Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hāss nāk klajā ar priekšlikumu

Hāss nāk klajā ar priekšlikumu
Tomijs Hāss
Foto: AFP

Vācu tenisists Tomijs Hāss pēc uzvaras Vimbldonas vīriešu vienspēļu turnīra trešās kārtas spēlē pret Marinu Čiliču piecos setos ar 7:5, 7:5, 1:6, 6:7(3) un 10:8, izteicās, ka arī piektajā setā pie rezultāta 6:6 tenisistiem būtu jāspēlē taibreiks.

Zināms, ka vakar trešās kārtas spēli starp Tomiju Hāsu un Marinu Čiliču nācās apturēt, jo iestājās tumsa, kad ritēja piektais sets un rezultāts bija 6:6. Šodien spēle tika pabeigta, kur veiksmīgāks izrādījās Tomijs Hāss, kurš uzvarēja ar 10:8, tādējādi iekļūstot Vimbldonas turnīra astotdaļfinālā, kur tiksies ar krievu Igoru Andrejevu, kurš līdzīgi kā Hāss savu trešās kārtas cīņu aizvadīja divas dienas.

Pēc uzvaras par Čiliču Hāss nāca klajā ar priekšlikumu, ka turpmāk arī piektajā setā pie rezultāta 6:6 būtu jāaizvada taibreiks: ''Pirmo reizi dzīvē un manā sportista karjerā spēle tika pārtraukta pie rezultāta 6:6 piektajā setā. Esmu pārliecināts, ka turpmāk visos ''Grand Slam'' turnīros piektajā setā arī ir jāspēlē taibreiks. Tik ilgi atrasties kortā ir vienkārši nogurdinoši un nevajadzīgi.''

No vakardienas spēlēm astotdaļfinālā vēl iekļuva Rodžers Federers, Novaks Džokovičs, Fernando Verdasko, Ivo Karlovičs, Robins Soderlings, Dudi Sela un Igors Andrejevs.

Izmantotie resursi:
Reuters

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2009-06-27 22:07, pirms 15 gadiem
Varētu piekrist. Vienīgajam izņēmumam vajadzētu būt pašam finālam, čempionu gan tā nevajadzētu noskaidrot, bet visās pārējās kārtās tas būtu pareizi.

  -2 [+] [-]

, 2009-06-27 22:09, pirms 15 gadiem
Par to 5 setu piekrītu, neesmu tā baigi pētījis bet vai Wimbledona nav vienīgā, kur večiem spēlē līdz 2 geimu pārsvaram?
Galvenais ka Hāss tika tālāk, tagad jāņem priekšā Andrejevu...

     [+] [-]

, 2009-06-27 22:13, pirms 15 gadiem
Nee nav vienigaa - tikai USO spelee taibreiku piektajaa setaa.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-27 22:13, pirms 15 gadiem
gazxs rakstīja: Par to 5 setu piekrītu, neesmu tā baigi pētījis bet vai Wimbledona nav vienīgā, kur večiem spēlē līdz 2 geimu pārsvaram?
Galvenais ka Hāss tika tālāk, tagad jāņem priekšā Andrejevu...
Australian Open, Franch Open un Wimbledona spele lidz 2 geimu parsvaram, bet US Open lidz taibreikiem.

  -1 [+] [-]

, 2009-06-27 22:16, pirms 15 gadiem
to suns un Manchester-Scuba
txanks

  +2 [+] [-]

, 2009-06-27 22:38, pirms 15 gadiem
Toties kas par saldo ēdienu skatītājiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-27 22:43, pirms 15 gadiem
Muļķības, pilnīgas muļķības!!! Tas ir sports, sports kur apgrozās milzīga nauda un jāuzvar ir tam, kurš spēj paņemt pretinieka servi! Jā, droši vien daudziem tenisistiem tas nav pa prātam, toties skatītājiem noteikti ir! Gribētos salīdzināt ar Stenlija kausu NHL, kur arī varētu likt mest bullīšus ja ir neizšķirts pamatlaikā. Bet ir taču bijušas spēles, kur uzvarētājs tiek noskaidrots ja nemaldos 4. vai 5.papildlaikā! Vismaz manuprāt, ja tenisisti nav spējuši noskaidrot labāko četros setos, tad piektajā ir kādam jāuzvar ar divu geimu starpību!

  +3 [+] [-]

, 2009-06-27 22:47, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Kāds tur saldais ēdiens... Drīzāk jau tas taibreiks ir saldais ēdiens, nevis skatīties spēli, kurā katrs ņem savu servi visu piekto setu.
Kā nu kuram! Pagājušā gada finālu Vimbldonā es varētu turpināt skatīties vēl vairākas stundas! Protams saprotu, ka spēlētāji nav roboti, bet jāuzvar ir stiprākajam, izturīgākajam, meistarīgākajam, un to var objektīvi parādīt tas, ka tu spēj lauzt pretinieka servi!!!

