Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kirjosu par četriem pārkāpumiem zaudētā spēlē soda ar 35 tūkstošiem dolāru

Agris Suveizda

Kirjosu par četriem pārkāpumiem zaudētā spēlē soda ar 35 tūkstošiem dolāru
Niks Kirjoss. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Austrāliešu tenisists Niks Kirjoss pēc zaudējuma Maiami "Masters" turnīra vienspēļu ceturtajā kārtā Jannikam Sinneram sodīts ar 35 tūkstošiem ASV dolāru.

Ielūgumu saņēmušais Kirjoss otrdienas vakarā ar 6:7(3), 3:6 zaudēja turnīra devītajai raketei Jannikam Sinneram. Kirjoss vairākkārt pauda skaļu neapmierinātību ar laukumu un tiesnesi un pirmā seta taibreikā pie rezultāta 3:5 saņēma punkta sodu. Zaudējis taibreiku, Kirjoss turpināja ārdīties un tika sodīts ar atņemtu serves geimu otrā seta ievadā.

ATP atzinusi Kirjosu par vainīgu četros noteikumu pārkāpumos. Austrālietis divreiz sodīts par nesportisku uzvedību un vienreiz – par skaļu lamāšanos. Par katru no šiem trim pārkāpumiem piespriesta piecu tūkstošu dolāru soda nauda. Savukārt maksimālos 20 tūkstošus viņš saņēmis par verbālu apvainojumu izteikšanu.

Kopsummā Kirjoss sodīts ar 35 tūkstošiem ASV dolāru, kas ir gandrīz ceturtdaļa no viņa pašlaik nopelnītās prēmijas Maiami. Par ceturto kārtu vienspēļu turnīrā viņš ticis pie 94,575 tūkstošiem dolāru, bet vēl 60,260 tūkstošus viņš garantējis par dubultspēļu pusfinālu, kurā šonakt ar tautieti Tanasi Kokinaki tiksies ar poli Hubertu Hurkaču un amerikāni Džonu Izneru. Nesen Indianvelsas "Masters" turnīrā Kirjoss, pēc spēles dusmās raketi triecis pret zemi un gandrīz trāpījis bumbiņu padevējam, jau tika sodīts ar 25 tūkstošiem – maksimālajiem 20 tūkstošiem par raketes mešanu un pieciem tūkstošiem par skaļu lamāšanos.

Izmantotie resursi:
https://www.eurosport.com/tennis/at...