Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tokijā kreiļu fināls - Kvitova pret Kerberi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tokijā kreiļu fināls - Kvitova pret Kerberi
Petra Kvitova
Foto: AFP/Scanpix

Sestdien Tokijas WTA "Premier 5" turnīrā būs divu kreiļu fināls – Petra Kvitova pret Andželiki Kerberi. Čehiete pusfinālā trīs setos uzveica Venusu Viljamsu, bet vāciete divos setos tika galā ar Karolīnu Vozņacki.

Pirmajā pusfinālā, kas ilga gandrīz divarpus stundas (2:24), Čehijas pirmā rakete Petra Kvitova atspēlējās pēc zaudēta pirmā seta un ar 3:6, 6:3, 7:6(2) uzveica šonedēļ lieliski spēlējušo Venusu Viljamsu. Kvitova atspēlēja 11 no 13 breikbumbām. Četras no tām tika novērstas pēdējā setā, kurā breiku nebija.

Arī otrais pusfināls, lai arī noslēdzās divos setos, aizritēja sīvā cīņā, kurā Vācijas pirmā rakete Andželike Kerbere ar 6:4, 7:6(5) uzveica Karolīnu Vozņacki. Dāniete otrajā setā izlaida 4:2 pārsvaru, bet Kerbere gandrīz no 6:2 zaudēja taibreiku. Vozņacki izdevās pievilkt līdz 5:6, pie tam 12. punkta izspēle bija ar pašas servi. Taču nekā – Vozņacki iesita tīklā, pieliekot punktu nervozajai galotnei.

Abas finālistes tikušās trīs reizes, visus mačus aizvadot 2012. gadā. Vispirms Štutgartē uz māla ar 6:4, 6:4 pārāka bija Kvitova, bet pārējos divos mačos uzvarēja Kerbere – Romā uz māla ar 7:6(2), 1:6, 6:1 un Sinsinati uz "hard" ar 6:1, 2:6, 6:4.

WTA tūrē pēdējais kreiļu fināls bija 2009. gadā Kvebekā, kur Melinda Činka apspēlēja Luciju Šafaržovu.