     [+] [-]

, 2009-06-27 22:50, pirms 15 gadiem
ABa rakstīja: Muļķības, pilnīgas muļķības!!! Tas ir sports, sports kur apgrozās milzīga nauda un jāuzvar ir tam, kurš spēj paņemt pretinieka servi! Jā, droši vien daudziem tenisistiem tas nav pa prātam, toties skatītājiem noteikti ir! Gribētos salīdzināt ar Stenlija kausu NHL, kur arī varētu likt mest bullīšus ja ir neizšķirts pamatlaikā. Bet ir taču bijušas spēles, kur uzvarētājs tiek noskaidrots ja nemaldos 4. vai 5.papildlaikā! Vismaz manuprāt, ja tenisisti nav spējuši noskaidrot labāko četros setos, tad piektajā ir kādam jāuzvar ar divu geimu starpību!
tu neaizmirs ka tenisa ir tikai viens speletajs kas skraida pa laukumu un ja šis tur skraida ap 5 stundas cik vinš pater speka ?

     [+] [-]

, 2009-06-27 23:06, pirms 15 gadiem
Manchester-Scuba rakstīja: tu neaizmirs ka tenisa ir tikai viens speletajs kas skraida pa laukumu un ja šis tur skraida ap 5 stundas cik vinš pater speka ?
Un kāds lūdzu paskaidro tam ir sakars ar to, cik ilgi jāspēlē 5.sets??? Neviens taču to tenisistu ar pātagu netriec uz laukuma!!! Tad jau tu varētu teikt, kāpēc vispār ir jāspēlē 5 seti? Pietiek ar vienu setu, izspēlē kurš uzvar un miers mājās. Es taču tos noteikumus neizdomāju. Ja viens no tenisistiem ir izteikti stiprāks (labāks, meistarīgāks utt) par pretinieku, viņam pietiks arī ar 1-1,5 stundām lai pabeigtu spēli. Bet ja tiekas labākie no labākajiem, tad būtu žēl, ja piektā seta taibreikā spēles rezultātu izšķir viena epizode, kur vienam no spēlētājiem neveiksmīgi paslīd kāja vai no rokas izslīd rakete!

     [+] [-]

, 2009-06-27 23:41, pirms 15 gadiem
haass domaa lauzt Wimbldonas tradiicijas, nez ko no sevis iedomaajaas, ja jau tik gruuti vareja nemt un izstaaties, nevis puksteet.
amiishiem TV tramslaacijas ir paraak svariigas, tapeec lai spelee neievilktos ir noteikts, tie break, savaa veidaa tas ir pats labaakais, kad uzvareetaaju noskaidro 5 setaa cinjaa lidz galam, taapat kaa NHL play-off spelee lidz gutajiem vartiem, kaut vai 10 papildus periodus, ja nevar atraak iemest.
p.s. vieniigais, kas nepatika, ka speles tiek partrauktas un ievilktas citaa dienaa, daudziem tas dod priekshrociibas, arii vakar cilic pec 2 zaudeetiem setiem uzvareeja nakamos , un lielaakas izredzes vinjam uzvareet bija turpinot vakar, nevis atsaakot shodien.

     [+] [-]

, 2009-06-28 00:24, pirms 15 gadiem
diezgan negaidīts un nepārdomāts priekšlikums no cīnītāja Hāsa. Vienreiz uzspēlēja 18 geimus 5.setā un pēkšņi iestājās par senu tradīciju izmaiņām.

vienmēr esmu domājis cik jocīgi, ka vienā no Grand Slamiem - US Open netiek spēlēts līdz 2 setu pārsvaram 5.setā. Tiek izspēlēts iespaidīgs tituls, iespaidīgas naudas balvas, bet beigās uzvarētāju izšķir gandrīz vai ar monētas palīdzību.

piekrītu iepriekš rakstītajam, ka sportistiem jāizšķir spēcīgākais precizitātē, spēkā, ātrumā, viltībā un ja nu šis viss ir pilnīgi vienlīdzīgs, tad paliek izturība! sports nav azartspēles.

ko tad lai saka Santoro un Klemāns, kas 2004.gada Franch Open 5.setu spēlēja līdz 16-14 un mača garums iznāca sešas ar pusi stundas? tātad ir tradīcijas un sportistam ir tiesības necīnīties par prestižo trofeju un iespaidīgajajām naudas balvām, ja viņš nav spējīgs to darīt.

  +2 [+] [-]

, 2009-06-28 00:45, pirms 15 gadiem
Nu re, bet es jau nodomāju ka šeit vienīgais tāds sadists, kam patīk skatīties kā sportisti cīnās līdz spēku izsīkumiem un krampjiem muskuļos, lai IZCĪNĪTU uzvaru spēlē! Un šajā gadījumā tiešām nav vietas kaut kādām līdzjūtībām, tad jau drīzāk APBRĪNAI tādam gribasspēkam, jo nav redzēts, ka kāds vienkārši atmestu ar roku un ejot uz ģērbtuvēm pateiktu: "ai, esmu noguris un vispār man apnika šitā bumbiņas dauzīšana". Tieši tādēļ, ka viņi cīnās līdz galam, šie sportisti ir tikuši tik tālu, saņem par to patiešām lielas un pelnītas naudas, un mēs visi ar azartu to skatāmies!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-28 01:29, pirms 15 gadiem
Tīri no skatītāju skata punkta šāds priekšlikums nav labs.