Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vai ķīnietes izjauks Serēnas un Eninas finālu Melburnā?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai ķīnietes izjauks Serēnas un Eninas finālu Melburnā?
Vai Žī Ženga un Na Lī sarūpēs vēl vienu pārsteigumu?
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien Melburnā sāksies ''Australian Open'' turnīra pusfināla cīņas. Dāmu vienspēlēs notiks abi mači, savukārt vīriešiem tiks noskaidrots viens no diviem finālistiem.

Melburnā agrā ceturtdienas rītā sāksies pusfinālu cīņas. Abi divi pusfināla mači tiks izspēlēti dāmu turnīrā, bet vīriešu pusfināli izstiepti pa divām dienām. Pirmo reizi ''Grand Slam'' vēsturē viena turnīra pusfinālā iekļuvušas divas Ķīnas sportistes. 2008. gada Vimbldonā Žī Ženga tika līdz pusfinālam, bet šogad Melburnā viņai kompāniju pusfinālā sastādījusi Na Lī. Teorētiski pastāv varbūtība, ka Melburnā sestdien dāmu turnīra finālā būs divas ķīnietes, taču, reāli skatoties, tas diez vai notiks.

Vīriešu turnīrā pirmajā pusfinālā tiksies Endijs Marejs un Marins Čiličs. Ceturtdienas spēles Roda Leivera arēnā sāksies plkst. 2:00 pēc Latvijas laika. Vispirms tiks izspēlēta vīriešu dubultspēļu turnīra pusfinālspēlē, bet pēc tam (ne agrāk kā plkst. 4:30) abi dāmu pusfināli, bet plkst. 10:30 sāksies Mareja un Čiliča mačs.

Serēna Viljamsa (ASV) – Na Lī (Ķīna) – Betsafe.com prognoze 1.18-4.49

Abas rītdienas pusfināla mača dalībnieces ceturtdaļfinālā trīs setos vinnēja gandrīz zaudētas spēles. Serēna atspēlējās no zaudēta seta un 0:4 otrajā pret Viktoriju Azarenku, bet Lī no zaudēta seta un 4:5 otrajā setā (Venusai bija serve). Serēna ar Lī ir tikusies četras reizes, no kurām trīs uzvaras amerikānietei.

Zīmīgi, ka trīs mačos cīņa beidzās trīs setos. Nebūs pārsteigums, ja tāds iznākums būs arī šoreiz. Šajā spēlē viss būs atkarīgs no tā kā nospēlēs ķīniete. Vakar pret Venusu viņa pirmajā setā iznāca ar trīcošām rokām un neko nevarēja izdarīt. Pret Serēnu tā būs pašnāvība. Jaunākā no māsām Viljamsām var būt iznīcinoša gan ar servi, gan uzbrukumu. Papildus asumu šai spēlei piešķirs fakts, ka Serēna vēlēsies ne tikai uzvarēt, bet atriebties par savu māsu. Lī gaidāma ļoti smaga spēle.

Žustīne Enina (Beļģija) – Žī Ženga (Ķīna) – Betsafe.com prognoze 1.25-3.70

2004. gada čempione Enina četros no pieciem mačiem aizvadījusi ļoti smagas cīņas un vienā no tām (pret Aļisu Kļeibanovu) nebija tālu no zaudējuma. Beļģiete nodemonstrēja čempiones cienīgu spēli un uzvarēja grūtus mačus. Nedaudz vieglāk klājies viņas pretiniecei. Žī Ženga, 2008. gada Vimbldonas pusfināliste, pirmajās trīs spēlēs spēlējusi trīs setus, bet pēdējie divi panākumi gūti divu setu mačos. Vienīgajā savstarpējā spēlē pirms pieciem gadiem Toronto divos setos pārliecinoši ar 6:2, 6:4 uzvarēja Enina.

Šī mača sakarā jāsaka, ka abas tenisistes spēlē līdzīgā stilā – ir ļoti labas aizsardzībā un nekautrējas ''iedzelt'' ar uzbrukuma sitieniem. Servē nelielas priekšrocības ir Eninai, taču nelielas, jo pēc atgriešanās Žustīne lieto jaunu servēšanas tehniku, kas līdz galam vēl nav apgūta, tāpēc gadās problēmas. Šajā pārī uzvarētāju redzu Eninas izskatā. Sagrāve nebūs, taču kaut vai uz pieredzes rēķina vien beļģietei vajadzētu būt pārākai.

Marins Čiličs (Horvātija) – Endijs Marejs (Lielbritānija) – Betsafe.com prognoze 3.95-1.22

Vīriešu pirmajā pusfinālā tiksies divi jaunās paaudzes talanti. Kā viens tā otrs vēl gaida pirmo ''Grand Slam'' titulu. Esmu pilnīgi drošs par to, ka ilgi viņiem vairs nebūs jāgaida. Marejs bukmeikeru vērtējumā ir izteikts favorīts, taču Čiliča izredzes nevajadzētu noniecināt. Līdzšinējās četrās tikšanās reizēs trīs panākumi skotam, taču pēdējais mačs noslēdzās ar graujošu horvāta uzvaru pagājušā gada ''US Open'' 4. kārtā – 7:5, 6:2, 6:2. Pēc līdzīga pirmā seta toreiz Čiličs ar brutāliem uzbrukuma sitieniem ''iznīcināja'' Mareju otrajā un trešajā setā. Melburnā pagaidām labāks bijis Marejs, kurš vēl nav zaudējis ne seta, savukārt Čiličs ticis pāri trīs piecu setu cīņām.

Tieši noguruma faktors (Marins pēc uzvaras ceturtdaļfinālā pret Endiju Rodiku atzina, ka ir ''beigts'') varētu spēlēt izšķirošo lomu šajā duelī, jo nevienam nav noslēpums, ka Čiliča fiziskā sagatavotība pašreiz ir tālu no ideāla. Ieroču ziņā Čiličam ir iznīcinošs sitiens ar labo roku, saturīga serve un laba līmeņa spēle no gala līnijas. Vājā lieta – negatīva, pasīva spēle uzbrukumā breikbumbu izspēlē. Marejam vājo vietu faktiski nav. Endijs šogad atsācis spēlēt agresīvāk un pats cenšas diktēt spēli, nevis gaida pretinieku kļūdas. Skots atzinis, ka tik labi kā tagad vēl nekad nav juties. Iespējams, tieši šis kļūs par viņa pirmā ''Grand Slam'' titula turnīru. Bet vispirms jātiek pāri Horvātijas pirmajam numuram.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

Cik ķīnietes iekļūs finālā?

  • 77

  • 15

  • 8


  -2 [+] [-]

, 2010-01-27 22:04, pirms 14 gadiem
Kapec nav rakstā minēts cikos būs spēle.

     [+] [-]

, 2010-01-27 22:05, pirms 14 gadiem
ai sorry, ir tak. Nelasu kārtīgi laikam...

  -2 [+] [-]

, 2010-01-27 22:18, pirms 14 gadiem
jā! ļoti ceru ka jā!

  +3 [+] [-]

, 2010-01-27 22:26, pirms 14 gadiem
Arī tenisā Ķīna sāk parādīties, gēnu inženierija pāriet nākamajā pakāpē

  +2 [+] [-]

, 2010-01-27 22:57, pirms 14 gadiem
man jau patiik tas ka pie pogas kur ir -> Pievienot komentāru tgd veel + ir -> pasūtīt Čilli picu par LS 3.20