Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Kenina: "Pēdējās divas nedēļas ir labākās manā mūžā"

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Kenina: "Pēdējās divas nedēļas ir labākās manā mūžā"
Sofija Kenina ar "Australian Open" trofeju. Foto: EPA/Scanpix.

21 gadu jaunā ASV tenisiste Sofija Kenina pēc kļūšanas par jaunāko "Australian Open" čempioni kopš 2008. gada, trīs setos ar 4:6, 6:2, 6:2 uzvarēdama spānieti Garbinji Mugurusu, pēc finālmača dalījās emocijās un pārdomās.

"Mans bērnības sapnis tagad ir oficiāli piepildījies. Sapņi patiešām piepildās! Šīs divas nedēļas bija labākās manā dzīvē. Es ticēju saviem spēkiem un pēc pirmā zaudētā seta bija svarīgi nepadoties. Šis bija grūts mačs, un, protams, ne viss notika man par labu, taču gala rezultātā esmu laimīga. Cilvēki man iepriekš nepievērsa lielu uzmanību, pašai vajadzēja pierādīt sevi," gandarīta par izcīnīto titulu pēc spēles bija Kenina, kura nākamās nedēļas WTA rangā būs pacēlusies uz 7. pozīciju.

Keninai tika jautāts par izcilo atspēlēšanos trešā seta piektajā geimā, kad pie rezultāta 2:2 spānietei bija trīs breikbumbas, taču amerikāniete guva piecus punktus pēc kārtas tikai ar neatvairāmajiem sitieniem (tai skaitā vienu eisu). "Labi atceros šo geimu, tas visu izmainīja. Man bija nepieciešams parādīt savu vislabāko sniegumu, ko veiksmīgi arī izdarīju. Pēc tā biju ieguvusi emocionālo pārsvaru un biju gatava paņemt trofeju. Tie bija pieci labākie sitieni manā karjerā," atzīst Kenina.

"Esmu iepriekš spēlējusi lielajos stadionos, un, manuprāt, tas ļoti palīdzēja arī šajā turnīrā. Man ļoti patīk spēlēt uz "lielās skatuves" un tā ir viena no motivācijām, kādēļ vispār spēlēju - lai varētu izbaudīt šo brīnišķīgo atmosfēru." Keninas lielākā uzvara līdz šim tika gūta pērnās sezonas "French Open" trešajā kārtā, kad viņa ar 6:2 un 7:5 pārspēja Serēnu Viljamsu.

Interesanti arī atzīmēt, ka šis bija pirmais sieviešu "Grand Slam" fināls "atklātās ēras" vēsturē (kopš 1968. gada), kurā neviena no abām finālistēm nebija pasaules ranga labāko desmitniekā.

Keninas vecāki astoņdesmitajos gados aizceļoja uz ASV no Krievijas, lai apmestos tur uz dzīvi. Ar tenisu viņa sāka nodarboties piecu gadu vecumā, trenējoties Floridā pie pazīstamā tenisa trenera Rika Maki (trenējis māsas Viljamsas, Mariju Šarapovu, Endiju Rodiku, Dženiferi Kapriati u.c.). Jau no pašiem pirmsākumiem viņas sapnis bija kļūt par profesionālu tenisisti. Piedāvājam noskatīties plašu popularitāti ieguvušo interviju ar septiņus gadus vecu Sofiju Keninu, kura teica, ka ir gatava atvairīt sava mīļākā spēlētāja Endija Rodika servi.

Izmantotie resursi:
Stylist.co.uk
Tennis.com
Dailymail.co.uk