Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Kirjoss izaicinās Tsongu, Dimitrovam revanša mačs pret Rubļovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kirjoss izaicinās Tsongu, Dimitrovam revanša mačs pret Rubļovu
Niks Kirjoss
Foto: AFP/Scanpix

Piektdien divas intriģējošas spēles "Australian Open" vīriešu turnīrā, kur par vietu astotdaļfinālā centīsies nodrošināt pēdējais "izdzīvojušais" mājinieks Niks Kirjoss un pasaules trešais numurs Grigors Dimitrovs.

Vīriešu turnīrā viennozīmīgi par dienas maču jāsauc 2008. gada finālista Žo-Vilfrīda Tsongas tikšanās ar Austrālijas tenisa līderi Niku Kirjosu, kurš ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes spēlētājiem ar spējām kādreiz uzvarēt "Grand Slam" turnīrā. Tsonga bija pārāks pagājušajā gadā Marseļas pusfinālā, bet šoreiz favorīta lomā iejutīsies Kirjoss, kuram divas būtiskas priekšrocības – fani un Tsongas nepārliecinošā spēle iepriekšējā kārtā. Francūzis izglābās mačā pret Denisu Šapovalovu, kad Kanādas tīnis neizservēja maču.

Ar piecos setos izmocītu uzvaru 2. kārtas mačā uzvarēja arī "ATP Finals" čempions un pašreizējais ranga trešais numurs Grigors Dimitrovs, kuram pārāks slinks teniss lika kortā pavadīt vairāk laika, nekā tas prasītos pret Makenzija Makdonalda līmeņa pretinieku. Nākamais būs augstāku meistarības un rezultātu līmeni sasniegušais Andrejs Rubļovs. Krievs bulgāru apspēlēja pagājušajā gadā "US Open" 2. kārtā (7:5, 7:6(3), 6:3).

Arvien lielākām tenisa auditorijām ir iespēja pavērot jauno Ukrainas cerību. Runa nav par Eļinu Svitoļinu, bet gan viņas tikai 15 gadus veco tautieti Martu Kostjuku. Pagājušā gada junioru čempione pēc kvalifikācijas izspēlēšanas sakrājusi divas uzvaras pamatturnīrā un piektdien tiksies tieši ar Svitoļinu. Vai viena no turnīra favorītēm saudzīgi izturēsies ar jauno zvaigznīti?

Skatoties savstarpējo maču statistikā, vislīdzvērtīgākais ir Kajas Kanepi un Karlas Suaresas Navarro mačs. Šeit katrai ir vismaz trīs uzvaras un Kanepi 5-3 pārsvars. Abas nav tikušās kopš 2014. gada, kad "US Open" mačā uzvarēja igauniete. Viņa pēc atgriešanās spēlē itin labā līmenī un piektdien gaidāmajā mačā būs favorīte, taču apzinās, ka ar pieredzējušo un meistarīgo spānieti ir jārēķinās ļoti nopietni. Karla divreiz spēlējusi "Australian Open" ceturtdaļfinālā (2009, 2016).

  -1 [+] [-]

, 2018-01-18 21:32, pirms 6 gadiem
Rubļovs Dimitrovu varētu izpākstot. Džeks baisi mauc!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja