Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Melburnā pirmie trīs pusfināli un Vismanes ceturtdaļfināla mačs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Melburnā pirmie trīs pusfināli un Vismanes ceturtdaļfināla mačs
Karolīna Vozņacki tikusi pie vēl vienas iespējas beidzot iegūt pirmo "Grand Slam" titulu
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien kļūs zināmas "Australian Open" finālistes un pirmais vīriešu turnīra fināla dalībnieks. Tikmēr junioru sacensībās tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, un vienā no tiem uzstāsies Latvijas pārstāve Daniela Vismane.

5:00 Karolīna Vozņacki – Elīze Mertensa

Vozņacki vieglāku turnīru diez vai varēja iztēloties. Ja neskaita pamatīgo izbīli 2.kārtā pret Horvātijas tenisisti Janu Fanu, kura Karolīnu pažēloja ar divām mačbumbām, Dānijas tenisistei bijis līdzens ceļš uz pusfinālu. Skaitot ar ceturtdienas maču, Vozņacki sešās cīņās vēl ne reizi nebūs tikusies ar Top 20 spēlētāju. Viņas rangā visaugstāk esošā pretiniece pagaidām bijusi 21. rakete Magdalēna Ribarikova.

Lai arī 37. vietā esošā Mertensa nav pieskaitāma pasaules klases tenisistēm, beļģiete šobrīd atrodas karjeras labākajā formā – deviņas uzvaras pēc kārtas, ieskaitot dzīves lielāko uzvaru, kas gūta vakar pret Eļinu Svitoļinu (6:4, 6:0). Skaidrs, ka pret veselu Svitoļinu (ukrainietei bija gurna savainojums) Mertensa tik graujoši neuzvarētu un diez vai vispār uzvarētu, taču spēlētāju savainojumi ir neprognozējama lieta, bet tādas situācijas izmantošana – normāla parādība.

Vozņacki ar Mertensu ir vienreiz tikusies, viņu ne bez pūlēm pagājušā gada vasarā pieveicot māla seguma turnīrā Bostādē, kur Karolīna pusfināla mačā bija pārāka ar 7:5, 4:6, 6:2. Vozņacki mačā pret Mertensu lielākās problēmas var radīt pretinieces aizsardzības apspēlēšana. Tiesa, to pašu var teikt arī par Mertensu. Vozņacki šoreiz liels pluss būs "Grand Slam" turnīru pieredze, septīto reizi spēlējot pusfinālā, kamēr Mertensai pirmais pusfināls.

Karolīnai pirmajos sešos pusfinālos negatīva 2-4 bilance. Visi četri zaudējumi, ieskaitot vienīgo iepriekšējo "Australian Open" pusfinālu 2011. gadā pret Na Lī, bijuši pret Top 30 spēlētājām, bet abas uzvaras pret spēles brīdī ārpus trīsdesmitnieka bijušām tenisistēm (Janīnu Vikmaijeri un Šuaju Pungu), kāda viņai pretī stāsies arī šoreiz.

7:00 Simona Halepa – Andželike Kerbere

Abu spēlētāju meistarības un sasniegumu ziņā otrais pusfināls būs daudz līdzvērtīgāks ar grūtākām prognozēm. Fināls pirms fināla? Ja šī mača uzvarētāja sestdien tiksies ar Karolīnu Vozņacki, tas arī var būt labs fināls, it īpaši, ja sanāks abu pasaules pirmo spēlētāju mačs, kurā Halepa un Vozņacki sacenstos par pirmo "Grand Slam" titulu. Tāda spēle gan var nenotikt, jo lieli iebildumi būs 2016. gada čempionei Kerberei, kura ir vienīgā turnīrā palikusī tenisiste ar "Grand Slam" titulu iegūšanas pieredzi.

Kerbere 2016. gadā uzvarēja gan "Australian Open", gan "US Open" un pēc pērn piedzīvotā milzīgā formas krituma šogad ir atguvusi interesi par tenisu, kas atspoguļojas rezultātos – 10 uzvaras pēc kārtas sezonas startā ir tāda forma, kādu viņa 2017. gadā nespēja sasniegt nevienā no sezonas posmiem.

Halepa pret Kerberi "uz papīra" izskatās pēc grandioza mača, taču realitātē var būt vērojama cita aina. No estētikas viedokļa šī nebūs brīnišķīga spēle, jo abas tenisistes pārsvarā darbojas aizsardzībā. Kerberei mačos pret citām aizsardzības tenisa speciālistēm izdevies gūt uzvaru taktiskā ziņā. Proti, viņas sāncenses ir tās, kuras parasti cenšas šajos mačos mainīt taktiku, pārejot uz reti spēlētu izteikti uzbrukuma tenisu.

