Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Māsām Viljamsām ceturtais "Australian Open" dubultspēļu tituls

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Māsām Viljamsām ceturtais "Australian Open" dubultspēļu tituls
Serēna un Venusa Viljamsas
Foto: Reuters/Scanpix

Māsas Serēna un Venusa Viljamsas šorīt ceturto reizi savā karjerā kļuvušas par „Australian Open” dubultspēļu turnīra čempionēm. Fināla mačā viņas itin viegli tika galā ar WTA ranga līderēm Lizeli Hūberi un Karu Bleku – 6:4, 6:3.

Sieviešu dubultspēļu turnīrs Melburnā bija aizritējis bez lieliem pārsteigumiem un finālā spēlēja ar pirmajiem diviem numuriem izliktie dueti – Lizele Hūbere (ASV) un Kara Bleka (Zimbabve) pret māsām Serēnu un Venusu Viljamsām (ASV). Līdz pat finālam abi dueti bija pamanījušies zaudēt vismaz setu – ranga līderēm tas iznāca pusfinālā pret krievietes Marijas Kiriļenko un polietes Agneškas Radvanskas duetu (atcerēsimies, ka tieši viņas 2. kārtā apspēlēja Līgu Dekmeijeri un Jeļenu Baltaču), kamēr māsām Viljamsām setu zaudēt gadījās ceturtdaļfinālā pret amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu un ķīnieti Zi Janu. Finālā favorīšu loma neapšaubāmi tika atdota Viljamsām – lai arī viņas ir ranga vicelīderes, tomēr spēlē krietni retāk, bet uzvar biežāk, nekā Hūbere un Bleka.

Fināla sākumā Hūbere un Bleka prata nosargāt vadību, taču septītajā geimā viņas zaudēja savas serves geimu, ko saglābt vairs neizdevās – 6:4 Viljamsu labā. Otrajā setā māsas pie breika tika jau pašā sākumā, sperot plašu soli pretī uzvarai. Seta turpinājumā viņu pretinieces tā arī nespēja tikt galā ar māsu servēm, bet devītajā genomā vēlreiz zaudēja savu servi, ļaujot Viljamsām līksmot – 6:4, 6:3.

Melburnā abas māsas uzvar jau ceturto reizi. Līdzās titulam pērn (finālā ar 6:3, 6:3 pieveiktas Daniela Hantuhova un Ai Sugijama) viņas uzvarēja arī 2001. un 2003. gadā, kamēr šīs dienas zaudētājām Hūberei un Blekai Melburnā pie titula ir izdevies tikt 2007. gadā. Uzvara turnīrā Viljamsām deva 450 000 ASV dolāru prēmiju, bet rangā tuvāk savām sāncensēm viņas netiks, jo tikai aizstāvēja savus punktus, kamēr Hūbere un Bleka savu punktu summu nedaudz uzlaboja.

jau rīt Serēnai Viljamsai ir iespēja arī šo gadu uzsākt ar divkāršu „Australian Open” čempiones godu – vienspēļu turnīra finālā viņas pretiniece būs beļģiete Žustīne Enina. Bukmeikeru skatījumā abām sportistēm ir vienlīdz labas iespējas uzvarēt, bet sīkāku ieskatu gaidāmajā sieviešu vienspēļu turnīra finālā Sportacentrs.com piedāvās šovakar.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-29 09:57, pirms 14 gadiem
Wiljamsa jaunākā nepaņems vienspēli....
Bet ja kas, tad spēles gaitā Wiljamsas 1-ā setā pakāsa savu servi (Serena) ko nakošā geimā atsita... Nu tas tā....
Lai nedomā visi ka tik bezcerīgi bija.....