Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Safina smagā cīņā iegūst Portorožas titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Safina smagā cīņā iegūst Portorožas titulu
Dinara Safina
Foto: AP

Portorožas (Slovēnija) WTA vienspēļu turnīrs noslēdzies ar ranga līderes Dinaras Safinas uzvaru. Finālā krieviete smagā trīs setu cīņā ar 6:7(5), 6:1, 6:4 pieveica pagājušā gada čempioni Saru Erani no Itālijas.

Portorožā nekādi dižie pārsteigumi nebija notikuši. Finālu sasniedza gan ranga līdere Safina, gan arī pagājušā gada čempione Erani. Abas visus mačus uzvarēja pārliecinoši divos setos. Ļoti iespaidīgi līdz finālam tika itāliete, kura tikai vienā no astoņiem setiem zaudēja vairāk par vienu geimu! Tātad kopumā viņai astoņos setos zaudēti septiņi geimi, kamēr Safinai dažos no mačiem nācās pasvīst nedaudz vairāk. Līdz vakardienai abas bija tikušās vienreiz, pirms pāris mēnešiem Štutgartē ļoti viegla uzvara Safinai – 6:0, 6:1. Tiesa, toreiz tika spēlēts uz māla, nevis hard, kur Erani ir lielākas iespējas.

Maču ar smagu spēli pie savas serves sāka Safina, kura, atspēlējusi trīs breikbumbas, tomēr nespēja noturēt savu servi, un Erani ieguva breiku, ko uzreiz nākamajā geimā atdeva – 1:1. Piektais geims pie Safnas serves ritēja ilgu laiku un Erani bija atbildes krievietes spēcīgajiem sitieniem no gala līnijas. Pie ''vienādi'' Safinu pievīla viņas lielākā problēma – dubultkļūda. Šoreiz tādas bija divas pēc kārtas, un Erani atkal izvirzījās vadībā, taču atkal pārsvaru nespēja noturēt – 3:3.

Pāris geimus vēlāk Safinai ieguva divas breikbumbas pie itālietes serves. Pirmajā gadījumā Safina atsita pāri gala līnijai pirmo servi, bet otro breikbumbu Erani atspēlēja 21 sitienu ilgā izspēlē, uzvarošo punktu gūstot ar diagonālo sitienu, pie tīkla izvelkot Safinas saīsināto sitienu – 4:4. Pēc tam Erani vēl divreiz bija vadībā ar breiku, taču, kā ierasts, pārsvaru nespēja noturēt, un lieta nonāca līdz taibreikam. Tajā itāliete bija vadībā jau no pirmās izspēles un spēja uzvarēt ar 7:5.

Otrajā setā Safina krietni pielika spēlē un sāka uzbrukt vēl agresīvāk, bet Erani spēlē iezagās arvien vairāk kļūdu, un krieviete ļoti ātri un pārliecinoši uzvarēja setu ar 6:1. Arī izšķirošo setu labāk sāka ranga līdere, kurai izdevās tikt pie breika pārsvara, taču itāliete nepadevās un atspēlējās, bet pēc tam pati divreiz spēja nobreikot Safinu, taču katrreiz jau nākamajā geimā zaudēja iegūto pārsvaru – 5:5. Turpinājumā Safinai izdevās nospēlēt precīzāk un beidzot uzvarēt pie savas serves, bet pēc tam gūt panākumu arī pie Erani serves, līdz ar to pabeidzot divu stundu un 53 minūšu ilgo maču savā labā ar 6:7(5), 6:1, 7:5.

Safinai šis ir 12. WTA vienspēļu tituls (trešais šogad). Par uzvaru Portorožā viņa nopelnījusi 37 000 ASV dolāru lielu prēmiju un 280 ranga punktus, bet Erani tiks pie 19 000 dolāru un 200 ranga punktiem.

Dubultspēļu turnīrā pie panākuma tika Vācijas/Čehijas duets Jūlija Gergesa/Vladimira Uhlirova, kuras pavisam viegli ar 6:4, 6:2 finālā pieveica francūzieti Kamillu Pinu un čehieti Klāru Zakopalovu.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com