Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Safina atgriežas ar panākumu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Safina atgriežas ar panākumu
Dinara Safina
Foto: AP/Scanpix

Kādreizējā WTA ranga līdere, Krievijas tenisiste Dinara Safina aizvadījusi pirmo maču kopš šī gada „Australian Open” turnīra, no kura izstājās savainojuma dēļ. Atgriešanās izvērtusies gana sekmīga – trijos setos pārspēta ungāriete Agnesa Šavaja – 7:6(5), 3:6, 6:0.

Vēl pērn Safina bija WTA ranga līdere, tomēr gada izskaņā viņai sākās veselības likstas (mugura), kā rezultātā vairākos turnīros pat neizdevās piedalīties. Šī gada sākumā Safina cerīgi iesāka „Australian Open”, tomēr maču pret tautieti Mariju Kiriļenko nepabeidza muguras sāpju dēļ. Pēc triju mēnešu pārtraukuma Dinara atgriezusies WTA tūrē, startējot turnīrā Štutgartē. Pērn šajās sacensībās viņa spēlēja finālā, tāpēc šogad jāaizstāv gana daudz punktu.

Turnīrs Safinai bija jāsāk tikai no 2. kārtas, kad vakar vakarā viņas sāncense bija ungāriete Agnesa Šavaja. Mačs iznāca pietiekoši saspringts – pirmajā setā Safina atspēlējās no 1:4 un uzvarēja taibreikā. Otro setu ar 6:3 paņēma ungāriete, taču trešajā viņai nebija pretargumentu Safinas spēlei – 6:0 par labu krievietei. ceturtdaļfinālā Safinu arī negaida viegla pastaiga – pretī būs Izraēlas tenisiste Šahara Pēra. Tikmēr zaudējumu cieta ar 1. numuru izliktā Karolīna Vozņacki, kurai arī 1. kārta bija brīva. Viņu divos setos uzveica čehiete Lusija Safarova. Jāpiemin gan, ka Vozņacki vēl nav atguvusies no potītes savainojuma, ko guva Čarlstonas turnīrā. Safarovas nākamā pretiniece būs krieviete Anna Lapuščenkova, kura pārsteidzoši tika galā ar Viktoriju Azarenku.

Pārējos divos ceturtdaļfinālos šodien tiksies austrāliete Samanta Stosura un ķīniete Na Li, kā arī serbiete Jeļena Jankoviča un beļģiete Žustīne Enina.

"Porsche Tennis Grand Prix"

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Lucie Safarova – (1) Caroline Wozniacki6:4 6:4
(2) Dinara Safina – Agnes Szavay7:6(5) 3:6 6:0
Li Na – (3) Svetlana Kuznetsova6:3 7:5
(4) Jelena Jankovic – Tsvetlana Pironkova6:2 6:2
Shahar Peer – (5) Agnieszka Radwanska6:3 6:7(4) 6:2
Anna Lapuschenkova – (6) Victoria Azarenka6:3 6:3
(7) Samantha Stosur – Aleksandra Dulgheru3:6 6:0 6:2
Justine Henin – (8) Yanina Wickmayer6:3 7:5

Ceturtdaļfinālu spēles

Spēle
(2) Dinara Safina – Shahar Peer
(4) Jelena Jankovic – Justine Henin
(7) Samantha Stosur – Li Na
Anna Lapuschenkova – Lucie Safarova

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja