Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tenisa leģendai Bekeram 30 mēnešu cietumsods par krāpšanos bankrota procesā

Rolands Eliņš

Tenisa leģendai Bekeram 30 mēnešu cietumsods par krāpšanos bankrota procesā
Boriss Bekers. Foto: AFP/Scanpix

Vācijas bijušais tenisists Boriss Bekers Londonas tiesā atzīts par vainīgu četru likuma punktu pārkāpšanā un notiesāts uz diviem ar pusi gadiem cietumā.

54 gadus vecais Boriss Bekers 2017. gadā pasludināja bankrotu, jo nevarēja nomaksāt parādu par vairāk nekā trim miljoniem eiro par savu īpašumu Spānijā. Pēc tam viņš nonāca tiesas priekšā, sākoties izmeklēšanai par to, vai viņš šajā procesā nav pārkāpis likumu, un mēneša sākumā tiesa atzina viņu par vainīgu parādu slēpšanā, īpašumu nedeklarēšanā un savu īpašumu neatļautā nodošanā tuviniekiem, lai izvairītos no šo īpašumu apķīlāšanas.

Tiesnese Debora Teilore savā spriedumā arī norādīja, ka Bekers nav izrādījis nožēlu par izdarīto un uzņēmies atbildību, turklāt tāpat vērā ņemts, ka viņš 2002. gadā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas jau tika notiesāts Vācijā. "Iepriekšējais brīdinājums netika ņemts vērā, un Bekeram dotā iespēja, kad viņam piesprieda tikai nosacītu sodu, netika izmantota, un tagad tas ir vainu pastiprinošs faktors," norādīja tiesnese.

Bekeram piespriests divu ar pusi gadu cietumsods. Savas tenisista karjeras laikā viņš nopelnīja vairāk nekā 50 miljonus eiro, taču par viņa finansiālajām problēmām lielo tēriņu dēļ tika runāts jau agrāk.

Bekers savā karjerā sešas reizes triumfēja "Grand Slam" turnīros un ierakstījis sevi tenisa vēsturē, 1985. gadā Vimbldonā triumfējot 17 gadu vecumā. Viņš tenisista karjeru beidza 1999. gadā un pēc tam bijis šī turnīra komentētājs BBC ekrānos. Viņš pirms dažiem gadiem trenēja citu tenisa izcilību Novaku Džokoviču, kurš viņu sadarbības laikā sešas reizes uzvarēja "Grand Slam" turnīros.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/news/uk-61276378