Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" dubultspēļu čempione Šafāržova šogad Melburnā nespēlēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" dubultspēļu čempione Šafāržova šogad Melburnā nespēlēs
Lucija Šafāržova
Foto: AFP/Scanpix

Čehijas mediji ziņo, ka valsts otra labākā tenisiste Lucija Šafāržova ieilgušās slimības dēļ nepiedalīsies "Australian Open". Gada pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā sāksies aiznākamajā nedēļā.

"French Open" finālistei problēmas sākās vasaras beigās, kad viņa zaudēja gan Ņūheivenas finālā, gan arī "US Open" 1. kārtā. Vēlāk tika izlaista visa Āzijas tūre, bet, atgriežoties Eiropā, Šafāržova pirmajā mačā zaudēja arī Lincā un Maskavā. "WTA Finals" Singapūrā viņa uzvarēja tikai vienā spēlē, bet Federācijas kausa finālā viņa nespēlēja, lai gan sastāvā bija. Šafāržova zaudējusi sešus no pēdējiem septiņiem mačiem.

Šafāržova "Australian Open" vienspēlēs ar spožiem rezultātiem nav izcēlusies, iekrājot 11-10 bilanci. Viņas labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls 2007. gadā, bet pērn zaudēts jau pirmajā spēlē, piekāpjoties Jaroslavai Švedovai. Toties dubultspēlēs kopā ar Betāniju Mateku-Sendsu viņa kļuva par čempioni. Gaidāmais "Australian Open" Šafāržovai būs pirmais izlaistais "Grand Slam" turnīrs kopš 2006. gada.

Kamēr teju visām elites spēlētajām ir dažādas problēmas, labi sezonu sākusi divkārtējā "Australian Open" čempione Viktorija Azarenka (2012-13), kura noteikti uzskatāma par vienu no sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra favorītēm. Iepriekšējās divās sezonās cīnījusies ar savainojumiem, Vika cenšas atgriezties spicē. Baltkrievijas pirmā rakete teicami sākusi Brisbenas turnīru, kur trīs mačos zaudējusi tikai 10 geimus.

No zināmākajām tenisistēm "Australian Open" izlaidīs arī mājiniece Keisija Delakva, kura nav atguvusies no smadzeņu satricinājuma, un arī Melburnā dzimusī bet Lielbritāniju pārstāvošā Lora Robsone. 2009. gada junioru turnīra fināliste pagājušajā sezonā atgriezās tenisā pēc plaukstas locītavas savainojuma, taču vēl nav gatava spēlēt pietiekami labā līmenī, lai startētu "Grand Slam". Viņai vēl ir viena "major" turnīra "protected ranking", kas tiek taupīts "French Open".

WTA Top 10 veselības problēmas

VTenisisteProblēmaGada pirmais turnīrs
1.Serēna ViljamsaCeļgalsNepabeigta spēle Hopmana kausā
2.Simona HalepaKājaIzstājās pirms sezonas pirmā mača Brisbenā
3.Garbinje MugurusaPēdaNospēlēja vienu setu Brisbenā
4.Marija ŠarapovaRokaIzstājās pirms sezonas pirmā mača Brisbenā
5.Agņeška Radvaņska-Pusfināls Šeņdžeņā
6.Petra KvitovaSlimībaNospēlēja vienu setu Šeņdžeņā
7.Venusa Viljamsa-Zaudēja Oklendas 1. kārtā
8.Flāvija Penneta-Beigusi karjeru*
9.Lucija ŠafāržovaSlimībaŠogad nav spēlējusi
10.Andželike Kerbere-Pusfināls Brisbenā

* - karjeru beigušās tenisistes rangā atrodas tik ilgi, kamēr nav izpildītas ar dokumentiem saistītas formalitātes vai dzēšas visi punkti.

Izmantotie resursi:
Nemocná Šafářová nebude hrát Australian Open -...