Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Del Potro un Ferers nespēlēs Deivisa kausa 1. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro un Ferers nespēlēs Deivisa kausa 1. kārtā
Huans Martins Del Potro
Foto: AFP/Scanpix

Divām no pasaules labākajām tenisa izlasēm februārī Deivisa kausa 1. kārtā nāksies iztikt bez saviem līderiem – Spānijai nepalīdzēs Davids Ferers, bet Argentīnai jāiztiek bez Huana Martina Del Potro.

Pēdējās piecgades dominējošākā izlase Spānija nākamā gada Deivisa kausa sezonu sāks Vankūverā, kur no 1. līdz 3. februārim sacentīsies ar Milošu Raoniču un Kanādu. Spānijai atteicis tās veterāns Davids Ferers, bet Nikolass Almagro pagaidām skaidru atbildi nav devis, tiesa, liekot noprast, ka vairāk sliecas uz nespēlēšanu.

"Šogad spēlēšu Dohā, pēc tam sekos Oklenda un Melburna Tāpēc es nepiedalīšos Deivisa kausa 1. kārtā. Es nevaru spēlēt visos turnīros, jo man nepieciešama atpūta pēc "Australian Open". Mums tur jāspēlē pat piecu setu mači, pēc kuriem vajadzīga atpūta," Abu Dabi citēts 30 gadus vecais Ferers, kurš ierasti bijis Spānijas rīcībā.

Tikmēr Almagro "nē" Deivisa kausa ievada posmam varētu pateikt vecā pleca savainojuma dēļ. Šogad Niko plecam bija astoņas infiltrācijas, tenisists tādā režīmā vairs nevēlas spēlēt. "Vēlos būt gatavs visiem mačiem, cīnīties tajos. Toties Deivisa kauss dod lieliskas emocijas. Redzēsim..."

Starp citu, spāņiem ir niecīgas cerības uz Rafaela Nadala palīdzību. Rafa piektdien paziņoja par nespēlēšanu Melburnā, bet, iespējams, februāra sākumā varētu būt labākā stāvoklī. Tiesa, monētai otra puse – vai Nadals gribēs pirmo turnīru aizvadīt uz "hard", kad viņam februāra beigās paredzēts starts uz Akapulko māla.

Tikmēr ar Del Potro ir nedaudz citādāks stāsts. Tandilas tornis nav laikā apstiprinājis savu pieejamību 1. kārtai, kurā Argentīna savās mājās Buenosairesā spēlēs ar Vāciju. Del Potro vairākkārt izteicies, ka viņam nepatīk 1. kārtas mači uz māla seguma, jo tie sabojā viņa "hard" sezonas ritmu.

Izmantotie resursi:
Sport 360.com | Sports news, football news,...