Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Junioru tituli brazīlietim Fernandešam un čehietei Pliskovai

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Junioru tituli brazīlietim Fernandešam un čehietei Pliskovai
Karolina Pliskova
Foto: Reuters/Scanpix

Šorīt noslēgušies „Australian Open” junioru vienspēļu turnīri kā puišiem, tā meitenēm. Par uzvarētajiem kļuvuši 17 gadus vecie brazīlietis Tjagu Fernadešs un čehiete Karolina Pliskova, kuri savus pretiniekus finālā apspēlēja divus setu cīņās. Abiem šie ir pirmie „Grand Slam” tituli.

Puišu vienspēļu turnīrā šogad startēja arī latvieši Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis, tomēr viņi izstājās jau pirmajā kārtā pēc sīvām spēlēm. Finālisti Mellburnā bija gana negaidīti – turnīrā neizliktais mājinieks Šons Bermans un brazīlietis Tjagu Fernandešs, kuram turnīrā 14. numurs. Abi sportisti tikai janvārī sasniedza 17 gadu vecumu, turklāt brazīlietis to izdarīja tikai vakar, bet šodien sarūpēja sev jauku dzimšanas dienas dāvanu – pirmo „Grand Slam” titulu. Uzvara tika gūta divos setos ar 7:5, 6:3. Jāpiezīmē, ka abu finālistu vārdi jau atrodami arī ATP rangā – Fernandešs ir 945. vietā, bet Bermans 1381.

Meiteņu finālā sacentās ar 6. numuru izliktā čehiete Karolina Pliskova un Lielbritānijas sportiste Lora Robsone. Lai gan Pliskova turnīrā bija izlikta ar 6. numuru, bet Robsone vispār nebija izlikto vidū, tomēr tieši britu sportisti daudzi uzskatīja par galveno favorīti, jo viņa jau guvusi rūdījumu WTA tūres mačos, kaut tikai 21. janvārī nosvinēja 16 gadu jubileju. Finālā gandrīz jau 18 gadus vecā čehiete pierādīja, ka arī viņa nav ar pliku roku ņemama. Pirmajā setā čehiete uzvarēja ar 6:1, bet otrajā nespēja izservēt maču pie 5:4. Šī bija arī vienīgā reize mačā, kad Robsone uzvarēja pie pretinieces serve, bet saasināt cīņu par uzvaru britu tenisiste nespēja – zaudējums otrā seta taibreikā un mačā. Interesanti, ka pusfinālā Ronsone bija pieveikusi Karolinas dvīņumāsu Kristinu, tādējādi finālā iznāca revanšs par māsu. Arī čehietei šis ir pirmais junioru „Grand Slam” ttiuls, kas būs kā jauks papildinājums viņas trijiem ITF turnīru tituliem. WTA rangā čehiete jau šobrīd ir 222. vietā, bet Robsonei pašlaik ir 405.

Izmantotie resursi:
australianopen.com