Piemēram, Halepa neizturēja 2016. gadā Vimbldonā, kad viņas mēģinājums Kerberi ceturtdaļfinālā apspēlēt ar uzbrukuma spēli cieta fiasko, un Simona neprecīzā mačā zaudēja ar 5:7, 6:7(2). Kerbere uzvarējusi četros no pēdējiem pieciem mačiem pret Simonu, bet kopējos rēķinos viņai 4-3 pārsvars.

10:30 Marins Čiličs – Kails Edmunds

Čiličs "Australian Open" pusfinālā atgriežas pēc astoņu gadu prombūtnes. 2010. gada turnīrā, tolaik būdams vēl tikai 21 gadu vecs, viņš cīņā par finālu piekāpās Endijam Marejam. Arī šoreiz horvātam pretī stāsies Lielbritānijas tenisists, tiesa, tagad Čiličs būs pieredzējušāka favorīta lomā, sacenšoties ar pirmoreiz līdz "Grand Slam" pusfinālam tikušo Kailu Edmundu. Lai arī sasniedzis būtisku progresu spēles līmenī un rezultātos, Edmunds arvien nav kļuvis par elites spēlētāju biedu. Kailam ir tikai viena Top 10 uzvara 15 mačos, šo panākumu gūstot savā pēdējā mačā pret Grigoru Dimitrovu.

Bulgāra pasīvais aizsardzības teniss Edmundam bija ļoti parocīgs. Pret Čiliču būs citādāks mačs, jo Marins ir uzbrukuma spēles cienītājs, kuram ir gan labāka serve, gan arī jaudīgāki sitieni nekā Dimitrovam. Čiličam un Edmundam ir viena iepriekšējā tikšanās, kas notika pirms trim mēnešiem Šanhajas "Masters 1000" sērijas turnīrā. Pārāks toreiz bija Čiličs, uzvarot ar 6:3, 7:6(5). Čiličs servi nezaudēja ne reizi, atspēlējot visas trīs breikbumbas.

2:00 Daniela Vismane – Elizabeta Kočareto

Pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu spēlēs Latvijas labākā junioru vecuma spēlētāja Vismane, kurai Melburnā tikšanās ar itālieti Kočareto. Viņa ir piecus mēnešus jaunāka par Danielu un savu 17. dzimšanas dienu atzīmēs tieši rīt, kad viņai, tāpat kā Vismanei, būs junioru karjeras nozīmīgākais mačs, abām pirmoreiz spēlējot "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Vismanei iepriekšējos trīs turnīros bija tikai viena uzvara, bet Kočareto šis ir tikai otrais "Grand Slam" turnīrs. Viņa pagājušajā gadā "US Open" sasniedza 3. kārtu.

Vismane Melburnā izmantojusi ļoti labvēlīgu situāciju, kad viņai līdz šim vēl nav bijis jātiekas ar rangā augstāk esošu spēlētāju. Pirmais tāds mačs iespējams tikai pusfinālā. Ar 13. numuru izliktajai Vismanei šobrīd rangā 25. vieta, bet Kočareto atrodas 37. vietā un būs Danielas pirmā Top 40 pretiniece šajā turnīrā. Arī Kočareto pirmajos trīs mačos zaudējusi tika vienā setā, turklāt ir pieveikusi spēcīgākas pretinieces, no kurām meistarīgākā bija 1. kārtā ar 2:6, 6:2, 6:2 apspēlētā "US Open" fināliste Korija Gofa.

Vismane ar Kočareto pagājušā gada maijā divreiz sacentās māla seguma turnīros Itālijā, un abos mačos uzvarētājas noskaidrošanai bija nepieciešami trīs seti. Pirmajā cīņā ar 6:0, 5:7, 6:1 pārāka bija Vismane, bet Kočareto nākamajā nedēļā revanšējās ar diviem "sausajiem" setiem un 4:6, 6:0, 6:0 uzvaru.

     [+] [-]

, 2018-01-24 22:15, pirms 6 gadiem
Danielas un Halepas- Kerberes mačs. pārējais viss bez intrigas

  +2 [+] [-]

, 2018-01-25 00:15, pirms 6 gadiem
Elisei ir visi ieroči uzveikt Vozi. Vienīgais traucēklis ir GS pusfināls.
"No estētikas viedokļa" tekstā vajadzēja būt "no mana subjektīvā viedokļa". Ar ko skaists ir bliezēju teniss, kur 1.sitiens ir serve un 2.auts?
Ja Angelike nevinnēs, būs pārsteigums.
Cilics.
Danielas uzvara provizoriski atnes solīto rezultātu, kādu vēlas sasniegt junioru tūrē. Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-25 03:41, pirms 6 gadiem
Zaudēja 😞

  +1 [+] [-]

, 2018-01-25 07:15, pirms 6 gadiem
Ja Vozņacki nebūtu smagas problēmas galvā, šai spēlē intrigai vispār nevajadzēja būt. "Sieviešu teniss" vārda sliktākajā nozīmē. Izslēdzās pie 5:4, 30:0, atkal ieslēdzās tikai pie 5:6, 15:40. Turklāt līdz tam brīdim pie savas serves visā setā bija zaudējusi tikai vienu izspēli.
Mertensai turpretī švaka spēle. Tendēta uz agresiju, taču nav ne nepieciešamās jaudas, ne (vismaz šajā spēlē) precizitātes, lai caursistu tādu kā Vozņacki (kamēr tā pati nesāk laist atpakaļ spēlē).

     [+] [-]

, 2018-01-25 08:10, pirms 6 gadiem
čoržovs rakstīja: Ja Vozņacki nebūtu smagas problēmas galvā, šai spēlē intrigai vispār nevajadzēja būt. "Sieviešu teniss" vārda sliktākajā nozīmē. Izslēdzās pie 5:4, 30:0, atkal ieslēdzās tikai pie 5:6, 15:40. Turklāt līdz tam brīdim pie savas serves visā setā bija zaudējusi tikai vienu izspēli.
Mertensai turpretī švaka spēle. Tendēta uz agresiju, taču nav ne nepieciešamās jaudas, ne (vismaz šajā spēlē) precizitātes, lai caursistu tādu kā Vozņacki (kamēr tā pati nesāk laist atpakaļ spēlē).
Stresiņš. taču tāpēc sportu ir interesanti skatīties.
Atceros pirms daudz gadiem viens no Braienu brāļiem spēlēja vienspēli ar "serve-volley" servējot. Viņš pie savas serves vinnēja 17 (!) izspēles pēc kārtas (speciāli saskaitīju), savukārt, pie pretinieka servēm bija cīņa. Lieta nogāja līdz taibreikam, un šķita, ka tur Braiens paņems vienos vārtos.
Vienos vārtos arī bija. Tikai pretējā virzienā.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-25 08:12, pirms 6 gadiem
čoržovs rakstīja: Ja Vozņacki nebūtu smagas problēmas galvā, šai spēlē intrigai vispār nevajadzēja būt. "Sieviešu teniss" vārda sliktākajā nozīmē. Izslēdzās pie 5:4, 30:0, atkal ieslēdzās tikai pie 5:6, 15:40. Turklāt līdz tam brīdim pie savas serves visā setā bija zaudējusi tikai vienu izspēli.
Mertensai turpretī švaka spēle. Tendēta uz agresiju, taču nav ne nepieciešamās jaudas, ne (vismaz šajā spēlē) precizitātes, lai caursistu tādu kā Vozņacki (kamēr tā pati nesāk laist atpakaļ spēlē).
Kad Berdihs spēlē pret Federeru pēc otrā seta gājis dakterēties, Makenrojs komentējot esot noteicis - Berdiham tagad vajaga nevis pie ķermeņa daktera iet, bet pie psihoterapeita

  +1 [+] [-]

, 2018-01-25 09:23, pirms 6 gadiem
Ofigeķ - Kerberei breikpunktos 7/7 !!!
Halepa otro setu reāli atdeva - tāpat kā pret Ostapenko.

     [+] [-]

, 2018-01-25 09:52, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Ofigeķ - Kerberei breikpunktos 7/7 !!!
Halepa otro setu reāli atdeva - tāpat kā pret Ostapenko.
Izcila spēle, abām, bet Halepa tomēr daudzveidīgāka. Un ja otrā setā nervi pievīla tad izšķirošajā atspēlēt divas teicami spēlējošas pretinieces mačbumbas uz tās serves ir fenomenāli

  +1 [+] [-]

, 2018-01-25 09:54, pirms 6 gadiem
Nu, tas, kas tur trešajā setā darījās, fantastika! Cepuri nost abām, var aplaudēt, kājās stāvot.
Biju, protams, par Kerberi, bet jāatzīst, ka abas bija pelnījušas uzvaru (un ne tikai spēlē). Nesaprotu tos, kas šo sauc par aizsardzības tenisu.
Eh, kāpēc šis nebija fināls... Tagad vēl atliek uz spēku izsīkuma rēķina zaudēt finālā (arī potīte laikam liek sevi manīt), un AO būs izgāzies. Ļoti ceru, ka tas nenotiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja