai vēl viena atspēlēšanās bija taibreikā, kur viņa no 2:4 vairs nezaudēja nevienā izspēlē, turklāt kopš tā brīža ieguva 17 punktus pēc kārtas!

Taibreiku pabeigusi ar piecu punktu sēriju, Aņisimova 2. setā izvirzījās vadībā ar 3:0, visos geimos uzvarot "sausā". ASV tīne seta turpinājumā pārstāja spēlēt precīzi, kamēr Bārtija nostabilizēja savu tenisu un no 0:3 uzvarēja sešos geimos pēc kārtas! Aņisimova šajā posmā izcēlās ar 13 nepiespiestajām kļūdām.

Aņisimova breika pārsvaru nenosargāja arī pēdējā setā. Bārtija pirmajā servēšanas reizē ar eisu atspēlēja breikbumbu, bet aiznākamajā geimā viņai tas neizdevās, kad Aņisimova breikbumbas izspēlē teicami izpildīja "dropšota" un apvedošā sitiena kombināciju. Aņisimova izvirzījās vadībā ar 2:1, zaudējot trīs geimos pēc kārtas, no kuriem divi bija ar servi. Tāpat kā 1. setā, arī šoreiz Bārtijai problēmas ar finišu. Viņa punktu pielika tikai ar sesto mačbumbu. Aņisimova trīs atspēlēja ar savu servi pie 2:5, 0:40, bet vēl divas nākamajā geimā uzņemšanā. Bārtija sestās mačbumbas izspēlē piespieda pretinieci iesist tīklā.

Marketa Vondrušova abos setos pret Johannu Kontu bija iedzinējos ar 3:5, turklāt 1. setā Kontai bija trīs setbumbas. Viņa visas ieguva pie 5:3 uzņemšanā, pirmās divas izniekojot ar vienādām kļūdām – neprecīzs uzbrukums, kad čehiete izmisīgi aizsargājās un Kontas pēdējo sitienu nebūtu atvairījusi, ja Konta sistu precīzi. Johanna pirmajā setbumbā neļāva bumbiņai piezemēties un sita uzreiz no gaisa, bumbiņu raidot autā, bet nākamajā setbumbā viņa tīklā raidīja "slaisu". Marketa pati atspēlēja trešo setbumbu, precīzi uzsitot ar "forehand".

Konta pēc tam neizservēja setu, 10. geimā pieļaujot vēl divas kļūdas un divreiz tiekot apspēlēta ar apvedošajiem sitieniem. Konta servi nenosargāja arī pie 5:6, kad deva pretiniecei setbumbu, kuras izspēlē Vondrušova no aizsardzības pozīcijas bumbiņu pārmeta pāri Kontai. Savukārt 2. setā Konta līdz setbumbām netika, bet setu neizservēja četru kļūdu dēļ – trīs neprecīzi "backhand" sitieni un dubultkļūda. Konta šoreiz tika līdz taibreikam, bet tur, tāpat kā mača lielākajā daļā, precīzāk spēlēja Vondrušova. Viņai 22 nepiespiestās kļūdas, kamēr Kontai gandrīz divreiz vairāk – 41.

Abām finālistēm svētdien būs pirmais "Grand Slam" fināls. Bārtija uzvarējusi abos mačos pret Vondrušovu, viņu 2017. gadā ar 7:5, 7:6(1) pieveicot Birmingemā uz zālāja un 2018. gadā ar 6:3, 7:5 Sinsinati uz "hard".

     [+] [-]

, 2019-06-07 14:48, pirms 5 gadiem
Meitenēm 5:0 nav pārsvars, vajag 6:0, tad ir garantija, ka sets uzvarēts
Abās spēlēs uzvarēja pašdisciplinētas meitenes. Čempioni jau grūtāk prognozēt - 50:50. Es, protams, par Markētu.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-07 15:27, pirms 5 gadiem
Cik te daudzas turnīra garumā "ar krūtīm aizsedza ambrazūru" (močīja topenes nost), lai veidotos šāds fināls? Man trūkst vārdu, bet tas gan nenozīmē, ka tā ir slikti...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-07 17:29, pirms 5 gadiem
Un te Aļonu daži saukā par pelmenīti....

  +1 [+] [-]

, 2019-06-07 17:53, pirms 5 gadiem
Njā, sieviešu turnīrā titulu paņemt var vienalga kura Večiem tāds sīkums, kā tikt garām Nadalam un Džokovičam Nadalam pat Federers tik ūdeni var pienest uz māla.

     [+] [-]

, 2019-06-07 20:33, pirms 5 gadiem
tekken rakstīja: Un te Aļonu daži saukā par pelmenīti....
Vai tad nav?
Bet uz sieviéśu pusfinãliem pustukśas tribînes! Skatîtajus neinteresê ,, ja nav meistarïgas zvaigznes, bet spélêtãjas kuras tik pa retam rãda lîderu cienîgu spéli!