Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pirmais tituls arī Kļeibanovai

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pirmais tituls arī Kļeibanovai
Jeļena Dementjeva un Alisa Kļeibanova
Foto: AP/Scanpix

Ar 20 gadus vecās Krievijas tenisistes Alisas Kļeibanovas uzvaru šodien noslēdzies Malaizijas pilsētas Kualalumpuras WTA tenisa turnīrs. Finālā viņa visai pārliecinoši tika galā ar savu titulētāko tautieti Jeļenu Dementjevu (6:3, 6:2), izcīnot savu pirmo WTA vienspēļu titulu karjerā.

Šajā nedēļā WTA tūrē notika divi turnīri. Par Venusas Viljamsas uzvaru Akapulko jau ziņojām, bet cits WTA „International” turnīrs norisinājās arī Malaizijā, Kualalumpuras pilsētā. Turnīra galveno favorīšu vidū bija divas krievietes – Jeļena Dementjeva un Alisa Kļeibanova, kā arī divas ķīnietes – Na Li un Ži Žena. Ja abām Ķīnas sportistēm turnīrs neizdevās, tad krievietes favorīšu statusu apliecināja, sasniedzot finālu.

Līdz finālam krietni pārliecinošāk bija tikusi WTA ranga 7. rakete Dementjeva, kura četrās spēlēs kopā bija zaudējusi tikai 15 geimos, kamēr 20 gadus vecā Kļeibanova divos mačos bija zaudējusi pa setam. Finālā pārliecinoša favorīte līdz ar to bija Dementjeva, tomēr abu pirmā savstarpējā cīņa noslēdzās ar pārsteidzošu Kļiebanovas uzvaru – 6:3, 6:2. Jāpiebilsts, ka maču ik pa brīdim pārtrauca lietus (tas Malaizijā ik pa brīdim lija visu nedēļu).

Par uzvaru Kļeibanova ieguva 280 reitinga punktus un 37 000 ASV dolāru prēmiju, kamēr Dementjeva tika pie 200 ranga punktiem un 19 000 ASV dolāriem. Krievijas tenisiste šogad ir otrā, kura ieguvusi savu pirmo WTA titulu – pirms nedēļas Bogotā tas izdevās kolumbietei Martinai Duke Marino. Jaunnedēļ WTA tūrē notiks tikai viens turnīrs – sportistes spēkosies Meksikas pilsētā Monterejā. Tajā startēs arī labākā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kurai pirmā cīņa ar turnīra galveno favorīti, serbieti Jeļenu Jankoviču.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

     [+] [-]

, 2010-02-28 16:54, pirms 14 gadiem
Cerams Gulbis atkartos Kļeibanovas panākumu