Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

S. Viljamsa svin uzvaru Stenfordā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

S. Viljamsa svin uzvaru Stenfordā
Serēna Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

Stenfordas "Premier" turnīrs noslēdzies ar Serēnas Viljamsas uzvaru. Finālā amerikāniete divos setos ar 7:5, 6:1 pieveica Francijas labāko tenisisti Marionu Bartoli. Viljamsai pirmais tituls šogad un 38. kopumā karjerā.

Viljamsai pirmais tituls kopš atgriešanās

Stenfordas turnīrs tiek rīkots kopš 1971. gada. Pērn šeit uzvarēja Viktorija Azarenka. Viņai titula aizstāvēšana sensacionāli beidzās ar zaudējumu 2. kārtā Marinai Erakovičai (no 1. kārtas Vika bija brīva). Aizpērn par čempioni kļuva Mariona Bartoli. Francūziete finālā spēlēja arī šogad, tajā tiekoties ar Serēnu Viljamsu. Amerikānietei tikai trešais turnīrs šogad. Abas tikās pavisam nesen – Vimbldonas 4. kārtā divos setos pārāka bija Bartoli, bet Viljamsa jaunākā uzvarējusi divus mačus pret francūzieti 2003. un 2007. gadā.

Viljamsa sāka ar "sauso" serves geimu, bet otrā servēšanas reize viņai beidzās ar zaudētu geimu. Divas breikbumbas atspēlējot ar labām servēm, trešās gadījumā Serēna ieservēja dīvainu servi, kas bija ļoti vāja. Tas noveda pie zaudētas izspēles. Četrus geimus vēlāk servējot no tās pašas puses, Viljamsai atkal milzu problēmas. Geimu gan izdevās uzvarēt, tiesa, nācās atsist trīs breikbumbas – 3:4. Pateicoties francūzietes dubultkļūdai, Viljamsa panāca 4:4, taču pēc tam atkal pieļāva vairākas kļūdas, un Bartoli pie 5:4 servēja par uzvaru pirmajā setā. Milzīgais nepiespiesto kļūdu skaits Marionai liedza šajā seta uzvarēt vēl kādu geimu – 7:5 Viljamsas labā.

Pārtraukumā starp setiem tika pētīta Bartoli labās rokas plauksta, kas bija savainota (par to liecināja Marionas serves problēmas un daudzās dubultkļūdas) Viljamsa uzvarēja pirmās deviņas otrā seta izspēles un setu sāka ar operatīvu 3:0. Goda geimu Bartoli uzvarēja, taču ne vairāk – Viljamsai panākums ar 7:5, 6:1.

29 gadus vecajai Viljamsai 38. vienspēļu tituls karjerā, pirmais kopš uzvaras pagājušā gada Vimbldonā. Par uzvaru Stenfordā Serēna nopelnījusi 470 ranga punktus, kas rīt ļaus atgriezties Top 80. Līdzi titulam nāks arī 111 000 dolāru vērts čeks. Savukārt Bartoli tiks pie 200 punktiem (120 nost par pagājušo gadu) un 60 700 dolāriem.

Petrovai jubilejas 10. vienspēļu tituls

"Citi Open" turnīrs Koledžparkā, Vašingtonas apkaimē, WTA tūrē tika rīkots pirmo reizi. Šī "International" sērijas turnīra finālu sasniedza ar pirmajiem diviem numuriem izliktās tenisistes – Šahara Pēra un Nadja Petrova. Abas ceļā uz finālu bija zaudējušas tikai vienu setu. Savstarpējos mačos nospiedošs pārsvars krievietei, kura Izraēlas labāko tenisisti bija pieveikusi visās piecās spēlēs, kopumā zaudējot tikai vienu setu.

Finālā pirmā servēja Petrova un ātri uzvarēja pirmās trīs izspēles, taču geimu no 40:0 pārsvara uzvarēt neprata. Pēra iegūto pārsvaru izsēja ceturtajā geimā, kad Šaharai breikbumbas izspēlē dubultkļūda. Astotajā geimā Pērai bija lielas problēmas ar pirmo servi, bet otrās serves izspēles kontrolēja pretiniece. Petrova viegli tika pie trim breikbumbām. Pirmās divas tika izniekotas ar paviršiem sitieniem, bet trešo Pēra atspēlēja pati, izspēles laikā "nokrāsojot" gan gala, gan sānu līniju. Petrovai pēc tam divi sitieni tīklā, un rezultāts kļuva 4:4. Pēra netika līdz taibreikam. 12. geima viņa setbumbas izspēlē pieļāva rupju kļūdu, elementārā situācijā raidot bumbiņu pāri gala līnijai – 7:5 Petrovas labā.

Arī otrā seta pirmajā geimā Petrova nenoturēja savu servi, pie tam šoreiz zaudēja "sausā". Gluži tāpat kā pirmajā setā, arī otrajā partijā Pēra bija vadībā ar 2:0, 30:0 (servējot pretiniecei), taču tā vietā, lai iegūtu dubultbreiku Pēra šajā setā un līdz ar to arī spēlē neuzvarēja vairs nevienā geimā. Petrovai mačā uzvara ar 7:5, 6:2.

29 gadus vecā Petrova izcīnījusi jubilejas 10. vienspēļu titulu (dubultspēlēs viņai 19 panākumi). Nadja WTA vienspēļu turnīros nebija uzvarējusi kopš 2008. gada novembra, kad viņa triumfēja Kvebekā. Par uzvaru Koledžparkā Petrova nopelnījusi 37 000 dolāru prēmiju un 280 ranga punktus, bet Pēra saņems 200 punktus un 19 000 zaļos.

Petrova kļuvusi par 10. tenisisti ranga Top 100, kam ir vismaz 10 vienspēļu titulu. Venusai Viljamsai ir 43, Kimai Klijstersai – 41, Marijai Šarapovai – 23, Karolīnai Vozņacki – 17, Svetlanai Kuzņecovai – 13, Vera Zvonarjovai, Dinarai Safinai un Jeļenai Jankovičai – 12, Anabelai Medinai Garigesai – 11, bet Anai Ivanovičai – 10.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: simors