Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Hjuits finiša taisnē, Nadalam pārbaudījums pret Verdasko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hjuits finiša taisnē, Nadalam pārbaudījums pret Verdasko
Leitons Hjuits
Foto: Reuters/Scanpix

"Australian Open" otrajā dienā galvenā uzmanība vīriešu sacensībām, kur visvairāk tiek gaidīta Leitona Hjuita un Džeimsa Dakvorta spēle. Milzīga interese ir arī par 2009. gada pusfināla atkārtojumu starp Rafaelu Nadalu un Fernando Verdasko. Sacensības no Melburnas tiešraidē rāda abi Eurosport kanāli, bet internetā pieejamas video translācijas no visiem spēļu kortiem.

Leitons Hjuits – Džeimss Dakvorts (viensviens.lv prognoze: 1.54-2.50)

Tenisa faniem otrdiena un laiks plkst. 10:00 jāpatur prātā, jo tobrīd Roda Leivera arēnā vajadzētu doties Austrālijas leģendai Leitonam Hjuitam, kurš aizvadīs savu 20. (rekords) un arī pēdējo "Australian Open" turnīru. Viņa karjeras pēdējais mačs var būt jau rīt, jo divkārtējais "Grand Slam" čempions un bijušais pasaules pirmais numurs šobrīd nav tādā formā, lai būtu drošs par jebkura pretinieka uzveikšanu. Hjuits pēdējā gada laikā spēlējis vien epizodiski. 1. kārtā viņam trāpījies pat viņa pieticīgajā formā uzveicams pretinieks tautieša Džeimsa Dakvorta personā, taču visādi var būt.

Rafaels Nadals – Fernando Verdasko (viensviens.lv prognoze: 1.07-8.90)

Nadals mačos pret Verdasko dominējis graujoši, uzvarot 14 no 16. Droši var teikt, ka abu labākā spēle vienam pret otru notika tieši Melburnā, kad viņi 2009. gadā pusfinālā cīnījās ilgāk par piecām stundām (5:14). Kā jau teju visos savstarpējos mačos, uzvarēja Nadals. Viņam vajadzētu to paveikt arī šoreiz, taču 2016. gada Rafa vairs nav tas, kuru bijām pieraduši redzēt pirms 3-5 gadiem un nedaudz senāk. Skaidrs, ka Nadals cīnīsies pat tad, kad nebūs labā formā un draudīgs. Ja to pašu šodien varēs sagaidīt arī no bieži vien slinkā un vienaldzīgā Verdasko, tad abu spāņu uzstāšanās varētu izvērsties par vienu no turnīra otrās dienas labākajām spēlēm. Nadals uz "hard" zaudējis piecas no pēdējām sešām spēlēm pret kreiļiem. Viena no šīm spēlēm bija pērn Maiami pret Verdasko.

Endijs Marejs – Aleksandrs Zverevs (viensviens.lv prognoze: 1.01-16.40)

Šo maču var pieteikt tāpat kā vakardienas spēli starp Novaku Džokoviču un Hjeonu Čonu. Proti, titula pretendents pret nākotnes zvaigzni. Zverevs pirms diviem gadiem uzvarēja "Australian Open" junioru turnīrā, bet šobrīd ir jau pilntiesīgs profesionālis un Top 100 pārstāvis, turklāt ar lielāku potenciālu nekā viņa brālis Miša. Neskatoties uz milzīgo augumu (1.98 m), Zverevam ir laba kustēšanās – īpašība, kuru 18 gadus vecā tenisista spēlē pirms rīt gaidāmās tikšanās izcēla četras reizes Melburnā finālā zaudējušais Marejs.

Otrās dienas spēļu programma pieejama šeit.