Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Igaunis Zops sasniedz "Australian Open" pamatturnīru

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Igaunis Zops sasniedz "Australian Open" pamatturnīru
Jurgens Zops
Foto: ATP

Šorīt noslēgušies „Australian Open” vīriešu un sieviešu vienspēļu kvalifikācijas turnīri, kas ļāvis uzzināt visus pamatturnīra dalībniekus. Vīriešu vienspēļu pamatturnīru pirmo reizi karjerā sasniedzis igaunis Jurgens Zops (ATP 148.), bet tas secen ies lietuviešu cerībām Ričardam Beranķim un Laurinam Grigelim.

„Australian Open” vīriešu vienspēļu kvalifikācijas turnīru uzsāka 128 tenisisti. Viņu vidū nebija Latvijas pārstāvju, bet piedalījās trīs citi baltieši – lietuvieši Ričards Beranķis (ATP 132.) un Laurins Grigelis (ATP 197.), kā arī igaunis Jurgens Zops (ATP 148.). Grigelis Melburnā palika bez uzvarām (1.kārtā zaudēts krievam Konstantinam Kravčukam), bet Beranķis apspēlēja francūzi Fabrīsu Martinu un zaudēja spānim Roberto Bautistam-Agutam. Tikmēr Zops spēja uzvarēt visos trīs mačos, pretiniekus uzveicot trijos setos – 2:6, 7:5, 9:7 pār baltkrievu Uladzimiru Ignatiku, 6:7(4), 6:3, 11:9 pār francūzi Matjē Rodrigesu un 6:2, 5:7, 6:3 pār amerikāni Timu Smičeku.

„Grand Slam” sacensību pamatturnīros 23 gadus vecais Zops debitēs ar spēli pret mājinieku Džeimsu Dakvortu (ATP 251.), kurš pamatsacensībās startēs ar wildcard. Noslēdzoties kvalifikācijas turnīram savus pretiniekus uzzinājuši arī vairāki favorīti. Rafaels Nadals turnīru sāks pret Aleksu Kuzņecovu (ASV), bet Rodžeram Federeram pretī stāsies Aleksandrs Kudrjavcevs (Krievija).

Dāmu kvalifikācijas turnīrā sacentās 96 sportistes, kuru vidū nebija neviena Baltijas pārstāve. Pēc šī turnīra zināms, ka pērnā gada čempione Kima Klijstersa pamatturnīra pirmajā kārtā tiksies ar Portugāles pārstāvi Mariju Žoao Keleri. Interesants duelis var iznākt starp serbieti Jeļenu Jankoviču un jauno britu talanti Loru Robsoni, kura kvalifikācijā nospēlēja ļoti labi.

Aicinām visus piedalīties „Australian Open” prognožu spēlē!
Konkursa noteikumi
Piedalies Australian Open vīriešu vienspēļu turnīra prognožu spēlē
Piedalies Australian Open sieviešu vienspēļu turnīra prognožu spēlē

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-14 12:32, pirms 12 gadiem
teorētiski līdz otrai kārtai jātiek

     [+] [-]

, 2012-01-14 12:35, pirms 12 gadiem
Žops

     [+] [-]

, 2012-01-14 14:13, pirms 12 gadiem
Pirmajā kārtā Zops pret Ignatiku atspēlējās no 2:6, 2:5 un kopumā atspēlēja 5 mačbumbas. Otrajā kārtā viņam zināmā mērā paveicās, jo Rodrigesam trešā seta izskaņā kājas sāka raut pamatīgi krampji. Šonakt vēl viena smagā cīņā izcīņīta uzvara un ļoti veiksmīga, bezmaz vai labākā iespējamā izloze pamatturnīram. Lai čalim veicas, īsts kapātājs. Atceroties, kā viņš vēl pirms dažiem gadiem mocījās Lielupes fjūčerī, zaudēdams pirmajās kārtās, ir prieks redzēt, cik ļoti viņš ir izaudzis pēdējo pāris gadu laikā.