Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais čempions Robredo savainojuma dēļ izlaidīs Hopmana kausu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Divkārtējais čempions Robredo savainojuma dēļ izlaidīs Hopmana kausu
Tomijs Robredo
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijai sestdien Pērtā startējošajā Hopmana kausā nāksies iztikt bez Tomija Robredo palīdzības, jo pieredzējušais tenisists valsts čempionātā guva labās rokas savainojumu.

31 gadu vecais Tomijs Robredo, kurš rangā ieņem 18. vietu, pagājušajā sezonā pēc ceļgala savainojuma atgriezās augstākajā līmenī un to paveica pat ļoti veiksmīgi – Tomijs uzvarēja divos turnīros (Kasablanka, Umaga), kā arī labi nostartēja citās sacensībās. Spilgtākie rezultāti "Grand Slam" turnīros bija trīs uzvaras pēc kārtas no 0-2 "French Open" un Rodžera Federera apspēlēšana "US Open". No pirmā desmitnieka tenisistiem viņam izdevās pārspēt arī Tomāšu Berdihu un Stanislasu Vavrinku. Robredo rangā no 114. vietas spēja ielauzties Top 20.

Robredo Hopmana kausā piedalījies četras reizes un divos gadījumos viņam izdevās kļūt par čempionu – 2010. gadā viņš uzvarēja kopā ar Mariju Hosē Martinesu Sančesu, bet tālajā 2002. gadā ar Aranču Sančesu Vikario. "Ļoti vēlējos spēlēt Hopmana kausā, taču rokas savainojums man deva tikai vienu iespēju – izstāties. Kaut varētu būt tur un palīdzēt Anabelai aizstāvēt titulu," nedošanos uz Pērtu komentēja Robredo.

Spānija pērn Hopmana kausā triumfēja ar Fernando Verdasko un Anabelu Medinu Garigesu sastāvā. Spāņi finālā uzveica Novaka Džokoviča un Anas Ivanovičas pāri. Robredo vietā izsaukts ranga 184. vietā esošais Daniels Munjoss-De La Nava, kurš pārsvarā spēlē "Challenger" tūrē. Šī gada turnīrā, kas sāksies jau rīt, Spānija startēs vienā grupā ar ASV, Franciju un Čehiju, kas būs spāņu pirmā pretiniece. Rīt pirmajos mačos debitante Polija sacentīsies ar Itāliju, bet mājiniece Austrālija spēkosies ar Kanādu.