Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bartoli sagādā Azarenkai pirmo zaudējumu šosezon

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bartoli sagādā Azarenkai pirmo zaudējumu šosezon
Mariona Bartoli
Foto: Reuetrs/Scanpix

Maiami WTA turnīrā noskaidrots arī otrs vienspēļu pusfināla pāris. Vispirms poliete Agņeška Radvanska uzveica amerikānieti VenusuViljamsu (6:4, 6:1), bet pēc tam francūziete Mariona Bartoli ar 6:3, 6:3 tika galā ar WTA ranga līderi Viktoriju Azarenku, sarūpējot viņai pirmo neveiksmi šajā gadā.

Radvanska pieveic nogurušo V.Viljamsu

Radvanska turnīrā bija aizvadījusi trīs spēles un sešus setus, bet Viljamsa četrus mačus un 11 setus, kas laika izteiksmē nozīmēja par piecām ar pusi stundām ilgāk. Amerikānietes nogurums izpaudās jau no pirmajām izspēlēm. Aga sāka ar "sauso" breiku, Venusa atspēlējās ceturtajā geimā. Pēc tam sekoja trīs breiki pēc kārtas. Viljamsa 7. geimu pretiniecei uzdāvināja ar dubultkļūdu – 4:3 Radvanskas labā. Viljamsa pie 3:5 atspēlēja divas setbumbas, bet nākamajā geimā ieguva breika iespēju. Variantu nebija – Radvanskai trīs teicamas serves pēc kārtas un pirmais sets kabatā – 6:4.

Trīs reizes Maiami uzvarējušai Viljamsai otrajam setam spēka vairs neatlika, un Radvanska tika pie viegla panākuma ar 6:1. Viljamsai šis bija pirmais turnīrs kopš "US Open". Polietei tikai otrā uzvara septiņās spēlēs pret Viljamsu vecāko. Amerikāniete bija uzvarējusi pēdējos piecus savstarpējos mačus, no kuriem pēdējais bija pirms diviem gadiem šajā pašā turnīrā – 6:3, 6:1.

Azarenkai pirmais zaudējums 2012.gadā

Otrajā pusfinālā izteikta favorīte bija pērnā gada Maiami turnīra čempione, šī brīža WTA ranga līdere Viktorija Azarenka. Baltkrieviete šogad bija uzvarējusi visās 26 spēlēs, uzstādot labāko sezonas starta rezultātu pēc Martina Hingisas 37 uzvarām 1997.gadā. Pret Bartoli Vika līdz šim bija uzvarējusi astoņās no desmit reizēm.

11. savstarpējais mačs viņai gan pozitīvas atmiņas nedos. Bartoli lieliski iesāka maču, izvirzoties vadībā ar 4:0. Lai gan Azarenka nedaudz pievilka, tomēr pie 5:3 francūziete pārliecinoši izservēja setu. Arī otro setu viņa iesāka ar breiku, taču tad ļāva Azarenkai tikt priekšā ar 3:1. Nosacītais vājuma brīdis gan bija neilgs – Bartoli atbilde bija pieci geimi pēc kārtas un triumfs mačā pēc stundas un 37 minūšu cīņas – 6:3, 6:3.

Pēc uzvaras Bartoli uzsvēra, ka liela nozīme bijusi psiholoģiskajam faktoram: „Šogad, kad spēlējām Sidnejā, biju vadībā gan pirmajā setā ar 5:2, gan otrajā ar 4:1, bet zaudēju ar 5:7, 4:6. Man vajadzēja palikt mierīgai un neizrādīt nekādas emocijas, tikai koncentrēties spēlei.” Tikmēr Azarenka atzina, ka fiziski nav bijusi gatava cīņai: „Esmu cilvēks, nevis supersieviete. Es gribētu, bet neesmu. Mariona nospēlēja labi un bija pelnījusi uzvarēt.” Jāpiemin, ka Azarenka bija tuvu pirmajam zaudējumam jau iepriekšējā kārtā pret slovākieti Dominiku Cibulkovu, tomēr viņai izdevās atspēlēties no 1:6, 2:5 deficīta.

Pusfināli jau šodien

Dāmu turnīra pusfināli tiks izspēlēti jau ceturtdien (pēc ASV laika). Pirmajā no tiem spēlēs Marija Šarapova un Karolīna Vozņacki (šovakar 20:00 pēc Latvijas laika), bet otrajā Agņeška Radvanska un Mariona Bartoli (04:00 piektdienas rītā). Polietei 6-0 bilance pret Bartoli, turklāt uzvarēti pēdējie 12 seti (zaudēts pirmais), kamēr Šarapovai trīs uzvaras piecos mačos pār dānieti (vēl divas reizes krieviete uzvarējusi pārbaudes mačos Honkongā).

”Sony Ericsson Open”, WTA „Premier Mandatory” turnīrs. Maiami (ASV)

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(7) Marion Bartoli - (1) Victoria Azarenka6:3 6:3
(2) Maria Sharapova - (8) Na Li6:3 6:0
(4) Caroline Wozniacki - (10) Serena Williams6:4 6:4
(5) Agnieszka Radwanska - Venus Williams6:4 6:1

Kura tenisiste triumfēs Maiami?

  • 31

  • 9

  • 15

  • 10


     [+] [-]

, 2012-03-29 08:52, pirms 12 gadiem
Mjā, pamodos un biju izbrīnīta, bet ne bēdīga

     [+] [-]

, 2012-03-29 09:59, pirms 12 gadiem
Esmu ļoti priecīga par Marionu!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-29 13:14, pirms 12 gadiem
Ar visu to, ka Mariona speeleeja lieliski un Vika ne visai- azarenkai vajadzeeja uzvareet. Bet pasaules pirmaa rakete izpluuda punjkos un asaraas kaa 12gadiigs skukjeens kad francuuzietei noveicaas ar tiiklu otraa seta ceturtaja geimaa un arii neattapaas.

Cerams, treneris sados su kas un Vika guus no taa maaciibu

     [+] [-]

, 2012-03-29 14:31, pirms 12 gadiem
Es jau vakar daļēji plānoju Agņieškas-Vikas spēli. Zinot, ka pēdējā nav vairs īpaši svaiga, būtu sanācis labs prāta duelis.
Bet Marionai jāpārkārtojas, savādāk finālu neredzēt.

Es par poliešu finālu.

     [+] [-]

, 2012-03-30 08:21, pirms 12 gadiem
Cerams, ka finālā nebūs nevienas polietes. Viena jau aizgāja atpūsties!