Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Lielajiem cīņas par pusfināliem, Vismanei – mēģinājums tikt ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lielajiem cīņas par pusfināliem, Vismanei – mēģinājums tikt ceturtdaļfinālā
Simona Halepa un Karolīna tiksies pirmoreiz kopš "French Open" pusfināla, kurā uzvarēja rumāniete
Foto: Sipa USA/Scanpix

Trešdien tiks aizvadīta "Australian Open" vienspēļu turnīru ceturtdaļfinālu programmas otrā daļa ar četrām spēlēm. Tikmēr junioru sacensībās Latvijai interese par Danielu Vismani, kura var pirmoreiz iekļūt "Grand Slam" ceturtdaļfinālā.

Halepa un Pliškova turpina cīņu par pirmo "Grand Slam" titulu

No turnīrā palikušajām sešām tenisistēm tikai viena ir uzvarējusi "Grand Slam" turnīrā – Andželikei Kerberei tas 2016. gadā izdevās divreiz. Četras no pārējām piecām, izņemot Elīzi Mertensu, ir spēlējušas un zaudējušas finālā. Viņu pulkā ir arī Simona Halepa un Karolīna Pliškova, kuras pēc iespējas ātrāk vēlas tikt vaļā no nievājošā apzīmējuma "ranga līdere bez "Grand Slam" titula".

Pēc trešdienas mača vienai noteikti būs jāgaida vismaz līdz jūnijam, kad noskaidros "French Open" čempioni. Halepa dominējusi attiecībās ar Pliškovu, sakrājot 5-1 bilanci. Vienīgais zaudējums bijis "Fed Cup" turnīrā izbraukumā. Čehietei ir daudz labāka serve un jaudīgāki sitieni, bet visās pārējās nozīmīgākajās kategorijās pārsvars Halepai, kura ir labāka gan uzņemšanā, gan aizsardzībā un kustas daudz labāk pat ar neriktīgu potīti.

Kerberei pret savu pusfināla pretinieci Medisonu Kīsu ir 6-1 pārsvars ar vienīgo zaudējumu 2014. gadā Īstbornas finālā. Kīsai būtu bijis par vienu uzvaru vairāk, ja viņa 2015. gada Čārlstonas finālā pēdējā setā neizlaistu trīs geimu pārsvaru (4:1).

Kerberei ļoti patīk spēlēt pret tādām tenisistēm kā Kīsa, savukārt Medisonai tieši otrādi. Amerikānietei spēka brīžiem ir pārāk daudz, kas noved pie kļūdām bagāta tenisa. Viņai patīk spēlēt mačos, kuros abas tenisistes darbojas uzbrukumā. Pret Kerberi tā nebūs. Endžija atsitīs ļoti daudz bumbiņu, gaidot Kīsas pašiznīcināšanos. Līdz šim tā bijusi ļoti ierasta aina abu savstarpējos mačos.

Vai Berdihs spēs "pagriezt atpakaļ pulksteni"?

Tomāšs Berdihs no 2010. līdz 2013. gadam Rodžeru Federeru pieveica piecos no astoņiem mačiem. Tas ir čeha vislabākais posms pret Federeru, kurš, sākot ar 2014. gada februāri Dubaijas turnīrā, Berdihu pieveicis astoņos mačos pēc kārtas. Abi Melburnā tiksies trešo gadu pēc kārtas, Federers ar 3-0 uzvarēja gan 2016. gadā ceturtdaļfinālā, gan pērn 3. kārtā. Berdihs pašreizējās astoņu zaudējumu sērijas laikā vienreiz bijis ļoti tuvu retai uzvarai pret Federeru (kopējā bilance 6-19), kad pagājušā gada martā Maiami zaudēja ar divām mačbumbām.

Normālos apstākļos jeb "Grand Slam" turnīros bez tik daudz favorītu zaudējumiem kā tagad Hjons Čons un Teniss Sandgrens sacenstos par iespēju pusfinālā zaudēt Federeram. Tagad neviens nevar būt drošs par to, ka Federers tiks pusfinālā (viņam rīt otrais mačs), turklāt, kas zina – varbūt Čons vai Sandgrens ir gatavs vēl vienai sensācijai. Abi šī turnīra laikā jau vienu "Australian Open" čempionu izslēguši – Čonam uzvara pār Novaku Džokoviču, bet Sandgrens mājās aizsūtīja negatavo Stenu Vavrinku.

"ATP Next Gen" čempiona Čona izrāviens "Grand Slam" turnīrā bija gaidīts, tiesa, vēl ne tik agri, bet Sandgrens līdz ceturtdaļfinālam ir ticis no nekurienes. Viņam pirms šī turnīra bija 0-2 bilance "Grand Slam" pamatturnīros un 13 zaudējumi kvalifikācijās. Daudz talantīgākais Čons, kuram nav jāgaida līdz 26 gadu vecumam, lai nostabilizētos ATP tūrē, mačā pret Sandgrēnu dosies kā liels favorīts (koeficients ap 1.20). Abi šomēnes vienreiz jau ir tikušies, un Čons bija pārāks tajā mačā, sezonas pirmajā nedēļā ar 6:3, 5:7, 6:3 uzvarot Oklendā.

Vismanei cīņa par pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu

17 gadus vecā Latvijas tenisiste Daniela Vismane ar piedalīšanos "Australian Open" noformējusi pilnu "Grand Slam" komplektu, proti, vismaz vienreiz uzspēlējusi katrā no četriem lielajiem turnīriem. Pirmajos trīs "Grand Slam" pamatturnīros Daniela nospēlēja pieticīgi, gūstot tikai vienu uzvaru – pērn "French Open". Tagad Austrālijā viņai jau divas un ar iespējām gūt vēl vienu, kas nozīmētu tikt ceturtdaļfinālā.

Ar 13. numuru izliktā Vismane, kurai rangā 25. vieta, pirmajos divos mačos pieveica rangā daudz zemāk esošas pretinieces (111. un 95. numurs), un tāda viņai pretī stāsies arī 3. kārtas mačā, kad Vismane trešdien ap plkst. 5:00 tiksies ar 15 gadus veco Krievijas tenisisti Darju Fraimanu (#93.). Daniela viņu pagājušajā sezonā ar 6:2, 6:4 pieveica junioru sacensībās Itālijā uz māla seguma. Fraimanai Melburnā ir tikai otrais "Grand Slam" turnīrs. Debija bija pagājušajā sezonā "US Open", kur viņa zaudēja 1. kārtā.

     [+] [-]

, 2018-01-23 23:13, pirms 6 gadiem
Īsti nav ko piebilst, eksperts arī izvairīgs prognozēs
Ja sakritīs Simonas veselības problēmas ar labu Kristīnas servi, tad uzvarēs otrā.
Čungs ir favorīts tāpēc vien ka ATP spēlē. Ja Tenis izturēs 5 setus, tad cepuri nost viņa priekšā.
Gribētos no Tomāša izspiest vismaz 4-stundnieku. Viņš tā pamanās visu laiku fiksi pagrūst.

Ak jā sveiciens Grietām vārdadienā. Nike dizaineru iedvesmots, arī ieliku tādu vārdu 1 personāžam
';

     [+] [-]

, 2018-01-24 08:21, pirms 6 gadiem
Ļoti žēl, ka pusfinālā Kerbere pret Halepu - tam vajadzēja būt finālam. Kerbere ar Kīsu tika galā 51 minūtē...