Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šnīdere paziņo par karjeras beigšanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šnīdere paziņo par karjeras beigšanu
Petija Šnīdere
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc 17 gadus ilgas karjeras ardievas profesionālajam tenisam šodien teikusi šveiciete Petija Šnīdere, kura karjeras laikā izcīnīja 11 vienspēļu titulus un rangā sasniedza 7. vietu.

32 gadus vecās Šnīderes pēdējā spēle bija šobrīd notiekošajā „French Open” turnīrā, kura 1. kārtā viņa ar 1:6, 3:6 piekāpās rumānietei Soranai Kirstejai. Šnīderei tas bija 59. „Grand Slam” turnīrs.

Kļuvusi par profesionāli 1994. gadā, Šnīdere karjeras laikā izcīnīja 552 uzvaras un piedzīvoja 361 zaudējumu. Šveiciete tikusi līdz 27 fināliem, no kuriem uzvarēti „tikai” 11. Pēdējo no saviem vienspēļu tituliem Šnīdere izcīnīja 2008. gada septembrī, triumfējot sacensībās Bali. Nozīmīgāko titulu Petija izcīnījusi 2002. gadā savās mājās Cīrihē (finālā pieveikta Lindseja Devenporte).

„Grand Slam” turnīros Šnīderei labākais rezultāts 2004. gadā Melburnā, kad pusfinālā zaudēts Kimai Klijstersai. Parīzē un Ņujorkā divreiz sasniegts ceturtdaļfināls, bet Vimbldonā labākais rezultāts bijis 4. kārta. Sezonas noslēguma sacensībām Šnīdere kvalificējās trīs reizes, bet savu valsti Federācijas kausā pārstāvēja 37 reizes, tāpat Šveice pārstāvēta trīs olimpiskajās spēlēs – Atlantā, Atēnās un Pekinā. Augstākā vieta vienspēlēs sasniegta 2005. gada novembrī, kad Šnīdere tika līdz 7. vietai.

Šnīdere vienlīdz labi spēlēja uz visiem segumiem un bija viena no retajām aktīvajām tenisistēm, kura spēlēja t.s. vecmodīgo tenisu ar daudz slaisiem un dropšotiem. Pēdējos pāris gadus Petijai ģimenes dzīve radījusi pamatīgas motivācijas problēmas tenisam, tagad beidzot pieņemts lēmums doties pensijā.

„Ir laiks likt punktu fantastiskam posmam manā dzīvē. Šis lēmums ir ļoti emocionāls, esmu lepna par visiem skaistajiem mirkļiem, ko kortā un ārpus tā pavadīju kopā ar faniem no visas pasaules un lieliem čempioniem un tenisa leģendām,” lēmumu par aiziešanu komentēja Šnīdere.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

  +2 [+] [-]

, 2011-05-28 21:35, pirms 13 gadiem
bija laba tenisiste,man patika,bet visam,laikam,savs laiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja