Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Arī Čehija neielaiž valstī krievu tenisisti

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arī Čehija neielaiž valstī krievu tenisisti
Aļaksandra Sasnoviča. Foto: EPA/Scanpix

Čehijas galvaspilsētā Prāgā nākamajā nedēļā sāksies "WTA 250" līmeņa tenisa turnīrs. Uz sacensībām vēlējusies ierasties arī spēlētāja no Krievijas, taču viņu apturējusi Čehijas policija.

WTA atļauj turnīros piedalīties Krievijas un Baltkrievijas tenisistēm, viņām startējot kā neitrālajām sportistēm, savukārt Čehijas likumdošana liedz abu agresorvalstu pilsoņiem dalību sacensībās.

Uz Prāgas turnīru vēlējusies doties arī kāda vārdā nenosaukta Krievijas tenisiste, taču viņu apturējusi Čehijas policija, liekot pamest valsti. Dienu vēlāk sacensību direktors Miroslavs Malijs paziņojis, ka anonīmā tenisiste ir pirmā no Krievijas, kura ieradusies. Vēlāka piezīme - noskaidrojās, ka tā bija Anastasija Pavļučenkova.

Viņš arī pavēstīja, ka Krievijas un Baltkrievijas spēlētājas nedrīkstēs piedalīties turnīrā un ka ar WTA starpniecību tas paziņots spēlētājām. Startēt Prāgā gatavojās baltkrieviete Aļaksandra Sasnoviča, kura pasaules rangā atrodama 75. vietā, bet vairākas Krievijas tenisistes plānoja piedalīties dubultspēlēs.

WTA paziņojusi, ka novēro un izvērtē situāciju un ka WTA noteikumi prasa pielaist sacensībām visus spēlētājus, lai izvairītos no diskriminācijas.

Pagājušajā nedēļā Varšavas tenisa turnīrā vēlējās piedalīties Krievijas tenisiste Vera Zvonarjova, taču Polijas varasiestādes lika viņai pamest valsti, lēmumu pamatojot ar valsts drošības jautājumiem.

Uz ceturtdien notikušo UEFA Konferences līgas kvalifikācijas spēli starp RFS un "Sabah" futbola klubiem Latvija neielaida septiņus Azerbaidžānas komandas dalībniekus, ieskaitot galveno treneri un vairākus spēlētājus, kuri ir Krievijas pilsoņi. Taču viņi vēlāk ieradās valstī ar lidojumu no Šengenas zonas.

Izmantotie resursi:
https://www.tennis.com/news/article...

  +5 [+] [-]

, 2023-07-29 12:14, pirms gada
WTA tiešām uzskata, ka viņu noteikumi ir liekami augstāk par attiecīgās valsts likumdošanu?
Slēpts komentārs: Nemazgājos

  +1 [+] [-]

, 2023-07-29 12:26, pirms gada
Lai cik slimi nebūtu, vienalga par tās neielaistās tenisistes katru spēli turpinās zinot gan SC, gan Panorāma..
Slēpts komentārs: Aaziitis

  +7 [+] [-]

, 2023-07-29 13:40, pirms gada
Aaziitis rakstīja: Čehijas amatpersona laikam uzskata, ka visi Krievijas pilsoņi atbalsta karu.
Lai paraksta papīru, ka Putlers ir kara noziedznieks un nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā...ja paraksta tādu dokumentu, tad varētu arī laist

  -4 [+] [-]

, 2023-07-29 13:59, pirms gada
Visi krievu utainie dzīvnieki ir vienādi.

  +3 [+] [-]

, 2023-07-29 15:00, pirms gada
Aaziitis rakstīja: Čehijas amatpersona laikam uzskata, ka visi Krievijas pilsoņi atbalsta karu.
Visi ne visi, bet ļoti daudzi. Diemžēl arī starp augsta līmeņa tenisistiem, kuriem it kā nebūtu nekādas vajadzības to darīt (finansiāli neatkarīgi, liela daļa dzīvo ārzemēs): https://www.apollo.lv/7824057/agres...

  +2 [+] [-]

, 2023-07-29 15:33, pirms gada
Nemazgājos rakstīja: Cerams ka Čehijai atņems visus WTA turnīrus, tikai dēļ šī precedenta, sportistēm ir jāļauj sportot!
vai tad kāds viņai liedz sportot? brauc līdzi un atņem bumbiņas, raketi?
ir takšu Eritreja, Zieļkoreja, Venecuēla, kur var sacensties ar ārzemju sportisiem...

  +3 [+] [-]

, 2023-07-29 15:54, pirms gada
Aaziitis rakstīja: Čehijas amatpersona laikam uzskata, ka visi Krievijas pilsoņi atbalsta karu.
Cik ārpus Krievijas dzīvojošo krievu mītiņus pret Krievijas izraisīto karu par šo pusotru gadu esi redzējis? Un cik Krievijas atbalstam?

     [+] [-]

, 2023-07-29 19:44, pirms gada
dale f-1 rakstīja: Lai cik slimi nebūtu, vienalga par tās neielaistās tenisistes katru spēli turpinās zinot gan SC, gan Panorāma..
Nu por...rāma vispār ir tāda kremlin TV Latvijas filiāle... It īpaši ar pēdējo pieaicināto simonjanas un solovjova raidījumu dalībnieku - ekspertu

     [+] [-]

, 2023-07-30 08:38, pirms gada
Vienalga,atbalsta karu vai nē, krievijas un baltkrievijas sportistus nedrīkst pielaist sacensībām.. ne tagad,ne tad kad tas karš beigsies. Ir jāpaiet kaut kādiem gadiem..5 vai 10...