Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Stosura zaudē, taču iekļūst pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stosura zaudē, taču iekļūst pusfinālā
Jeļena Dementjeva
Foto: AFP/Scanpix

Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu mačā pret Jeļenu Dementjevu (6:4, 4:6, 6:7(4)), Samanta Stosura kvalificējusies Dohā (Katara) notiekošā "WTA Championships" pusfinālam. Šodien austrālietei pietika ar vienu uzvarētu setu, lai tiktu ārā no grupas.

Pirms šodienas mača Stosura bija uzvarējusi abās divās iepriekšējās spēlēs grupā, divos setos tiekot galā ar Frančesku Skjavoni un Karolīnu Vozņacki, savukārt Dementjeva savā vienīgajā spēlē uzvarēja vien divus geimus pret Vozņacki. Krieviete Dohā ieradusies ar potītes savainojumu, bez tam sūdzējusies par lielo karstumu. Stosurai šodien bija nepieciešams uzvarēt vienā setā, lai kvalificētos pusfinālam.

Spēli labāk sāka Stosura, kura pirmā tika pie breika. Trešajā geimā Dementjevai trīs dubultkļūdas, no kurām pēdējā uz breikbumbas. Stosura nedaudz vēlāk bija vadībā ar 4:1, un pie pretinieces serves bija "vienādi", taču pēc tam austrālietes izpildījumā sekoja kļūda pēc kļūdas, kā rezultātā Dementjeva tika atpakaļ setā un panāca 4:4. Uz neko vairāk gan krieviete nebija spējīga. Servējot pie 4:5, viņai vairākas rupjas kļūdas, dodot Stosurai divas setbumbas (15:40). Pirmo Dementjeva atspēlēja ar labu servi, taču otrās izspēlē raidīja bumbiņu tīklā. Sets 6:4 Stosurai un līdz ar to arī vieta pusfinālā neatkarīgi no tā, kā noslēgtos šodienas mačs.

Sasniegusi šodienas galveno mērķi, Stosura otrajā setā sāka spēlēt pavirši un 3. geimā ļāva Dementjevai izvirzīties vadībā ar breiku. Samanta spēja savākties un atspēlēja breiku, vēlāk izvirzoties vadībā ar 4:3, taču seta turpinājumā neuzvarēja vairs nevienā geimā. Ļena labi darbojās uzņemšanā un spēja gūt labu no pretinieces kļūdām. Otrais sets Dementjevai – 6:4.

Izšķirošajā trešajā setā nebija neviena breika, arī iespēju daudz nebija - pāris breikbumbas otrajā geimā neizmantoja Stosura. Tāpat kā abu pēdējā mačā Ņujorkā, arī šoreiz uzvarētāja tika noskaidrota trešā seta taibreikā. Tajā pārliecinošāk no paša sākuma spēlēja Dementjeva, izvirzoties vadībā ar 6:2, maču izdevās pabeigt ar trešo piegājienu - 4:6, 6:4, 7:6(4). Austrāliete, neskatoties uz zaudējumu, kvalificējusies pusfinālam. Stosurai pusfinālā no šīs grupas jau šodien var pievienoties Vozņacki. Dāniete pēc dažām minūtēm dosies kortā, lai tiktos ar Frančesku Skjavoni un uzvaras gadījumā arī iekļūs pusfinālā.

Sarkanbrūnā grupa

SpēleRezultāts
(1) Karolīna Vozņacki - (7) Jeļena Dementjeva6:1 6:1
(5) Samanta Stosura - (4) Frančeska Skjavone6:4 6:4
(5) Samanta Stosura - (1) Karolīna Vozņacki6:4 6:3
(7) Jeļena Dementjeva - (5) Samanta Stosura4:6 6:4 7:6(4)
(1) Karolīna Vozņacki - (4) Frančeska Skjavone-
(4) Frančeska Skjavone - (7) Jeļena Dementjeva-

Tabula

VTenisisteUZSeti
1.Samanta Stosura215:2
2.Karolīna Vozņacki112:2
3.Jeļena Dementjeva112:3
4.Frančeska Skjavone010:2

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...

  +1 [+] [-]

, 2010-10-28 20:28, pirms 13 gadiem
Lieliska spēle! Gandrīz NY atkārtojums! Malacis, Sam!

     [+] [-]

, 2010-10-28 21:51, pirms 13 gadiem
Sema rullē!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-10-28 22:00, pirms 13 gadiem
neko viņa nerullē..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja